Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszammmm

Inseminacja 2013!!! nowy rok!!! nowe nadzieje!!!

Polecane posty

Cześć kochane :) Przyszła @ :( Ruszam z badaniami do ivf.Aneczko powodzenia i fajnie że wracasz :)

witajcie kobietki.wracam do tematu w poniedziałek skończyłam brać duphaston i teraz czekam na okres a potem clo i zobaczymy może uda się podejść do inseminacji.aneczka30 co u ciebie?

aneczko mam schowany test jeden. w niedziele juz jeden zrobilam i jedna kreska byla a drugiego chyba boje sie zrobic bo boje sie ze zobacze znowu jedna kreseczke :( no a dzisiaj brzuch mnie zaczal bolec jak na okres wiec pewnie jutro przyjedzie :( giziulko bardzo mi przykro kochana nie załamuj sie.... aby wygrac walke trzeba byc silnym! agulko ja jestem nowa i nie w temacie wiec czy juz mialas wczesniej IUI? buziaki

agulla, dawno Cię nie było. Miałaś już tą inseminację, czy jeszcze nie, bo ostatnio czekałaś na @, ale to było na początku miesiąca... U mnie cisza, spokój, pełen relaks. Dziś właśnie odwołałam swoją wizytę zaplanowaną na piątek, okazało się, że chyba nie będzie nas stać w czerwcu na całą inseminacyjną procedurę :( tak przynajmniej na tą chwilę wygląda...no trudno, nie mam większego wpływu na niespodziewane wydatki... Giziula, przykro mi, że nie wyszło, byłoby lepiej gdyby ivf nie było konieczne... Mam do Ciebie prośbę i do Emilik także (mam nadzieję, że nas czyta :) ), jeśli miałybyście czas, to napiszcie mi na maila do_celu@interia.pl, jak wyglądają Wasze przygotowania i sama procedura ivf. Będę wdzięczna, bo ja będę chyba następna...

no i po wejściu na forum nie wytrzymałam i zrobiłam test.... no i jedna kreska :( trudno....

Gizula i kwiatuszek przykro mi że Wam się nie udało ale myślę że jeszcze wszystko przed nami dziewczyny.

Kwiatuszku, nie zamartwiaj się, kolejne próby przed Tobą, nie zawsze udaje się za pierwszym razem...głowa do góry i dalej do przodu!

aneczka30 teraz czekam odstawiłam w poniedziałek duphaston i czekam potem zaczynam clo od trzeciego dnia cyklu do ósmego a potem w dziesiąty dzień na usg i się okaże czy podejdziemy !kwiatuszek 13 to będzie moja pierwsza inseminacja a już sie martwie!!!a TY kochana się nie załamuj będzie dobrze musimy walczyc do ostatnich sił mam nadzieje że zostanie mam to wynagrodzone :)dziewczyny jak odstawiałyście duphaston to na który dzień wam okres nadszedł?

???? ale się forum zmieniło. teraz nie ma czarnych i pomarańczowych wpisów Kwiatuszku, ja dostawałam przeważnie dwa dni po odstawieniu leku

Zaglądam sobie na facebooka, a tam kolejna koleżanka ukazała swój ciężarny brzuch na zdjęciu, to będzie jej drugie dziecko. I znów ktoś swoją radością nieświadomie uderza mnie w twarz...

Witam miłe Panie :) Faktycznie forum się zmieniło aż mi się dziwnie czyta :) Dziękuję dziewczyny za pocieszenie,jest ok. xxxxxxxxx Aneczko u mnie to chwilę potrwa,bo mimo że nie jest konieczne przed ivf to i tak zdecydowałam się na badania cytogenetyczne z NFZ czeka się na niem miesiąc,a potem miesiąc na wynik,moża też prywatnie ale koszt to 800zł .W niektórych klinikach jest ono obowiązkowe,a w innych jak moja nie.Jednak ivf to zbyt duże pieniądze żeby sobie tak ryzykowac że wszystko na pewno jest dobrze.Także już konkretnie ruszę z ivf gdzieś za dwa miesiące :) Naładuję akumulatory do walki :)

Gość nadi12345
Jestem tu nowa. od 2 lat nie mogę zajść w ciążę. Jestem już tydzień po pierwszej IUI. Dzisiaj zrobiłam test, niestety negatywny. Zastanawiam sie czy odczekać czy próbować w następnym cyklu.

Witaj nadi, tydzień po inseminacji to zdecydowanie za wcześnie na test, powtórz go za kilka dni. Mam nadzieję, że się wtedy pojawi druga kreska :) jeśli nie, to koniecznie próbuj w kolejnym cyklu, bo jedna nieudana próba wcale nie oznacza, że się nie uda wcale.

