Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak sobie z tym porad

Dziewczyny do dzis jestem w szoku!!! Wejdzcie prosze!!!

Polecane posty

Majac 19 lat urodzilam blizniaczki, oczywiscie nieplanowane. Teraz mam 22 lata, dziewczynki 3, no i zdecydowalismy sie z mezem na jeszcze 1 dziecko. No i sie udalo, w polowie grudnia na tescie zobaczylam 2 kreseczki;) wizyte u lekarza mialam miec dopiero po Nowym Roku. A tu nagle w Wigilie trafilam do szpitala, bo zaczelam mocno krwawic. I wiecie co, zrobili mi usg,a tam 2 bijace serduszka!!!! Znow blizniaki! Dzis juz jestem w domu, musze duzo lezec. Nie moge sie z tego otrzasnac. Maz sie cieszy, a ja zaluje ze w ogole zdecydowalam sie na 2 ciaze. Boje sie strasznie, ze sobie nie poradzimy. Nie rozumiam jak to mozliwe, ze 2 raz bede miec blizniaki, czy sa w ogole takie przypadki? W rodzinie jest duzo mnogich ciaz, jednak nie slyszalam zeby komukolwiek zdarzylo sie to az 2 razy....

Gość sa takie przypadki
i gratuluje :) chociaz osobiscie dla mnie to masakra... w ogole blizniaki... brrr no i pomysl, ze w wieku 22/23 lat bedziesz matką czwórki dzieci! :o

Gość Marta_mama.m2x
no to gratulacje, lepiej skromnie życ a być szczeliwym majac duża rodzine. no chyba że skrajną biede sie klepie to inny temat, ale zakladam ze nie jest tak źle u Was. No ale rzeczywiście nisły numer :)

Gość Marta_mama.m2x
to co ze w wieku 23 lat bedzie matka czwórki dzieci? a Ty pomyśl ze majac 40 lat bedzie miała dzieci odchoane i "z głowy" natomiast ty jak zakladam bedziesz sie uzerac z dzieckiem w wieku szkolnym :D

Był tu kiedyś taki temat. Pisała mama dwóch par bliźniąt. Powiedz mi czy w twojej rodzinie występowały bliźniaki czy brałaś tabletki anty? Będzie ciężko, ale sobie poradzicie.

Gość hyhy
Współczuję..ale znam taki przypadek: znajoma pierwsza ciąża bliźniaki, potem chłopiec a ciąża trzecia kolejny raz bliźniaki, także to możliwe.

tez mam pierwsze blizniaki (parka) poi 8 latach naszczescie przyszlo na swiat juz tylko jedno dziecie Autorko zalezy jak stoicie finansowo i jakie macie warunki finansowe, to ma duze znaczenie,lecz mimo mojej stabilizacji materialnej to i tak nie byla szczesliwa z powoodu blizniakow, dla mnie to byl chichot losu

tak, moja mama ma blizniczke, babcia tez, ciotka urodzila 2 chlopcow, w rodzinie meza tez jest pare przpadkow. Bralam tabloetki, ale pol roku temu odstawilam. Co do warunkow t mieszkamy w kamienicy wiec mamy duze mieszkanie, finansowo nie jest zle wiec biedy nie bedzie. Martwie sie tylko o to jak sobie poradze z wiecznie biegajacymi 3latkami i dwoma niemowlakami.

Dziewczynki mają 3 latka, to już w miarę samodzielne dzieciaczki, więc myślę, że spokojnie dacie radę ;) skoro poradziłaś sobie w wieku 19 lat z bliźniakami to teraz też dasz radę :) Niektórym się trafia 4 na raz i też sobie radzą ;) Macie wsparcie rodziny? aby wam ewentualnie trochę pomogli na początku w opiece? GRATULACJE :))

Gość Marta_mama.m2x
3 latki do przedszkola. Dostana sie myślslisz? A rodzice twoi czy tescie blisko mieszkaja zeby wpadac co kilka dni na zmiane i zabrac ich na spacer żebys mogla poprostu w ciszy poleżec odsapnąć? Gary w zlewie poczekają, a organizm może siadac wiec jak tylko okazja to kladz sie i lez, relaksuj

tescie mieszkaja niedaleko, moi rodzice troche dalej, ale moja mama jest na emeryturze wiec mysle ze nie bedzie problemu zeby zamieszkala z nami chocby przez pierwszy miesiac. Dziewczynki chodza juz do przedszkola, ale na razie na 4 godziny, bo sa strasznie placzliwe. moze w nastepnym roku jak troche podrosna beda mogly zostawac w nim dluzej. Aaa, moim rodzicom eszcze nie powiedzielismy, nie widzielismy sie na swieta a gdy bylam w szpitalu tesciowie siedzieli z malymi. Mysle, ze zrobimy im prezent na Dzien Babci i Dziadka. Beda na pewno w szoku jak tesciowie;)

Gość jugo
znam taki przypadek. moja sąsiadka wpadła jak miała 18 lat - bliźniaki. po roku kolejne. mąż - element spad ciemnej gwiazdy, dużo pił, w końcu się rozstali. mieszkała z ojcem, jej matka nie żyła, więc była praktycznie z czwórką maluchów sama. dała radę, cała czwórka jest już dorosła, ona ułożyła sobie życie z innym facetem, po latach urodziła piąte dziecko :) w porównaniu z jej historią Ty masz super warunki. powodzenia!

