Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinkammmm78

skradzione dokumenty

Polecane posty

Gość kinkammmm78

Witam, prodze o szybka odpowiedz, moj chlopak pojechal na kilka dni do pl, dzisiaj mial wracac do uk, niestety zostal okradziony z tym paszport, dowod etc. zglosil to na policje dostal dokumenty potwierdzajace kradziez, czy jest szansa ze go wpuszcza dzisiaj do uk? wydrukowal tylko bilet ale nie ma zadnych dokumentow? w uk mieszka 5 lat ?

Gość kinkammmm78
up

Gość kredka bambino26
nie sadze. Na podstawie czego mieliby niby potwierdzic jego tozsamosc?

Gość Kinkammmm78
dziekuje za odp.wlasnie jade po niego na lotnisko , dostal paszport tymczasowy jeszcze dzisiaj ale co bylo zalatwiania....a czasu nie duzo....

Gość justasaa
a jak to załatwiliście?

Gość ghjyj
tiaaaaaaaaaaa siurorajt

Gość kinkammmm78
kinkammmm78adzwonilam do polskiego konsultu tutaj w angli, potem urzad paszportowy w polsce, chcieli M zbyc ale w kons. w uk pani mi powiedziala na jaka utsawe i paragrafy sie powolywac, potem szybko wyrobienie zdjecia, oplata paszportowa, na zalatwienie wszystkiego nie cala godzina, zawsze mialam zle zdanie o urzedniach w polsce ale dzisiaj okazali sie bardzo pomocni, przepraszam za bledy ale jestem zmeczona....Szczeliwego 2013

Gość justasaa
dzięki, takie wiadomości mogą sie komuś tu przydać jak znajdziesz chwile to napisz jeszcze na jaka ustawę się powoływaliście

Gość a od kiedy to--
polski konsulat poucza urzad w Polsce ...?!? Jezeli wyrobili od razu w Polsce paszport tymczasowy,to dlatego,ze chcieli i,ze jest to w sumie szybkie.Trzeba miec tylko potwierdzenie zgloszenia kradziezy na policji i zdjecia.

Gość kinkammmm78
a widzisz jednak, dlatego ze urzad w Polsce odmowilza pierwszym raze, poniewazpowiedzieli ze musi byc dokument ze zdjeciem potwierdzajacy tozsamosc...ktorego moj M nie mial bo mu skradziono....dowod plus paszport, a konsulat doradzal mnie co zrobic w takiej sytuacji,. Justasa jest to paragraf 4, ustep 3 rozporzadzenia ministra sraw wewnetrznych i administracji w sprawie dokumentow paszportowych.

Gość kinkammmm78
a z tym ze "dlatego ze chcieli" zgodze sie, bo zawsze mogliby cos wymyslac.

Gość do autorki--
a ty po drodze to jezyk polski zapomnialas?!Niby taka zaradna lol

Gość dobrze wiedziec dziekuje
Dziekuje autorko za podanie paragrafu i informacji o tym, jak to zalatwilas, zawsze moze sie przydac :)

Gość dyplomatka,,,
co za glupoty wypisujecie-takiego przepisu zmuszajacego urzad do wyrobienia paszportu tymczasowego od razu-nie ma w ogole! a paragraf 4 to jest taki: 4. Podanie o wydanie paszportu może być składane osobiście, za pośrednictwem poczty, osoby trzeciej, a także przez przedsiębiorcę świadczącego usługi turystyczne, z którym wojewoda właściwy ze względu na miejsce pobytu stałego osoby ubiegającej się o paszport zawarł porozumienie w tej sprawie.

Gość Kinkammmm777
o boze nie chcesz to nie wiez, co ja bede z Toba dyskutowala...pani z konsulatu dokladnie mi wszystko dyktowala, a ja te ustawy zapisywalam, potem dzwonilam do urzedu w polsce i na szczescie sie zgodzili wyrobic paszport w tym samym dniu.

Jezeli wyrobili ten paszport tymczasowy,to tylko sie cieszyc.Jednak powiem szczerze,ze powolywac sie na jakies paragrafy w takiej sytuacji moze okazac sie ...malo dyplomatyczne i odniesc calkiem przeciwny skutek...pozdrawiam panie :-)