Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tld

czy 14 dni od zapłodnienia (owulacji} lekaz moze nie zobaczyc ciąży?

Polecane posty

Gość tld

bylam u lekarza w dniu spodziewanej miesiączki i powiedział ze niby coś widzi na usg coś tam sie dzieje ale ze nie powie mi na 100% czy to ciąża bo to bardzo wczesnie. kazał zrobić betę i wyszła 590 i powiedział wtedy ze to na bank ciąża i ze to wychodzi z tych ich wyliczeń 4-5 tydZień. wiem ze liczy się to od dnia ostatniej miesiączki. ale myslalam ze juz coś będzie widać :(

Jak ma być widać na tak wczesnym etapie;/ przecież to są maleńkie wielkości. Trochę cierpliwości.

Gość dziewczyno czasami nawet
w 7 tc nie widac, a Ty chciałabyś 2 tyg. po owulacji czyli byc może jakieś 4 dni po zagnieżdżeniu

Gość Małgochna
na usg pęcherzyk będzie widać powyżej bety 1000 i to pod warunkiem, że sprzęt jest dobry. Idź za jakieś 2 tyg, to już będzie zarodek

Gość tld
wiem, ale długo na tę ciążę czekałam. wiem ,ze to za wczesnie ale chęć zobaczenia na własne oczy jest silniejsza od rozsądku :D

Gość FajnieByćCiężarną
urywek rozmowy z lekarzem w dniu spodziewanej @ (miałam konsultacje ginekologiczną w szpitalu) wyglądał tak: L:Stara się pani o dziecko? J:Tak L:To albo pani za chwile dostanie miesiączke albo wcale. No i miesiączki nie mam do dzisiaj ale jak widać zmiany wyglądają w środku tak jak na @. Więc nie ma szans stwierdzić. Zrobiłam popołudniu test z moczu-po powrocie do domu-wyszła strasznie niewyraźna kreska wręcz sie zastanawialiśmy czy ona tam jest, czy chcemy żeby była, więc na drugi dzień z samego rana powtórka. Była tylko niewiele ciemniejsza więc poszłam na BETA HCG i okazało się że jestem. A zalety BETY: jeśli powtórzysz test który wyszedł pozytywny po kilku dniach to można ocenić czy dziecko sie dobrze rozwija. Więc idź zób BETE w dniu @

Gość Jak byłaś taka
niecierpliwa żeby odrazu lecieć go gina zamiast poczekać to teraz masz. U mnie w 6tc nie było nic widać na USG!

Gość tld
jedne kobiety nie dbają o siebie w ciąży wogóle. a druga jak pojedzie od razu jak zobaczy 2 kreski tez jest przez was zjechana. czy w temacie jest napisane- jeśli nie mam racji to mnie zjedźcie? zapytalam po prostu. to moja pierwsza ciąża i mam prawo zapytać.

Gość dziewczyno czasami nawet
czy ktoś Cię zjechał? bo ja tego nie widzę, przewrażliwiona chba jesteś, wrzuc troche na luz

Gość FajnieByćCiężarną
jak byłaś taka ja wyraźne napisałam-miałam konsultacje w szpitalu więc coś się dzialo a nie leciałam :)

Gość FajnieByćCiężarną
tld to było do mnie, ja mam zdjęcie usg jakoś kilka dni po spodziewanej @ u mnie było widać wtedy już ciąże, ale WSZYSTKO zależy od sprzętu. Ja musiałam mieć potwierdzona ciąże od gina ze względu na tabletki które brałam, a mogły zaszkodzić dziecku. Ale zarodek widziałam dobrze dopiero w 8 albo 9 tc.

Gość Jak byłaś taka
To było do autorki tematu. Ja sama miałam USG w 6tc ale to tylko dlatego, że wylądowałam w szpitalu. Planowaną wizyte miałam mieć koło 7-8 tc.

Gość FajnieByćCiężarną
myślałam że do mnie, ponieważ mi się wszystko zbiegło, wszystkie wizyty, ale dopiero po kilku dniach spóźniającej się miesiączki przy DOBRYM sprzęcie-którego na NFZ nie uświadczysz widać ciąże.

Gość zsdcfvgbhnjkdblhv
ja już znałam płeć

Gość Jak byłaś taka
Może u Ciebie w szpitalu jest stary sprzęt w moim jest nowy od niedawna i bardzo dobry.

Gość FajnieByćCiężarną
a rodziłaś w 5tc? :)

Gość zsdcfvgbhnjkdblhv
już byłam po porodzie z małą w domu :)

Gość FajnieByćCiężarną
jak byłaś taka akurat jest dopiero wszystko remontowane jaki jest w szpitalu nie wiem, ale ja mówie o wizytach w gabinetach. Ja byłam w 4tc prywatnie u tej samej lekarki co chodzę na NFZ, planowaną kontrolną wizytę którą miałam zaklepaną miesiąc wcześniej wypadła mi w 5tc, i lekarka powiedziała że tu ma starszy sprzęt i nie widzi tak dobrze jak u siebie dokładnie 5 dni wcześniej, a dla tak wczesnej ciąży 5 dni to długo.

Gość FajnieByćCiężarną
co do mojej wizyty w szpitalu-byłam taka obolała, dla niektórych to dziwne ale mnie wtedy 1 raz badał (on mi w sumie robił usg dopochwowe, a badała lekarka) facet no i troche się krempowałam. Więc nie wiem nawet co na tym usg było z tego wszystkiego zapamiętałam tylko jego słowa :)