Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pediatryczka z powołania

służę pomocą...

Polecane posty

Powiem ci ja - będąc w ciąży powinno się ograniczać przyjmowanie jakichkolwiek leków, chyba że jest to konieczne

Gość Powiem ci ja
A wiesz że odstawienie leku przy epilepsji na 24h grozi atakiem? Pomyśl co będzie jak ta kobieta cię posłucha? albo wcześniejsza której napisałaś żeby podała wodę. Nie masz pojęcia o składzie mleka matki

Gość odpusc se, bo kazdy ma google
:o :o :o dowartosciowalas sie juz?

słuchajcie, nikomu nie szkodzę. Jeśli czegoś nie wiem lub nie jestem pewna, odsyłam do lekarza. Nie będę czytała ulotek po to by komuś odpowiedzieć na pytanie. Taka ulotkę ma pytająca, nieprawdaż? Zakładam, że odsyłają do specjalisty lub sama pytająca nie jest pewna zwyczajnie czy zażywać lek więc i ja radzę jej pójść do specjalisty. Nie napisałam by dziecku zamiast mleka podawać wodę ale poradziłam jak oduczyć dziecko picia mleka w nocy - w tym wieku dziecko nie musi już jeść w nocy

Gość JESTEM TU ZNÓW
mój syn bierze tileptal i z pewnościa go nie odstawię bez telefonu do neurochirurga

Gość odpusc se, bo kazdy ma google
wlasnie, ze szkodzisz! bo falszywie podajesz sie za kogos kto z zalozenia budzi zaufanie, a tymczasem jestes totalnym laikiem. jak chcesz dalej bawic sie w wyszukiwanie odpowiedzi w wyszukiwarce, to prosze zaloz nowy temat i w pierwszym poscie podkresl, ze jestes niedoswiadczonym laikiem i z nudow mozesz poszukac w necie odpowiedzi na nurtujace ludzi pytania, ale nie ponosisz odpowiedzialnosci za ich prawdziwosc i nie radzisz sie do nich stosowac, a nie pierniczysz, ze jestes pediatra z egzaminem panstwowym. :o puknij sie w glowe dzieciaku!

Gość Powiem ci ja
Widzę że autorka lekko zdenerwowana że została rozszyfrowana bo mojej wypowiedzi nie czyta ze zrozumieniem. Albo Poprostu na studiach ją nie nauczyli. ty nie odstawisz ale mogłaby się znaleźć taka która odstawi. Pediatra wypowiadający się w sprawach neurologicznych. Ciekawie:)

nie jestem neurologiem ale wiem jak należy się przygotować do EEG.

bardzo nieprzyjemne forum a odstawianie takich leków jak Trileptal (nie tileptal ) to sprawa oczywista chyba, że należy skonsultować ze specjalista - chyba nie muszę tego dopisywać pod każdym postem

Gość Ja mam Farera i w tej chwil
Dajcie spokoj i zamknijcie juz ten temat. Mnie sie nie miesci w glowie jak mozna byc tak lekkomyslnym, zeby zakladac takie tematy i nie moge sie nadziwic naiwnym matkom, ze nie boja sie zasiegac rad od ludzi x, ktorzy podaja sie za y. Co z wami ludzie? Potraciliscie rozum?

Gość Ja mam Farera i w tej chwil
Jasne, nieprzyjemne forum, bo nie mozesz kontynuowac prowokacji. Przeciez kazdy ma Google! Hello?

chciałam tylko służyć pomocą ale tu się pojawiły już jakieś pomówienia. Nie mam zamiaru wykłócać się ani nikomu udowadniać kim jestem. Chciałam pomóc. Zadano mi pytania mało związane z moją specjalnością więc odpowiedziałam na nie tak jak potrafię. Przykro mi, że zostałam tak potraktowana więc żegnam

Gość a czy Wy nie przesadzacie?
nie przesadzacie z tym, że komuś zaszkodzi czy że ktoś jej słucha i Bóg wie jaką krzywdę sobie lub dziecku wyrządzi. Nawet jak to prowokacja to sory ale niczego strasznego tu nie ma znowu. Histeryczki jesteście co poniektóre

Gość tileptal - Trileptal
ale byczka wychwyciła :)

Gość tileptal - Trileptal
dobraś autorko :)

Gość Skończ już to prowo, bo nie
można tego czytać. Głupi może cię kupi.

