Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keralain

Karmię piersią dwulatkę

Polecane posty

Gość 901001
a mnie gówno obchodzi- a gdzie ja napisałam, że dla mnie to erotyka? Nie dopowiadaj sobie...

Gość karmicielkaaaa
"Dla dziecka po roczku pierś staje się zabawką, substytutem smoczka, butelki." O czym Ty kobieto piszesz? Przecież Ty stawiasz sprawę na głowie :D To nie pierś jest substytutem smoczka, tylko smoczek jest substytutem mamy! Uważasz, że dziecko po skończeniu roku nie potrzebuje już mleka? Jeżeli tak jest, to dlaczego daje się dziecku wtedy mm? :D Weź ty się zastanów co za farmazony pleciesz, zupełnie bezsensowne, nie trzymające się kupy... Polecam Ci ten artykuł: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,7088867,Jak_dlugo_warto_karmic_piersia_.html Doczytaj nieuku ile zaleca karmić piersią Światowa Organizacja Zdrowia

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Widać, nie potrafią przyjąć argumentów i "doczytują się", że widzimy w tym erotykę i tu już moga pojechać! Tylko ani ja ani 901001 nie pisałyśmy, że my widzimy w tym coś erotycznego. Boże no niech karmią jak najdłużej. Każdy ma wybór i swoje racje. Amen

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Karmicielka i karm daj boże jak najdłużej. Ty jesteś nieukiem.

Gość karmicielkaaaa
dsgjdfs,mvl;mkv, no niestety nieukiem jesteś Ty. WHO ma inne zdanie na temat wartości pokarmu, odnieś się do artykułu, który Ci zapodałam ciemnoto, bo jak na razie nie masz żadnych mądrych kontrargumentów prócz jakichś frazesów bzdurnych, że mleko traci wartość po 9 miesiącach itp. Sorry, ale jesteś debilem

moje dziecko ma 3 miesiace, karmie wylacznie piersia, w nocy przesypia od ok. miesiaca 9h! jak mozna dopuscic do tego, ze 1,5 roczne dziecko budzi sie w nocy na cycka :/??

Gość Keralain
Zapytajcie sie profesjonalistow mleko matki ma wartosc do dwoch lat pozniej juz mniej i jest bardziej jak smoczek. Dziecko to dziecko nie mowie tu o 4 5 czy 6latku ale 2 latka to o jakim zboczeniu mowicie? Dla was nienormalne jest ze dziecko budzi sie w nocy powyzej roku ja znam pelno dzieci karmionych sztucznym mlekiem ktore budzily sie do 3 roku w nocy. Dzieci sa rozne nie ma reguly. LEkarka tez mi to powiedziala. Nie rozumiem jak karmienie piersia cos tak naturalnego mozna nazwac zboaczeniem. Nie mowimy tu o dziechac ktore chodza do przedszkola czy szkoly

Gość karmicielkaaaa
No i jeszcze jedno, przesypianie w nocy nie ma związku z karmieniem piersią, bo mm nie daje żadnej gwarancji przespanych nocy. Dzieci są różne, po prostu

Gość 901001
karmicielkaaaa- sory, ale to chyba ty jesteś ciemnotą bo nie potrafisz nawet normalnie się wypowiedzieć bez wulgaryzmów. Mleko ma cały czas taką samą wartość, dlatego z czasem dziecku nie robi ono różnicy bo poprostu potrzebuje innych wartości odżywczych, niektóre dzieci rozwijają się wolniej inne szybciej więc czas odstawienia też jest różny.

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Karmicielka PROSTAK to z Ciebie wyszedł po Twoim ostatnim poście. Chwali Ci się, że wiesz w ogóle co to WHO :D Brawo Ty zdolniacho, mądralo Ty, no cudnie :D :D BRAWO!!! Karm kobieto jak najdłużej z całego serca Ci tego zyczę !

Gość karmicielkaaaa
901001, wskaż gdzie w moich wypowiedziach jest wulgaryzm? No gdzie? Że nazwałam debilem kogoś, kto wyzywa mnie od krowy? C'mon!

