Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonyaaaaa

zdjęcie brzucha - który miesiąc ciąży obstawiacie?

Polecane posty

Gość wszystko zalezy
od tegi ktora to ciaza jesli pierwsza to jest to 6, 7 miesiac jesli druga - moze byc 5, 6

Gość Sonyaaaaa
Dzieki:) To mnie uspokoiłyście. Pytałam się, bo ciągle od wszystkich, lącznie z lekarką ginekolog słyszę jaka to ja chuda jestem, że nie wyglądam na ten tydziń ciąży, że chyba powinni mnie do szpitala położyć, itd itp. a ja się tylko stresuję potem czy rzeczywiście za mały mam brzuch i czy dziecko się dobrze rozwija.Ale widze, że jednak nie jest ze mną tak źle,skoro tak mnie oceniacie:) będę spokojniejsza.widocznie taka moja natura, że mało tyję. jestem w 36tc. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość dlaczego skoro
JA bym obstawiła 6 miesiąc

Gość greven
wcale nie mały brzuch tylko reszta szczupla. ciesz się tym bo nie będziesz miala co zrzucac po ciązy. masz szczupłe nogi ręce tylko w brzuch poszło. mam nadzieje ze tez będę tak ładnie wyglądac w ciązy:)

Gość bardzo ładny brzuszek
tez miałam taki mały, nasłuchałam się od pielegniarek i innych, że za mały, że dziecko pewnie nie rosnie itp. Chodziłam co tydz. na usg kontrolowac wagę, martwiłam się. Syn urodził sie w terminie z wagą 3250 i jest zdrowym, duzym chłopcem. Nie przejmuj się gadaniem, będziesz mieć ładniejsza skórę i mniej do gubienia po ciąży :)

Gość Sonyaaaaa
:) Dużo ludzi tak mi mówi, że powinnam się cieszyć ,a ja się cieszę z każdego kg na plusie teraz. chyba nie mam skłonności do tycia. Pr\zez ostatnie 2.5 miesiąca ( siodmy i ósmy miesiąc) przytylam tylko 2 kg, ale dziecko rosło prawidłowo, to ja chudłam. U mnie to chyba też wynika ze stresu. bardzo się wszystkim przejmuję i martwię, więc pewnie to mnie zżera. Obawiam się ,że po porodzie stracę jeszcze więcej niż przytyłam w czasie ciąży (8kg na razie) i będzie ze mnie szczapa:) bo przecież wtedy dochodzi jedzenie inne, dieta, mało czasu na cokolwiek, mniej snu, i stresowanie się tym, czy z dzieckiem ok ( to moja pierwsza ciąża i jak pewnie każda mama, mam obawy czy sobie poradzę i jak:) tylko że u mnie to zamartwianie się jest do przesady, nei śpie po nocach, rozmyslam co, jak ,porodem się martwiłam już na początku ciąży i nei spałam po nocach:D

Gość Sonyaaaaa
Dziękuję bardzo za podniesienie mnie na duchu:) rzeczywiście, przez to ciągłe gadanie, jaka to chuda jestem i w ogóle ja się b. stresuję co z dzieckiem, do lekarza chodziłam co 4 tygodnie cały czas, więc w miedzyczasie, jak nie tyłam, to się zastanawiałam czy oby na pewno dzidzi rośnie i nic Mu nie jest:)więc każde usg to taka ulga, że jest ok

Gość i czy sie chwalisz
ze cie jakis zbrzuchaacił

Gość Sonyaaaaa
a czy któraś z Was też jest teraz w ciąży? jak się czujecie?

Ciesz się, że oprócz brzuszka jesteś szczupła, bardzo szybko odzyskasz figurę :)

Gość kslslkdslksl
Ja bym się na Twoim miejscu nie cieszyła bo najczęściej takim chudzielcom potem skóra zwisa i brzuch jest cały w rozstępach. Przyślij zdjęcie po porodzie. Jakaś Ty chuda. Widziałam kiedys taką chudą dziewczynę w przychodni aż ją brzuch wygiął wyglądało to tragicznie do tego chodziła jak kaczka -MASKARA.

kslslkdslksl każdej może brzuch później zwisać, zarówno chudej jak i grubej.