Gość sale 90%
ja chodziłam kiedyś z chłopakiem, który miał brata i bliźniaka i dwóch młodszych o 2 lata braci bliźniaków, także jego mama miała 2 pary bliźniąt w odstępie 2 lat powodzenia, lekko nie będzie

Takie przypadki owszem się zdarzają... - babka mojej teściowej urodziła 3 razy bliźniaki...Ale wtedy sześcioro dzieci to był standard ;-))) Gratulacje

mama marta weź pod uwagę, że inaczej spędzasz czas jako bezdzietna dwudziestoparolatka a inaczej jako czterdziestoletnia matka dorosłych dzieci. Co z tego że będzie maiła dzieci odchodowane ? czy na tym polega dla ciebie macierzyństwo ? Zeby czekać aż dzieci w końcu dorosną i będziesz mieć czas...

dasz sobie radę zwłaszcza że jesteś tak młoda a pomyśl sobie że mając 40 na karku będziesz miała jeszcze kupę życia tylko dla siebie a dzieci już będą odchowane zdecydowałaś się na jedno masz przed sobą 2 sztuki będzie wesoło :)

Gość Marta_mama.m2x
tenerryfa oo tak własnie na tym byle jak njszybciej :D otóż to!, sama ubolewam, że nie wpadlam w wieku 15 lat, bo policz szybciutko w wieku 40 lat może i wunki juz zaliczone bym miala a tak :( ehh

Żarty żartami ale pomyślcie dziewczyny że mając np 37 lat za kilka lat będzie się ktos czuł uż nie na chodzie do życia a co dopiero do dzieci lepiej mieć dzieci wcześniej taaa ciąża odmładza sama sobie zafundowałam jeszcze jedno dziecko mając 36 chciałabym mnoże i jeszcze z jedno ale już jest za późno więc niech się dziewczyna cieszy że urodzi dzieci póki młoda i zdrowa

Gość Liliana 1982
Jesteś młodziutka i dzięki temu będzie ci łatwiej ogarnąć wszystkie dzieci. Rodzice trochę pomogą i będzie dobrze:)

Gość zsdcfvgbhnjkdblhv
mieć dzieci odchowane - to za ćwierć wieku, dziewczyna żyje na tym świecie dopiero 22 lata, a Wy jej piszecie, że za kolejne 20 lat będzie miała odchowane dzieci sorry, ale sama mam dopiero 26, jak mój mąż mówi,że za 20 lat będziemy znów wolni to nie wiem, czy się cieszyć, że będę stara, brzydka i już większość życia będzie za mną ciekawa jestem, czy skakałybyście ze szczęścia, gdyby mąż Wam powiedział, że kwiaty dostaniecie już za 20 lat toć to całą wieczność

Gość ojojku
No, to moze byc szok. Wspólczuje i gratuluje ;) ale pomysl jakie dzieciaki bedą szczesliwe w takiej gromadce :) Jak beda dziewczyny to mąż chyba osiwieje z tyloma "babami" w domu. a takie przypadki sie zdarzaja. Masz skłonnosci genetyczne.

Gość zsdcfvgbhnjkdblhv
o, cztery dziewczynki plus mama i ojciec zasuwający po podpaski:) mielibyście wesoło Dziewczyno, masz już dzieci, wiesz,na czym to polega wiesz,ile to wyrzeczeń i ile szczęścia dałaś już radę z dwupakiem:) nie potrzebujesz kitów o odchowaniu dzieci za 20 lat potrzebujesz czasu, żeby się z tą myślą oswoić i sobie ten czas daj przypomnij sobie te pierwsze kopniaki i jak drżałaś, czy z dziewczynkami wszystko w porządku, gdy nie skopały Ci brzucha teraz będzie tak samo szok ustąpi miejsca nieograniczonej miłości, ale daj sobie na to czas

marta , co się rzucasz jak wsza na grzebieniu ... sama zaczęłaś pisać o urokach odchowanych dzieci i opisałaś to tak jakby ten czas za kilkanaście lat to było coś "wow" bo dzieci z głowy... ja tam bym wolała żeby moja córka miała zawsze 4 latka, nie czekam na jej osiemnastkę z wytęskieniem, bo wyszalałam się przed urodzeniem dziecka - wtedy kiedy był na to czas...

ech zazdroszcze. Ja marzylam o bliznietach, ale obie ciaze pojedyncze.

hej dziewczyny;) znalazlam dzis moj temat;) Jestem teraz w 17 tyg, brzuszek mam juz spory, w poniedzialek dowiedzialam sie ze najprawdopodobniej beda 2 dziewczynki;D mąż sie smieje ze drugiej roboty musi pos

zjadlo mi post;) poszukac bo musi na podpaski zarobic. rodzice byli w szoku a teraz sie ciesza i nie moga doczekac wnuczek. dziewczynki wiedza, przytulaja i karmia brzuszek ;) a ja wstepnie termin cesarki mam w plowie lipca;)

Gość justynaaa12356
bedziesz miala w takim razie 5 coreczek?

Gość babe baby mniam
nie nie, tylko 4;) tamta trojka to przez przypadek sie wcisnela;)