Gość ja tak tylko na chwile
"Krowami są Twoje dzieci karmione mlekiem dla cieląt modyfikowanym chemicznie Taka jest smutna prawda. Moje dziecko pije mleczko przystosowane dla ludzi i cokolwiek byś nie pisała, jesteś gorszą matką" Czemu ubliżasz małemu dziecku? :O czytając tak patologiczne teksty słabo mi się robi...jesteś kretynką i prostaczką

Gość Podobnie
Wystarczy pomeczyć się 3 noce i już 6 miesięczne dziecko spokojnie można nauczyć przesypiania nocy. Rozumiem karmienie piersią nawet i 3 lata, ale karmienie w nocy jest nie zdrowe dla zębów.

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
I znowu "muszę" :) się zgodzić z 901001 :)

Gość Wedug mnie temat
kontrowersyjny chociażby ze względu na nasze postrzeganie. Niemowlęciu mleko matczyne jest niezbędne (jako główny pokarm) do 6 miesiąca życia . Dziecko ponad roczne nadal musi dostawać mleko które jest póki co głównym składnikiem pokarmowych i choć dieta została już dawno rozszerzona to zapotrzebowanie na białko mleka, jego tłuszcze, wapń itp jest nadal bardzo wysokie (mowa o mleku z piersi) i taki stan utrzymuje się do ok 18 miesiąca życia po czym zapotrzebowanie na mleko powoli maleje i podaż wapnia można uzupełniać żółtym serem gdzie jest go najwięcej ale też jogurtami . Od 18 miesiąca życia kondycja dziecka i jego zdrowie nie jest już uzależnione od podaży matczynego mleka ale zaleca się by karmić nawet do drugiego roku życia co byłoby najlepszą alternatywną wobec mleka modyfikowanego czy krowiego. Dziecko dwuletnie to dziecko które powinno być odstawione od piersi co ma niebagatelny wpływ na rozwój emocjonalny (dziecko musi się postrzegać jako osobny , niezależny byt ) oraz by móc nauczyć się samodzielności i postrzegania matki nie jako karmicielki ale kochającej osoby która jest i będzie niezależnie od tego czy jesteśmy blisko jej piersi czy nie. Te informacje wyczytałam w fajnym niemieckim artykule i opiera się on na najnowszych badaniach wpływu karmienia piersią na dziecko.

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
No nie jeszcze mi w mówi, że nazwałam ją krową ! No nie mogę. Podaj post karmicielko bo aż mnie nosi na ludzkie czytanie bez zrozumienia i dopowiadanie sobie!!!! Gdzie mój post o krowie????????????????????????????????????????????????????????????/

Gość mamciajfhdhdk
dsgjdfs,mvl;mkv no trudno, byś się sama ze sobą nie zgadzała :D Nadal nie masz żadnych merytorycznych argumentów, cóż, tak to właśnie z głupkami jest. Dowiemy się wreszcie na jakiej zasadzie uważasz, że mleko z piersi roczniakowi nie jest potrzebne, ale mm owszem? Nie widzisz, że masz mózg wyprany przez koncerny produkujące mm?

Gość Czytam wypowiedzi matek
karmiących i wstyd mi za nie bo są niejednokrotnie bardziej wulgarne i agresywne broniąc swojej pozycji niż matki karmiące mm. Ale co tam , przeciez nie karmienie piersią świadczy o poziomie.

Gość karmicielkaaaa
Wedug mnie temat, zgadzam się z Tobą w 100% :) Ciekawe co na to powiedzą teraz mamuśki twierdzące, że powyżej 9 mż to najlepsze jest dla dziecka mm:D

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Mamcia głupiem jesteś Ty przeczytaj poprzednie moje posty bo się powtarzać nie będę ale widzę, że możesz już dołączyć o czytających bez zrozumienia :/ ehhh idę spać bo rozmowa z niektórymi to jak ze ścianą. Karmicielka zmieniłaś nik? :D

Gość karmicielkaaaa
No widzę, że unikasz odpowiedzi na postawione pytania :) Dobranoc w takim razie i jeszcze raz polecam dokształcić się w temacie fizjologii, bo matka powinna mieć wiedzę na temat swojego ciała, laktacji i potrzeb swojego dziecka :)

Gość vbvnhhn
jest cos chorego i zboczonego w karmieniu dwulatka piersia, wyslalabym matke do psychologa ja bylam karmiona przez moja mame butelka, jest miedzy nami ogromna wiez, nigdy nie chorowalam ,wyniki badan idealne nie piszcie wiec bzdur

