Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja.1980

Chore dziecko,prosze o radę!

Polecane posty

Gość alicja.1980

witam,moja córka ktora ma 16 miesiecy w srode zaczela kaszlec,w czwartek zaniepokojona udałam sie z nią do lekarza,niby czysto w płucach,uszy ok,lekko zaczerwienione gardlo ale kaszel okropny,do tego katar.Lekarz wypisal antybiotyk ale kazal sie wstrzymac z podawaniem nawet tydzien bo minie...w piatek bylo jeszcze gorzej,mala zaczela sie duzic wiec dalam antybiotyk.No i sie zaczęło...jest poniedzialek a ona od piatku nie zjadla nic oprocz kilku kawalkow mandarynki,picie tez nie za bardzo,martwie sie o odwodnienie.Od wszystkiego ucieka,wczesniej chociaz dalam rade podac jej strzykawka antybiotyk,teraz jest wojna.Najlepiej sie do niej z niczym nie zblizac.Dzis w nocy sie ucieszylam bo wypila odrobine mleka.Rano mleko zwymiotowala na posciel,zrobila okropna kupe.Ja juz nie wiem co moze jej dolegac,czy moze ktoras z mam miala podobnie ze swoja pociecha?isc jeszcze dzis do lekarza???dodam ze przed chwilą znów były wymioty...:(

Gość alicja.1980
nigdzie nie napisalam o gorączce!sęk w tym ze jej nie ma...czytaj ze zrozumieniem

Gość marcheweczka...
Przerwij dawanie antybiotyku i biegiem do lekarza niech zmieni leczenie.

Gość marcheweczka...
To jeszcze male dziecko wiec ja bym poszla do lekarza moze angine juz ma dlatego niechce jesc i pic

Gość kasieńńńńka.
Również skłaniałabym się do natychmiastowego przerwania antybiotyku i udania się do lekarza.

Gość renata poznańska siekiera
ja w takich wypadkach spuszczam dziecku porządne lanie a potem idę sobie popisać z reakcyjnymi katolikami i siedzę tak do rana

Gość alicja.1980
renata poznańska siekiera FAJNIE!

Gość idź kobieto do lekarza
:( szkoda meki dzieciaka

Gość marcheweczka...
No niestety... Ja mialam przerabane przez ok3 lata moja mala non stop miala biegunke wymioty potem rotawirusa i tak w kolko ale z wiekiem minelo i spokój. Zycie...

Gość alicja.1980
Dzieki za rady,ide na bank do lekarza,tylko czekam az przychodnie otworza,mieszkam za granica i dopiero za 40 min otwieraja

Gość renata poznańska siekiera
porządek musi być, nie może mi dziecko przeszkadzać w moim relaksie

Gość marcheweczka...
Wrocisz to napisz co tam

Gość mojsynektezjdstbardzo
moje dziecko ma identyczne objawy katar na ktory nic nie dziala ani masc majerankowa ani olbas ani nawet krople dla doroslych,do tego kaszel ktorego atak konczyl sie wymiotami,bylismy u lekarza w plucach czysto dalam mu acc mini chociaz jest dla dzieci od 6 lat a moje dziecko ma 2.5 i na noc supremid jest duuuzo lepiej poprawa nastapila juz na drugi dzien,a i jeszcze na noc smaruje stopy amolem lub spirytusem.Moim zdaniem powinnas odstawic ten zbyteczny antybiotyk

Gość alicja.1980
mnie juz nawet teraz nie tak bardzo martwi ten kaszel jak to ze nic nie je i nie pije,no i wymioty.Kaszel zrobil sie mokry,jakos go odkasłuje,troche poplacze przy tym...ale obawiam sie o odwodnienie najbardziej

Gość marcheweczka...
Wlasnie to jest przerazajace, zavzerwienione gardlo a lekarze daja juz antybiotyk...po kiego? Banda idiotow to jest i tyle u nas jest taka lekarka co od razu wali z grubej rury...zastrzyki...szok

Gość marcheweczka...
Kup kroplowke doustna...bo jak sie odwodni to kiepsko...

