Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszammmm

Inseminacja 2013!!! nowy rok!!! nowe nadzieje!!!

Polecane posty

Gość szepne słówko tu
ty magdalena puknij sie w łeb ma racje w 100% a gdzie facet twój :P???????????zadala normalne pytania przeciez a ty sie rzucasz jak wsza na grzebieniu:D

Gość zapraszammmm
dziewczyny co tak zniklyscie?nie ma nikogo kto bedzie robil Iui?

Gość zapraszammmm
betineczka witaj no ja bede miec juz 3 iui napisz ile sie juz starasz w jakim wieku jestes a co jest przyczyna?

Gość agakasia_1981
Witajcie!!! Może i ja dołączę do Was:-). Wczoraj właśnie miałam drugą IUI. Przy pierwszej moje nastawienie było chyba zbyt mocne. Rozczarowanie również. Teraz podeszłam do tego zupełnie inaczej. Modlę się o cud:-) 3 lata starań hsg oba drożne 1.12.2012 1 IUI :-( 1.01.2013 2 IUI.....czekamy

agakasia_1981,Betineczka witajcie agakasia_1981 oj sam wiem jak to jest powodzenia trzeba byc dobrej mysli

Witam Was wszystkie:) zapraszammmm ja mam 28 lat, staramy się 3 lata. W styczniu 2011 roku miałam ciąże pozamaciczną, a przy tym usunięty prawy jajowód. Ogólnie to wina po mojej stronie brak owulacji, mąż się badał jest zdrowiutki. W lipcu 2012 zmieniłam lekarza i mam nadzieje, że w końcu się uda. agakasia_1981 witam i trzymam kciuki:)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:-) Trzymam za Was również kciuki. Ja również przerobiłam już 2 lekarzy. Ten zawsze optymistycznie mnie nastawia:-)

Hej Co tu taka cisza?? Jak Wasze nastawienie?? U mnie trochę kiepsko, jest mi smutno, bo dowiedziałam się, że Moje dwie szwagierki są w ciąży, ale to nie jest tak, że ja im zazdroszę, tylko nie potrafię sobie poradzić z tym, że one tak od razu zaskakują, a ja co 4 rok na karku i nadal d*pa z tego:(. Nie rozumiem też tego, że niektórym parom udaje się tak po prostu , bo sobie wpadli, inni mają dzieci choć ich nie chcą mieć, a jeszcze inni mają dzieci, ale je biją lub zabijają. A My z mężem od dawna chcemy mieć dzidziusia i nic Nam z tego nie wychodzi. Nie zanudzam Was. Ponarzekałam a teraz spadam, miłej nocki:) Buźka

Masz racje Betineczka straszna cisza.......:--( Moje 2 szwagierki tez mają malutkie dzidzie, urodziły obie na raz, różnica jest 4 tygodnie między dziewczynami. Jak tam jedziemy to mnie aż ściska na widok tych maleństw. Staram się nie okazywać tego ale nie jest łatwo.......Dlatego unikam wyjazdów do nich! Nie mówiłam Wam ale mam już córcię, która ma 9 lat.

witajcie digital girl 31 to ja tylko nie umialam wejsc na swoj nick i zalozylam nowy, teraz mam znow ten, ja was rozumiem doskonale sama to przezylam, najpierw dowiedzialam sie o ciazy siostry po slubie starali sie 2 mc, 3 mc pozniej szwagierka byl a w ciazy bardzo to przezylam moja chrzesnica ma juz 17 mc w marcu 2012 dowiedziałam sie o mojej najmlodszej siostrze ze bedzie miala dziecko wpadka urodzila 20 grudnia 2012 roku, a wczesniej w sierpniu moja siostra ta co ma juz córke oznajmila nam wszystkim ze spodziewaja sie 2 dziecka starali sie miesiac rodzi teraz w kwietniu synka i co wy na to??? same ciaze a ja od 5 lat wciaz nic boli to bardzo ale coz

Witajcie dziewczynki. Coś ten topik Nam się nie klei. paula 30 No właśnie tak to jest wokół nas same ciąże, a Nam serca pękają, że to nie My,ale dziewczynki głowa do góry musimy jakoś to przetrwać. Nie ma innej opcji Nam też się kiedyś uda, Ja w to wierzę i Wy też uwierzcie. agakasia_1981 Fajnie, że masz córeczkę. Bardzo się cieszę:). Napiszcie proszę skąd jesteście?? Co porabiacie w wolnych chwilach poza pracą?? Ja jestem z woj. małopolskiego. Dla zabicia czasu i nie zadręczenia się myślami o staraniu się o dzidziusia, a z racji, że nie umiem j. angielskiego to od września uczęszczam na kurs dla początkujących. Pozdrawiam Was

