Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinaaleksander

potrzebna informacja

Polecane posty

Gość karolinaaleksander

WITAM. MOJE 6 MIESIECZNE DZIECKO DOSTAŁO SKIEROWANIE DO PORADNI GASTROENTEROLOGICZNEJ.. NA CZYM POLEGAŁO BY BADANIE ?

Gość sdfegr
zależy co mu dolega,

Gość karolinaaleksander
MA 6 MIESIECY WAZY 6900 I LEKARKA DAŁA SKIEROWANIE WŁASNIE NA TO BADANIE

Gość ciezkie te zycie
ale nie napisalas jakie badanie -chodzi o gastroskopię ?

Gość sdfegr
No ale dalej nie wiadomo z jakiego powodu dała to skierowanie? Waży za dużo? Możesz napisać jasno?

Gość jakie badanie ? bo póki co
napisałaś do poradni gastroenterologicznej to wszytskie badania jakie robia sa przez przełyk albo nos w tej specjalizacji

Gość karolinaaleksander
MA SKIEROWANIE DO PORADNI GASTROLOGICZNEJ Z POWODU NIEDOBORU MASY CIAŁA.. MI OSOBISCIE SIĘ WYDAJE ZE WAZY DOBRZE JE WSZYSTKO CO MU DAJE JAK SIE URODZIŁ WAZYL 3110.

Gość tratata2525
To jest trochę malo syn ur się z wagą 3120 a na szczepieniu w 4mcu miał 6300 teraz ma 85mcy i 7kg.

Gość karolinaaleksander
moj synek jak miał 3,5 mca wazył 6100 a teraz jak ma 5,5 wazy 6900 jak dokadnie liczac to jednak chyba nie jest tak zle

Gość tratata2525
to wagę ma ok mój za 3dni skończy 5,5 i waga podobna.

Gość karolinaaleksander
a powiedz mi twój jest taki bardziej "tłuściutki" czy taki normalny

Gość rozsadnie podejdzmy
słuchaj, spójrz na siebie, spójrz na męża i zadaj sobie pytanie czy wy jesteście szczupli normalni czy grubi. Jeśli należycie do osób szczupłych to wiadomo ze dziecko nie będzie jakimś grubasem !i lekarz w tym momencie przesadza. Iść możesz zobaczysz czy gastrolog nie wyśmieje pediatry i po sprawie ,nic sie nie martw ! Czym dziecko karmisz? ma już dodatkowe pokarmy wprowadzone?

Gość karolinaaleksander
wlasnie dlatego sie pytam.. moze ktos miał juz takie doswiadczenie i by mi podpowiedział

Gość karolinaaleksander
ja jak sie urodziałam wazyłam 2,5kg i byłam 2 tyg po terminie jak miałam 5 miesiecy to wazyłam 5 kg.. nie jestem za wysoka i waze 50 kg.. mój maz jak sie urodził wazył 3800 i tez nie jest za wysoki tak jak ja.. w ogole nasza rodzina jest "drobna" :)

Gość karolinaaleksander
tak je juz normalne pokarmy zupki kaszki deserki

Gość sdfegr
Zmień lekarza, przecież Twoje dziecko ma idealną wagę, a wręcz uważam, że jest na ponad 50 centylu! Ma pół roku i już dawno podwojoną masę urodzeniową! Lekarza masz do dupy i sama nic nie myślisz :(

Gość rozsadnie podejdzmy
no widzisz ! twoje dziecko nie będzie nadmuchanym kolosem bo nie taka jego natura :) ono jest zdrowe . Zmien lekarza bo widać ten jak sie nie ma do czego przyczepić to wymyśla! Nie wiem czy jest sens stresować dziecko badaniami itd.

Gość karolinaaleksander
jest miedzy 10 a 25 centylem w wadze a nie 50..

Gość sdfegr
no chwileczkę, ale to nadal norma, a poza tym podwoił już dawno wagę urodzeniową, bo przy porodzie kolosem nie był. Czego oczekujesz? Że 10 kg będzie ważył skoro urodził się mając 3? Dziecko ma pół roku na podwojenie wagi, jest okay.

Gość karolinaaleksander
nie chodzi mi o to zeby wazyl 10 kilo.. poprostu dostalam skierowanie i chcialam zapytac sie innych o opinie.. ja wiem ze ma dobra wage ale pomyslałam ze lekarz tez wie swoje

Gość 10 lat starań
lekarza idiotę się zmienia, a nie lata z dzieckiem po kolejnych lekarzach i stresuje badaniami, wkłuciami dożylnymi i innymi atrakcjami :(

Gość karolinaaleksander
po pierwsze nikt go nie stresuje bo jeszcze nigdzie z nim nie byłam.. napisałam tutaj bo moze ktos byl i wie na czym te badania sie robi.. jak maja mu wkladac cos do nosa lub gardla to wiadomo ze bym nie poszła na takie badania..

Gość 10 lat starań
ja byłam u takiego specjalisty z innych powodów, więc to nie ma znaczenia, ale podejrzewam, że u Was pierwsze co, to będą porobione badania krwi (a więc wkłucia) + usg brzuszka