Gość Skończ już to prowo, bo nie
No ale skoro to prowo, to po kij je ciągnąć? Masturbujesz się pod nie? I ile to już mamy nowych nicków autorko? Cztery? :o

Gość JESTEM TU ZNÓW
no był byczek ,ale też nie atakujmy założycielki wątku od razu ,moze jest szlachetnym uczynnym człowiekiem tylko trafiła na forum kafe czyli tutaj gdzie 90 % to bezmózgi ,a pozostałe 10 % chce te bezmózgi ostrzec przed podejmowaniem pochopnych decyzji odnośnie leczenia przez net :P

Gość madagagasfr
a widzę że tu zawsze trzeba atakować. Kiesyś laska napisała, że wykłada w szkole muzycznej i też ją zjechano. Ktoś pisze, że mąż zarabia 10000 to też zaraz niedowiarki. Same prostaki tu siedzą i niewyobrażalne jest dla nich, że ktoś może skończyć studia albo mieć kasę. Ja tam nie wiem czy to prowo czy nie ale tez laska nic złego nie napisała. Nie oceniam jej fachowości bo się nie znam ale widze tu jakieś znawczynie, które zaraz prowo wyczuły. Jakaś epileptyczka, która pyta pediatry o eeg albo inna co pyta o leki co można w ciąży przyjmować. Z jednym autorce przyznam rację że mało to było związane z tematem. Niektórzy tu szukają sensacji na siłę. Jak się ktoś nie pyta jakie pieluchy warto kupić albo co Wasze dzieci potrafią albo czy warto jakiś wózek to zaraz prowo pisze. Zlatują się takie wrony i atakują każdego, kłócą się, wyzywają i sprawdzają, znawczynie od wszystkiego. Na koniec moralizują i pouczają - jak można, czy Cię Pan Bóg opóścił itd. A Was nie opóścił, MAMUSIE, jak tak wyzywacie siebie nawzajem. Co Wasze dzieci by na to powiedziały, wykształcone i kulturalne , idealne matki-polki

Gość komuś się nudzi
i pisze bzdury na forum a inni to kupują natychmiast. Ale racja, że atakowanie i przyciskanie innych do muru to tutaj norma. Chyba nie widziałam tematu gdzie nie padłoby słowo PROWOKACJA - no chyba, że tak jak wyżej ktoś pisał, temat dotyczy husteczek nawilżanych

Gość madagagasfr
dokładnie, komuś się nudzi, faktem jest niezaprzeczalnym, że ta nieszczęsna prowokacja to tutaj ulubione słowo. Normalnie każdy każdego podejrzewa. I myślę, że prowokacje są częste ale niejednokrotnie ktoś mógł zostać poważnie skrzywdzony - nie piszę o tym wątku. Załóżmy, że ktoś założył wątek bo szukał rady albo miał problem a tu zaraz PROWO!!! PROWOKACJA!!! ŁŻESZ!!! No i koniec wątku... Jak tu jakaś laska niepełnosprawna bez nogi założyła wątek i radziła się czy podjąc decyzję o dziecku to jej ze trzy osoby odpisały ale jak taki wątek to już sensacja, ataki i miliard wpisów

Gość o to jaaaaa może
bo mam mały problem - kiedyś z mężem kochaliśmy się często a od urodzenia dziecka raz w miesiącu a nawet rzadziej :( A syn ma już ponad 2 lata :( Wróciłam do figury, dbam o siebie i nieby jest ok a życie seksualne zdechło :( Ma tak ktoś jeszcze?

Gość Co do leków i innych
Leki były przepisane przez pediatrę a skoro ta pani jest pediatra to jak przepisze kobiecie która jest w ciąży leki np na grypę? odeśle do specjalisty czy ginekologa? :)na pytania na które nie potrafi udzielić odpowiedzi niech nie odpowiada Poprostu a nie pisze bzdury. Nikt by jej wtedy nie zjechał. Są mało inteligentne osoby które mogłyby jej posłuchać

Gość ;jlkgcbxv
a od kiedy pediatra przepisuje coś babie w ciąży?

Gość niedouczona sztuko...
A ginekolog ma leczyć grypę?

Gość a ja zapytam
ginekolog wyleczy grypę a to dlatego że jest też lekarzem ogólnym ze specjalnością ginekologia ,natomiast pediatra nie wyleczy cyst na jajnikach

Gość fgfdst
ciężarna leczy się u gina ale jak jest przeziębiona to myka do internisty chyba, prawda? Jak ma cukrzycę ciążową to też jej gin na to nie leczy tylko odsyła do poradni cukrzycowej...

Gość pluskotek32
Z autorki jest taki pediatra jak z koziej dupy trabka....na pierwszej stronie pomylily jej sie nicki i pisala spod nicku " a jakie firany asia masz"...no to zobaczcie jej inny topik yebana glupia kurwa i tyle http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5458085&start=0

Gość ;ojlhjkh
przecież ona pisała, że chciała odpisać tamtej lasce. Ja też często kopiuję czyjś pseudonim żeby mu odp. Tego akurat za dowód nie uważam

Gość pluskotek32
jasne, takie tłumaczenie dla idiotow...