Witajcie Nie wolno mam tracić nadziei.Dobrze będzie:-)na nas też przyjdzie czas i dołączymy do grona ciężarówek:-* Ja jestem z mazowieckiego. Czasu wolnego mam bardzo mało, za mało! Dzień wolny jest dla mnie świętem. Dlatego teraz po kolejnym podejściu od razu wzięłam wolne w pracy . Ostatnio tego nie zrobiłam, biegałam jak szalona, pracowałam, myślałam,że pomoże mi to nie myśleć o tym wszystkim.Nie dopuszczałam do siebie myśli,że może się nie udać. Rozczarowanie bolało:-( Teraz siedzę sobie spokojnie , poświęcam się rodzince i domowi. mam do Was pytanie, czy podczas brania clo macie problemy z cerą? jak nigdy nie miałam bolących"pryszczy" tak teraz nie wiem co się dzieje....? na dodatek ta moja alergia.mam jej już dość:-) dobrej nocy papapap

agakasia_1981 a co u ciebie jest przyczyna? rozumiem Niepłodność wtórna? ile zamierzasz jeszcze prubowac IUI? wiesz sama jak to jest wiara wiara nadzieja nadzieja a zycie i leczenie i badania co innego to fajnie ze masz córke mozna tylko pozazdroscic takiego skarbu pewnie jest oczkiem w glowie rodziców?jesli jestes zdrowa to tez ciezko zajsc poprzez IUI bo tak naprawde IUI to nie zaden zloty srodek w sumie działas na takiej samej zasadzie co naturalne starania tylko troche inaczej my z mjak bedziemy miec szasne na kolejne IUI napewno sprubujemy jeszcze 3 prób ale to zalezy od tego jakie bede wyniki i czy bedzie sens wogole pieniadze na to wydawac a z ivv ciezko nas na to nei stac Betineczkaja w wolnych chwilach chodze na zajecia z jogi oprucz tego interesuje sie komsetyka ,wizazem mam kursy i robieniem i zdobienien paznokci tipsów itd umni jest nieco inaczej ja przez ten czas nauczylam sie do @ nie robi na mnie wrazenia a i tez od 2 lat u nas sex jest na zasadzie spontanu nie licze nie mierze bo po bo jakie w tym sens tym bardziej od kad wiemy jaka jest przyczyna wiec tylko badania i leczenie dajemy sobie jeszcze ten rok na walke i zobaczymy co bedzie

Paula 30 u mnie niby wszystko jest ok.Wyniki mamy dobre, na I IUI okazało się,że niestety żołnierzyki męża są bardzo słabe ale nadające się do IUI ( wcześniej miał robione wyniki i były książkowe) . Podczas II po dawce witaminek od lekarza było super.Myślę,że winą jest stres. Mąż miał bardzo stresującą prace i firmę. Na szczęście od 2 miesięcy ma nową pracę, inny sposób pracy, spokojniejszy:-) .Podejrzenie było,że to min. jedna z przyczyn ale też miał bardzo ostre zapalenie układu moczowego 2 lata temu.Mój gin.powiedział,że to wpływa bardzo niekorzystnie na produkcje i jakość plemników. Na dodatek w pracy przebywał non stop na dworze bez względu na pogodę:-( A co do mnie ....reaguję dobrze na leki, owulacje mam, tylko długie cykle czasami 34-35 dni. Bez przerwy mi się zmieniają dni kiedy powinnam dostać@.Trochę to już ustabilizował mi gin. Na dodatek mam wrodzoną celiakię. Mój poprzedni arelgolog ( już do niego nie chodzę!)powiedział mi,że najprawdopodobniej mogę nie mieć już dzieci:-( Wyłam wtedy kilka dni. Mój gin stwierdził,że to nie powinno mieć wpływu, obecny arelgolog tez tak twierdzi. Obecnie jestem na ścisłej diecie. Po 1 ciąży tak mi się pokręciło,że gluten toleruję ale jedzenia, które zawiera nikiel i kobalt NIE!!!W święta tylko się gapiłam na stół syto zastawiony naszymi potrawami:-)Ale wolę nie jeść i mieć spokój niż faszerować się lekami ( ostatnio byłam 4 miesiące na silnych lekach przeciwhistaminowych), teraz odstawiłam wszystko, zw na IUI. Zamierzam próbować max 3 razy, poźiej nie wiem co będzie....... Ada jest oczkiem w głowie wszystkich:-)

Gość aggie79
Hej dziewczyny, ja tez podchodzę do kolejnej iui w styczniu, owu będę mieć ok 18 stycznia a narazie stymulacja clo. To moja ostatnia próba z iui mam nadzieje ze będzie udana :-)

Witajcie aggie79 witaj fajnie, że się dołączasz do Nas. Co u Ciebie jest przyczyną?? Ile miałaś już prób? Ja będę mieć dopiero pierwsze podejście do IUI, trochę jestem przerażona, bo nie wiem co i jak. Może dasz mi jakieś rady?

