Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmodyfikowany dukan

Czy mogę tak zmodyfikować Dukana? Co myślicie?

Polecane posty

Gość zmodyfikowany dukan

Jeść wszystko co można na 2 fazie czyli wszelkie białko, każdego dnia łyżkę otrębów a do tego każdego dnia wszystkie dozwolone u Dukana warzywa. Czy taka dieta będzie ok?

Gość karinia 24
to jest tak jak 2 faza sb identyc znie wiec zrobisz 2 faze south beach tez schudniesz

" to jest tak jak 2 faza sb identyc znie wiec zrobisz 2 faze south beach " ??? a ja myślałem,z ę informatycy mówią niezrozumiale

Gość zmodyfikowany dukan
otreby u dukana są na wypróżnianie ale bardzo się sprawdzają w potrawach np do placków czy bułek. Pyszne są. Nie znam wcale SB a dukana znam bardzo dobrze bo go kiedyś robiłam ale przerwałam i teraz się zastanawiam nad powrotem ale samo białko mi się odbijało na zdrowiu a takie z warzywami każdego dnia to chyba będzie zdrowe, nie?

Gość karinia 24
haha zobacz jak u ciebie wyszlo

Gość mieszanka taka,,,
dukana i south beach ( 1 i 2 faza mieszana) tylko ze bez wegli

Gość m_0-()*(9
kazda diete mozna zmodyfikowac i kazdy na swoj sposob hehe nikt ci nie zabroni to po co pytasz? rob co chcesz!

Gość mieszanka taka,,,
rob co chcesz

"Pyszne są." naprawdę? IMO nie mają smaku, to przecież zesklerociała celuloza lub coś podobnego (nie znam się na botanice), to chyba tak jakby tekturę jeść nie lepiej owoce typu jabłka lub grejpfruty lub kalafior - dużo błonnika, a smak chyba lepszy? niby trochę kalorii więcej, ale zawsze można na innych składnikach "zaoszczędzić"

Gość zmodyfikowany dukan
No i planuje jeszcze nie przekroczyć dziennie 1000 kcal i jeść mniejsze porcje co kilka godzin. Tak sobie tą dietę moją wymyśliłam ale nie wiem czy jest sensowna.

Gość zmodyfikowany dukan
akronim otręby nie mają smaku ale chlebek cebulowy dukana albo bułeczki rozmarynowe czy placuszki z tuńczyka właśnie mają w składzie otręby, bez nich się nie da bo mąki nie mozna a te potrawy są pyszne, syte i małokaloryczne.

"placuszki z tuńczyka" to raczej małokaloryczne nie są - czyli te otręby to wypełniacz, a nie łyżeczką jak syrop?

Gość llalalllal
jakie imo

Gość llalalllal
otreby sa zdrowe owsiane najlepsze

Gość patyrtra
kazdy moze oj zakazu nie ma

Gość we7878
moze jakis owoc dorzuc ;p) jak modyfikacja to czemu nie?

Gość zmodyfikowany dukan
dużo kalorii placuszki nie mają. Tunczyk w puszce taki w wodzie lub sosie własnym, łyżka otrebów, piana ubota z białka jaja i przyprawy i to się smaży na teflonie krótki czas. To nie jest specjalnie kaloryczne danie a bardzo smaczne i bardzo sycące, podane z warzywami to pyszny obiad. Aż ślinka cieknie. Tak samo bułeczki z mikrofalówki gotowe w kilka chwil. Ubija się pianę z 2 białek, dodaje jedno żółtko, odrobinkę proszku do pieczenia, otreby, łyżkę serka wiejskiego i łyżkę odtłuszczonego mleka w proszku do tego kminek, trochę soli lub lubczyka i odrobinę suszonego rozmarynu. To wlewam do małej miseczki ceramicznej wylożonej folia aluminiową i do mikrofalówki z funkcją pieczenia albo do foremek silikonowych i do piekarnika. Pyszne są zamiast chleba do kanapek z serkiem białym, chudą wędliną i warzywami.

Gość we7878
pewno ze nbie maja duzo kalori jak ktos nie wie to powinien cicho siedziec na doopie a nie macic

IMO = moim zdaniem, ok, myślałem, że otręby to plewy :D ale na wikipedii piszą, że to z całego przemiału zbóż, czyli jadalne

"pewno ze nbie maja duzo kalori jak ktos nie wie to powinien cicho siedziec na doopie a nie macic " to siedź i niech ci rośnie, akurat tuńczyk ma jak na rybę dużo kalorii

Gość zmodyfikowany dukan
akronim no coś ty. puszka tunczyka ma tyle samo kcal co serek wiejski czyli około 120. To jest dużo?

Gość we7878
ej w puszce tunczyk w zalewie wlasnej ( wodzie) nie ma kalori duzo

nie porównuję z nabiałem, tylko z innymi rybami, przecież są "chudsze"

Gość zmodyfikowany dukan
są ale nie ma w puszkach chudszych a do tgo przepisu inne sie nie nadają bo trzebaby je najpierw ugotowac a to już za dużo roboty gdyż placuszki smazy sie bardzo krótko inaczej się spalą. Zresztą dla mnie 120 kcal to niewiele do tego białko jaja, otręby i warzywa i cały posiłek ma 250 kcal czyli bardzo niewiele jak na sycący obiad.

Gość we7878
nie klocmy sie :) milego dnia i szczesliwego nowego roku wam zycze

czyli "suche" mięso, ale to oszustwo jak jogurt 0% :) więc porównać trzeba z twarogiem 0%, a nie serkiem wiejskim - 86 kcal

Gość we7878
no ale nie ej sie tego codziennie przynajmniej ja nie jem