Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dampfkraftwagen

CZY BÓG CHCE ŻEBYM SIĘ Z KIMŚ ZWIĄZAŁ?

Polecane posty

Czy lepiej żyć samemu, aby oddać się celom wyższym. Przyznam się szczerze, że wybierałem drugą opcję. Jednak brakuje mi pewnego ciepła na płaszczyźnie emocjonalnej. Jak powinienem postępować . . . ?

Gość Miss u buntu z haczykiem
Wywiad z bacą: - Baco, jak wygląda Wasz dzień w pracy? - pyta reporter. - Rano, wyprowadzam owce na hale, wyciągam flaszkę i piję... - Baco - wtrąca reporter - ten wywiad będą czytać dzieci! Zamiast flaszka, mówcie książka... - No dobra. Rano wyprowadzam owce, wyciągam książkę i czytam. W południe przychodzi Jędrek ze swoją książkę i czytamy jego książkę. Po południu idziemy do księgarni i kupujemy dwie książki, które czytamy do wieczora. A potem idziemy do Franka i czytamy jego rękopisy...

Gość dobra faZA
ksiądz?

Nie obchodzą mnie wasze tematy. Pewnie macie zaciemniały światopogląd. NT jest napisane, że człowiek najlepiej powinien żyć samotnie, bo związek to ciężar i wchodzenie w sprawy doczesności. Ja kednak jakoś zaczynmam rozmiękać.

Gość kurkazłotopiórkaaaaaaaAAAA1
nie ,nie chce -pytałam ;)

Gość dobra faZA
ja uważam tak: jak juz o Bogu mowa. Bóg stworzył i zaprogramował czlowieka w taki sposób w jaki to zrobił :D dobra teraz poważnie.. :D - człowiek srać musi? NO MUSI. - a jesć? no też ! - a kochać, byc kochanym? odczuwac jakiekolwiek emocje związane z miłością? NO KUR** MUSI. więc w czym macie problem? chlopie, jak na księdza poleciałes to spiepszaj bo tylko psyche zniszczysz, a po kilku latach trafisz do psychiatryka albo sięgniesz po chwilowe ukojenie w postaci alko.

miłość do drugiej osoby to coś cudownego, trzeba to przeżyć żeby o tym mówić

Nie musisz rezygnować z czegoś dla czegoś to można połączyć

Gość dobra faZA
a w ajkim wieku jestes? do autora?

Tyle, że pierwszą oznaką miłości jest poświęcenie. A Boga kochać trzeba bardziej niż drugiego człowieka. A skutkiem poświęcenia jest śmierć. A nagrodą za poświęcenie jest życie wieczne w Nowym Jeruzalem. Wy pewnie macie mózgi wyprane przez lewactwo i katolicką propagandę więc tego nie zrozumiecie.

Gość dobra faZA
ja rozumiem wszystko, tylko paru spraw pojąć nie mogę ( chodzi głownie o 'moralosć i etyke" głoszoną przez duchownych, której sami nie przestrzegają, prawiąc przy tym jakże moralizatoraskie i piękne kazania na temat czystości duchowej i moralnej czlowieka.

Miłość do drugiej osoby to forma bałwochwalstwa chyba. Trzeba zyć tak aby optymalnie wykorzystać swój potencjał. Jak najmniej zła po sobie zostawić. I umrzeć . . .

Gość ona Teolog
Wybacz, ale nie zgadzam sie z toba... Odebrales jakas dziwna nauke teologiczna...

ale człowieka powinno się kochać o tym jest w Piśmie. Normalna jest miłość człowieka do człowieka

Gość ona Teolog
Autorze, o ile twoje wypowiedzi to nie zart, to wydaje mi sie, ze jestes heretykiem niestety...

Gość dobra faZA
87aw: dokładnie, podzielam Twoje zdanie. w sumie - (do autora) jak masz wątpliwości i uważasz, że jedyną miłością jest Bóg to On powinien Ci wskazać, którą ściężką życiową masz podążąć. A skoro o nas mówisz, że mamy mózgi wyprane przez lewactwo (...) to w tym momencie zaprzeczasz samemu sobie i stąd moje pytanie - co robisz na Kafe? :D cyrk na kółkach !