Gość Aggie79
Witam wszystkie dziewczyny starajace sie :-) Betineczka u nas przyczyna jest nieznana, wyniki ksiązkowo dobre, żadnych chorób a ciąży jak nie było tak nie ma. 8 lat temu przestalismy się zabezpieczać będąc gotowymi na dziecko ale nie wariowałam na punkcie dni płodnych, nie robiłam testów owu i nic , 3-4 lata temu miałam stymulowane i monitorowane cykle niestety też nic nie dały. od zeszłego roku leczę sie w klinice leczenia niepłodnosci we wrocławiu, obecnie jestem w 8 dc i za tydzień podchodzę do 2 IUI. A jak u was? kiedy macie IUI?

Gość Aggie79
Czesc dziewczyny Betineczka u nas powód jest nieznany,choc wyniki ksiazkowo dobre 8 lat temu przestalismy sie zabezpieczac ale nie wariowala z testami owu i obliczaniem dni plodnych, 3-4lata temu mialam stymulowane i monitorowane cykle i tez nic. Od zeszlego roku lecze sie w klinice leczenia nieplodnosci, za ok tydzien podchodze do 2 IUI. Betinko niczym sie nie denerwuj a tym bardziej nie stresuj bo zwariujejsz daj znac na jakim etapie jestes

Gość Aggie79
sorrki za dubla ale strona mi sie zawiesila

Gość Aggie79
Agakasia kiedy testujesz? Dla mnie te 2 tygodnie po iui ciągnely sie niemiłosiernie. dzisiaj mam 11dc , jutro podgladanie i decyzja kiedy kolejna iui ale myśle ze koło piątku bo mam 28dniowe cykle

Aggie79 dzisiaj kupiłam test ale......nie wiem czy się zdecyduję:-( Boję się kolejnego rozczarowania.Zobaczymy. Jak będziesz po pierwszym monitoringu to Ci powie mniej więcej kiedy.Ja chodziłam co 2 dni zanim ustalił konkretny dzień i godzinę. Musi też minąć odpowiednia ilość godzin po zastrzyku.Powodzenia:-)

Gość Aggie79
Agakasia trzymam mocno kciuki za powodzenie, podziwiam twoja cierpliwość bo ja ostatnim razem po 11 dniach od iui robiłam już bete... Dziś na usg wyszło ze jajeczka rosną bardzo powoli( mam pecherzyki 12 mm 14mm 15mm i 4x10mm- ale te już pewnie nie podrosna) i iui najprawdopodobniej w sobotę. To trochę dziwne jak slabo mój organizm reaguje na hormony bo od 2 dc przez 5dni brałam clo 2x1 i fostimor po 2 zastrzyki dziennie przez 8dni :-( staram sie nie nakręcac ale tym razem musi sie udać bo jak nie to już tylko in vitro- tak twierdzi mój gin Ech to życie a miało być tak pięknie....

Witajcie, Ja jestem dosłownie kilka dni przed okresem, czekam na Niego z niecierpliwością, ponieważ nowy cykl nowa nadzieja, a pozatym podchodzimy z mężęm do pierwszej inseminacji:) i mam ndzieje, że się uda. Aggie79 trzymam za Ciebie kciuki:) Dziewczynki, a ja mam pytanie do Was ile moge mieć prób IUI?

Gość Aggie79
Betineczka dzięki za kciuki przydadzą sie na pewno :-) co do iui to możesz mieć ile chcesz ale sens ich robienia to 6 Max , oczywiście są kobiety które zachodzących po 9 ale to już loteria. Daj znać jak bedą szły przygotowania i czy będziesz mieć stymulacja i jaka ewentualnie. W tym roku wierze sie sie uda wielu z nas !!!!

Gość Aggie79
Agakasia i jak?????????????

Ja jestem już po 3 IUI teraz czekam do czwartku, tak jak napisane jest w stopce pierwsza nieudana, druga udana ale ciąża biochemiczna. Życzę Wam powodzienia w staraniach wiecie że to rok płodności :)