Gość nilla20
Mówienie, że karmienie piersią daje ogromną więź między dzieckiem, a matką, a mm to juz nie to obrażanie i robienie przykrości matką, które np. chciały, a nie mogły karmić piersią. Nie można mówić takich bzdur. Więź i bliskość nie zależy od sposobu karmienia tylko od tego jaka jest matka, ile czasu ma dla swojego dziecka, jak spędza ten czas. A karmienie 2 latki piersią dla mnie jest nieestetyczne i trochę dziwne. Kiedyś siedzę z koleżanką na ławce, obok do kobiety przylatuje córka ok 3-4 latka, kładzie się na całej ławce a ta pierś wyciąga, to chore jest.

Gość kslslkdslksl
Autorka ma męża bułgara cygańskiego :D nie no spoko ale może on jej karze tak długo karmic piersią jak to było dawniej w obozach cygańskich. Karmicielka przyłącz się tempa strzało do autorki :D Popieram karmienie piersią ale kurwa nie tak dłuuugoooooooo! A te jakieś teorie o wartościach karmienia huj wie jak długo. Tepe dzidy

Gość karmię piersią ponad 8m.
swoje drugie dziecko i bardzo sobie to chwalę. Nie poradzę Ci autorko, bo nie mam własnego doświadczenia ale napiszę, że cieszę się bo wiem że moje dziecko dostaje to co najlepsze mleko specjalnie dla niego przeznaczone, idealne w swoim składzie, zawierające m.in. immunoglobuliny dzięki którym nie zaraził się ode mnie jak byłam przeziębiona oraz kwasy tłuszczowe odżywiające mózg - nie do podrobienia, poza tym nie muszę martwić się, że przy ząbkowaniu odmawia jedzenia pokarmów stałych czy picia, bo mleko z piersi zawsze wypije nie dość że naje się, napije to jeszcze ukoi :) do roku podstawą żywienia jest mleko, więc kilka dni może spokojnie nie zjeść obiadu czy deseru jeśli nie ma ochoty. Nie ma mnie w domu 7,5 godzinny dziennie jak wracam to daję pierś a z drugiej ściągam i to jest jedyna niedogodność karmienia piersią, po roku zrezygnujemy z mleka w ciągu dnia, w nocy to super wygoda podać śpiącemu dziecku pierś raz czy dwa razy zamiast butli jak przy pierwszym dziecku.

Gość Do kslslkdslksl
Musisz walić wulgaryzmami bo inaczej musiałabyś normalnie po ludzku pisać a tak nie potrafisz, poza tym im więcej "kurw i pizd" w pisaninie takich prymitywów jak ty podkresla twoje kanałowe pochodzenie (slums). Zupełnie nie wiem co laska która nie zna polskiego robi na tym forum, może uczy się jak zajść w ciążę bo wie że nic innego już nie zdziała?

Gość karmieniu tak .
ja karmilam syna do 3 lat i 8 mcy-kobieto nie odmawiaj dziecku piersi ,za jakis czas samo zrezygnuje.Moj mały zrezygnowal jak zaczol chodzic do przedszkola ,bez placzu i stresow

Gość jak was czytam to
utwierdzam się z przekonaniu żeby nigdy, przenigdy nie mieć dzieci. Kobiety po ciąży zamieniają się w prymitywne wulgarne agresywne debilki, jak widać na ostatnich dwóch stronach:O

Gość karmię
piersią swojego syna 10 miesięcy i zamierzam karmić tak długo, jak długo syn będzie mleka potrzebował. Nie dorabiam do karmienia piersią żadnej ideologii, po prostu wiem, że to najlepsze dla dziecka i żadne modyfikowane mleko nie zastąpi mleka matki. Matki karmiące swoje dzieci mm w głębi duszy dobrze to wiedzą, dlatego tak agresywnie reagują na karmiące piersią, a najbardziej boli je fakt, że one już sposobu karmienia zmienić nie mogą i podać dziecku pierś, natomiast matka karmiąca piersią butelkę z mm może podać zawsze jeśli tylko tego zechce, a wiadomo, że nie zechce :)

Gość jak was czytam to
Matki karmiące swoje dzieci mm w głębi duszy dobrze to wiedzą, dlatego tak agresywnie reagują na karmiące piersią, agresywniejsze są te od cycka:O