Gość marcheweczka...
I probiotyk

Gość alicja.1980
ja mam antybiotyk CLONAMOX(amoxicillin) ,mamy z angli lub irlandii bedą wiedziec co to bo na wszystkie choroby to przepisują.Dodam ze mala rok temu tez go miala i jakos przeszlo

Gość alicja.1980
mam elektrolity w proszku czyli wlasnie taka kroplowka niby na odwodnienie,problem w tym ze z podaniem jest tragedia bo mala wlaczy,dostaje szału bo nie chce,próbujemy z mezem we dwójke a i tak nas dopluje i nie polknie

Gość marcheweczka...
Czyli to nie wina antybiotyku...idz do lekarza to bedziesz wiedziala na czym stoisz

Gość no popatrz, to i tak poziom
dziwne, bo z tego co wiem wydębić w uk coś więcej niż aspirynę od lekarzy jest trudno, może akurat amoksycyliny to nie dotyczy, ale to popularny lek wszedzie u nas jest na wymioty coś takiego jak smecta, a jak masz mąkę ziemniaczaną kisielu możesz jej zrobić zanim do lekarza pójdziesz

Gość marcheweczka...
Bo to jest niedobre to fakt...a ona pije juz w szklance lub kubku? Jesli nie to sprobujcie tak ja przekonac wiadomo wyleje pol na siebie ale moze cos upije

Gość alicja.1980
chyba bylabym najspokojniejsza jakby dostala jakas kroplówke w szpitalu,a z drugiej strony nie widze wogole tego kłucia...albo jakies zastrzyki bo wiem ze podanie czegos doustnie skonczy sie histeria!

Gość ojojku
lekarz wypisal antybiotyk na wszelki wypadek i kazał sie wstrzymac jeszcze z podawaniem... Tylko ze to jest takie dziwne przerzucanie decyzji na rodzica - niby dac ale jednak sie wstrzymac. Tez bym miała dylemat. A zalecił podac probiotyk? Bo kupy i wymioty to moze byc od tego. jesli nie zaleci przerwania antybiotyku to koniecznie podaj dziecku cos osłonowo. A klopoty z jedzeniem moga miec jeszcze inne przyczyny. Moglo rozwinac sie zapalenie ucha, migdalkow, angina - przy tych chorobach jedzenie boli wiec dziecko odmawia. Ale jesc musi, bo bez jedzenia antybiotyki nie działają.

Gość alicja.1980
dobra zbieram sie,za chwile bede dzwonic i umawiac sie na wizyte.Jak wroce to napisze co i jak...dziekuje wszystkim za rady!

Gość marcheweczka...
Z doswiadczenia wiem ze dziecko oddac do szpitala to musi byc ostatecznosc ja raz tak zrobilam, zaraziła sie tam rotawirusem bo dzieci z wymiotami i biegunka daja od razu na zakaźny a miala tylko zatrucie pokarmowe. ..gdybym ja wiedziala wtedy...

Gość alicja.1980
lekarka kazala odstawic antybiotyk i leciec na nurefenie w czopkach skoro nie chce nic polykas.Osluchowo czysto,niby wsio ok.No zobaczymy co dalej...

Gość e ro-0344 t
Namawij dziecko do tego aby odkasyływało, wóczas flegma sie odrywa. Wymioy moga byc spowodowane własnie kaszlem i alegającą wydzieliną. Mimo wszystko sam nurfen (który jest przecigorączkowy, przeciwbólowy) to raczej za mało. Zapytaj w aptece o jakis syrp na kaszel i podawaj strzykawka. wiem jaki to ból, na siłe no ale jak nie ma rady....Przytrzymaj na siłę i wlewaj tak aby nie zleciał na język a gdzies z boku i dalej, aby miała mała możliwośc wyplucia. Na noc przydałoby si enatomiast cos przeciwkaszlowego ( w pl tonp drosetux, z tych słabszych).

Gość fdefefe
babo, wciskaj je pic bo inaczej bedziecie w szpitalu w sylwka!!

Gość też mam 30 lat
mam nadzieję że wybrałaś się z małą do lekarza dziecko może się odwodnić nie wiele trzeba takiemu małemu