Gość kslslkdslksl
co wy pieprzycie, ze szybko odzyska figurę?1 może byc tak, że skóra będzie jak u 80latki

Gość kslslkdslksl
adsa a może masz racje

Gość Sonyaaaaa
no zobaczymy jak to będzie po porodzie. Na razie nie mam żadnych rozstępów. w ogóle, to ja parę lat temu, będąc za granicą przytylam w ciągu 3 mcy chyba z 8 kg (ważyłam wtedy 5 kg więcej niż teraz) brzuch też miałam duży, poźniej schudłam z 15 kg ( mialam duze skoki wagi, chyba związane z problemami z tarczycą ), brzuch ok, rozstępów trochę zostało na udach po wewnętrznej stronie, teraz tylko brzuch mi urósł i zobaczymy jaki będzie po porodzie. ręce mam żylaste bardzo ,wolałabym zachować trochę tych kilogramów ciążowych niż je tracić. bardzo bym chciała karmić piersią, zobaczymy czy się uda. i czy wpłynie to czy nie (karmienie plus dieta) na moją wagę. a czy rzeczywiście jest tak, że karmienie piersią sprzyja chudnięciu?

30 tydzien. ;) Ja mialam podobny w tym tyg, ale mialam ogromny brzuch na koniec.

Gość piszesz ze się
USPOKOIŁAŚ a żadna z kobiet nie oceniła twojej ciąży tak wysoko jak rzeczywiście jest...

ja mniej wiecej taki brzuch mialam jak szlam do porodu , a dziecko.mialo 3480 i 56 cm ...lekarz powiedzial , ze wielki brzuch nie oznacza wielkiego dziecka i odwrotnie ..wiele zalezy od ilosci wod plodowych , figury , roznych tendencji genetycznych do tycia i zrzucania itp ..ja mialam maly brzuszek jak autorka jednak przytylam sporo w tylku i ogolnie z 50 kg pod koniec ciazy mialam ok 70 , jestem prawie 4 miesiace po porodzie i szubko wrocilam do swojej figury sprzed ciazy od dawna juz znow waze 50 kg ..

Gość a z ciekawosci
ile teraz ważysz i ile masz wzrostu i ile ważyłaś przed ciążą?

Gość faktycznie uspokoiłaś się
dziwne, bo nikt nie ocenił Twojej ciąży tak wysoko jak jest naprawdę

Gość Sonyaaaaa
tak, uspokoiłam. Byly trafienia 34-35 tydz, 7 miesiąc lub koncowka, więc się uspokoiłam.szczerze sama nie potrafię ocenić brzucha a im więcej mi mowili wszyscy że taka chuda jestem i nie wyglądam, tym bardziej się zastanawialam czy faktycznie jest tak źle i czy nie ma szans, żeby ktoś mial podobny brzuch na takim etapie ciąży. tutaj dziewczyny piszą, że rożnie bywa, że niektóre miały podobnie a wszystko z dzidzią było w porządku. Wiadomo,że to,że ktoś napisze, że jest ok i nie mam co się martwić, nie znaczy że musi być ok, i jak ktoś napisze, że wyglądam na 5 miesiąc, to znaczy, że jest b. źle i tak musi być. bo różnie może być. ale staram się nie stresować i patrzec pozytywnie. Przed ciążą ważyłam 52 kg, 170 cm a teraz 60. pozdrawiam wszystkie Mamusie, przyszłe mamusie;-) i innych:)

Gość jestem podobnych gabarytów
co Ty, bo normalnie ważę 50 kg przy 169 cm wzrostu i tak spojrzałam na zdjęcia z ostatniej ciąży (trzeciej) i brzuch takiej wielkości jak Ty miałam w 22 tc mogę Ci tylko pozazdrościć, że masz taki mały brzuch, bo będąc drobną i szczupłą bardzo ciężko jest dźwigać ogromny brzuch ciążowy mnie kręgosłup wysiadł w pierwszej ciąży w 9 miesiącu, bo brzuch był monstrualnej wielkości, a dziecko książkowe 3450g i 55cm;)

ja mam 175cm, przed ciążą ważyłam 61kg, w I trymestrze zeszłam do 59 a na koniec ważyłam 69kg, mimo że leżałam 2 miesiące, przez co chyba powinnam tyć. mój gin nigdy nie mówił, że za mało ważę, sprawdzał ile dziecko waży, a chyba urodziło się niemałe jak na dziewczynkę...dane w stopce. Nie mam żadnych rozstępów, a jak wróciłam ze szpitala to od razu wróciłam do swojej wagi.

Gość fdsgsfgsdfgd
25-28 tydzien