Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzys5633

jak powiedziec zonie o rozwodzie

Polecane posty

Gość litras
to tak jest,że jak w sądzie jedna strona powie,że kocha to sąd nie nakaże rozwodu?

Krzysiu jeśli jej nie kochasz to ja zostaw. Niestety nikogo sie nie da zmusić do miłości. Dlaczego nie możesz być ze swoją pierwszą miłością? Pozatym powiem Ci coś. Tobie wydaje się pewnie, że z tamtą było by cudownie cały czas. A prawda jest taka, że po jakimś czasie życia w codziennosci też by wam sie to uczucie wypaliło;) " wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma" Chociaż także uważam, że człowiek tak naprawde kocha tylko raz. Tak naprawde. I zwłaszcza tyczy się to facetów. Ale niekoniecznie musi to być pierwsza miłość;) wiem to po sobie;)

Nie to że nie da, po prostu sąd bedzie próbował uratować i nie skonczy to sie na jednej sprawie. U mnie są jeszcze dzieci i małzonka powiedziała ze dzieci to przezywają, wiec skierowano nas na badania do psychologa - z dziecmi. Moze to sie skonczyc tak, ze nie dostane rozwodu ze względu na dobro małoletnich dzieci. Takie mamy popierdolone prawo w tym kraju:o

A jak powiem ze zdradzilem? Tylko po to by to zakonczyc. Co sad zrobi? wiem orzeknie z mojej winny ale da rozwod?

Tak, dostaniesz rozwód ze swojej winy i będzie żonie płacił alimenty do konca zycia:o.....chcesz tak?

Gość predatorrr
Coz...milosc to uczucie gornolotne,ale szczerosc to podstawa.Rozmowa w 4oczy.Chyba kazda z Nas wolalaby takowa rozmowe,niz oszustwo za plecami i udawanie,ze jest ok.

Widzisz ...moja zona w domu mi mówi ze nie da mi rozwodu bo finansowo sobie nie poradzi, smieje mi sie w oczy a w sądzie płacze że mnie kocha i co Ty na to?

Gość nioki
kurde jest ci az tak zle ze juz dzis jaknajszybcie chce rozwod a w zamian powiem ze zdradzilem mimo ze tego nie zrobilem. zaczynam podejrzewac ze zwiazales sie juz z tamta i naobiecywales

Gość litras
Dzieci przeżywają rozstanie rodziców to naturalne ale,jeżeli sąd uważa,iż lepsza bedzie "walka" w domu to faktycznie prawo nie teges mamy:O Nie wiedzialem,że można płacić alimenty byłej żonie gdy nie ma dzieci? Z jakich powodów?

z normalnych, że przez CIEBIE np ...popadła ona w bidę, nie starcza jej na zycie itp itd

Gość litras
Ajven taka z Niej sprytna sztuka,kobiety bywaja wyrachowane

Widzisz, ja sie wyprowadziłem, widuje dzieci codziennie, prowadzam do przedszkola, zabieram na wekendy, no jestem tam czesto tylko tam nie spie...tłumaczę im te sprawy, rozmawiam, ale żonka powiedziała w sądzie ze tęsknią i to wystarczy

Jak znam zone nie uwazam ze by sie tak ponizala ma swoja godnosc,choc cholera wie jak sie zachowie. Do ;Ameryka południowa Dlaczego nie możesz być ze swoją pierwszą miłością? Mysle ze moglo by to nastapic jak sie kocha kogos od 21 roku zycia a teraz mam 36,ale musze zalatwic to co do mnie nalezy.

Gość litras
To dziwne bo skoro małżeństwo zostało unieważnione,nie kocham Jej nie chce miec z Nią nic wspólnego,Nasze drogi się rozeszły to co mnie obchodzi jak sobie poradzi? Równie dobrze mógłbym płacić jakiejś z ulicy:O Ja pierniczę dobrze,że ja się nie rozwodzę

Mam z dziecmi o wiele lepszy kontakt, jestem spokojniejszy, bo nie muszę walczyc z ich matką. Po prostu jak zaczyna awanture to wychodze i koniec

Tak, nie kochasz jej, wasze drogi sie rozchodzą - PRZEZ CIEBIE! rozumiesz?...Dlatego będziesz jej płacił alimenty, bo PRZEZ CIEBIE jej się pogorszyło finansowo. Mój kumpel rozwiódł sie z zonka z JEJ winy niedawno i powiedział ze jak w pracy nie bedzie podwyżek albo on straci robote od razu wnosi o alimenty od niej....i tyle w temacie

Gość litras
Te alimenty chyba tylko czasowo się płaci tak? Dopóki Ona nie stanie na nogi?

O ile sie orietoje alimenty przy malrzenstwach bezdzietnych sa do 5 lat wazne. Moja zona da se rady wiecej zarabia niz ja bardziej stawiam ze jesli bedzie chcial byc zlosliwa powie ze chce wszystko a to ja jej to dam,nie ma problemu

jak z Twojej winy?....może Cie pozywać kiedy chce...do konca zycia:o Inaczej jest jak za porozumieniem, jeden i drugi moze ządac alimentów na siebie jak popadnie w bide ale tylko przez 5 lat.....cos takiego jak dobrze pamietam

Gość litras
Cel uświęca środki też bym tak zrobił jakby miało to przyśpieszyć rozwód,czy to różnica czyją wine sąd uzna?

Alimenty przepadaja jesli zwiarze sie z kims lub udowodnisz ze zona lepiej zarabia od Ciebie. Ale pewnosci nie mam,i to chyba tyczy sie wszystkiego bez orzekania o winie i z winy jednej ze stron

Gość fajnie ze tak
gladko poszlo na prawde twojej zonie nie jest zal zakonczyc to malzenstwo? co ci w niej nie odpowiada? tylko to ze sie wypalilo? nie ma do ciebie zalu?

Gość może tez woli
jasne sytuacje a nie chce byc oszukiwana no i nie jest bluszczowata Dla niej lepiej szybko sie rozstać bo moze spotkac kogos kto ją pokocha i nie jest z nią z obowiazku.

Gość faktycznie znasz
swoja zone...napisałes ze ma swoja godnosc, teraz oboje macie szanse na nowy rozdzial w zyciu powodzenia

Gość nioki
fajnie ze sie szybko dogadaliscie. Szybkiego rozwodu (o ile mozna komus tego zyczyc:/)Powodzenia i szczescia w zyciu:)