Gość nadi12345
dziękuję aneczka30 za słowa otuchy. Ja mam 36 lat więc goni mnie czas i dlatego tak łatwo się załamuję. Zrobię jeszcze w weekend test ale nie mam wielkiej nadziei

rozumiem Cię nadi, ale jeszcze kilka prób warto podjąć. Nie wolno Ci się poddawać, ani załamywać. Trzeba walczyć do ostatniej komórki :)

witajcie kochane :) ja miałam dostać okres do dwóch dni od odstawienia duphastonu a tu jest trzeci i nic się nie dzieje czy to normalne????

ciężko powiedzieć agulla, jak się nie pojawi, to skontaktuj się ze swoim lekarzem jutro, albo w przyszłym tygodniu. Ja wiele lat temu miałam podobnie, po odstawieniu progesteronu też nie dostałam okresu, wtedy lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne, dopiero wtedy po całym opakowaniu się udało. Organizm to nie zegarek, może @ nadejdzie trochę później, poczekaj, a jak coś to do lekarza.

i znowu wszystko nie idzie tak jak ma iść miałam podejść do inseminacji a tu znowu chyba będzie lipa :(:(:(

agulla, podejdziesz do inseminacji, tylko poczekaj na ten okres, wiem, że się niecierpliwisz, ale nic złego na pewno się nie dzieje, najwyraźniej musisz się jeszcze uzbroić w cierpliwość, co się odwlecze to nie uciecze, pamiętaj.

aneczka to mimo tego że dostane kilka dni póżniej to mogę normalnie podejść?już się cieszyłam że wkońcu się doczekałam zabiegu nawet ostatni miesiąc nie myślałam i ciąży starałam się myśleć o wszystkim innym:(

co prawda lekarzem nie jestem :) ale o ile dobrze pamiętam, to masz długie cykle i wnioskuję z tego, że dostałaś duphaston na przyspieszenie okresu i skrócenie cyklu. Jeśli tak, to rzecz w tym, żeby ten cykl Ci się wreszcie skończył i można było rozpocząć stymulację przed inseminacją. Tak wnioskuję z informacji, którymi dysponuję :)

okresu jak nie było tak nie ma dzwoniłam do kliniki i co sie dowiedziałam że mój pan doktor jest teraz na urlopie masakrA NIC TYLKO WYC MI SIĘ CHCE!!!

w zastępstwie za niego nikt inny nie przyjmuje? Chyba nie tylko jeden lekarz pracuje w tej klinice. Może zgłoś się wyjątkowo do kogoś innego. Na pewno coś Ci doradzi w takiej sytuacji. Nie ma co się załamywać, świat się jeszcze nie kończy :) głowa do góry i umów się do innego lekarza na poniedziałek.

witam kochane :) w czwartek dostałam @ więc moja pierwsza IUI nieudana. Wydaje mi się, że jak w czwartek dostałam @ to owulacja byla dwa tygodnie wczesniej w czwartek, a IUI miałam w poniedziałek. Więc dopiero 3 dni po IUI miałam owulację w związku z czym plemniczki pewnie nie doczekały się..... Trudno. Muszę przy kolejnej większą uwagę na to zwrócić. agulko nie denerwuj się, zadzwoń tak i umów się do innego lekarza.... nadii tydzień to faktycznie za wczesnie. moj lekarz powiedział, że 14 dni to na test taki domowy to jeszcze zawczesnie jedynie mozna po 14 dniach z krwi zrobić. wiec poczekaj jeszcze troszkę.

no i coś się dzieje ale to jeszcze nie to zobaczę do jutra.

czesc kobietki nadal to coś nie przypomina okresu tylko brązowy śluz martwie się bo już jestem po ciążach pozamacicznym mam nadzieje że to nie to!

kochana ja po tych tabletkach d**as.... też przed okresem miałam taki brązowy śluz 3 dni. pytałam lekarza i mówił, że czasem tak się zdarza po tych tabletkach. więc nie martw się :)

No i jestem po 2 iui :-) Było 5 pęcherzyków i wszystkie pękły,dr Z pokazywał nam na Usg. Mam zamiar teraz być cierpliwa,nastawiam się że tym razem są większe szanse więc fajnie by było żeby się udało. Są też plany gdyby było odwrotnie,ale nie myśle o tym teraz. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki.

witajcie kobietki ja miałam tylko plamienia trzy dni na brązowo i zaczełam brac clo nie ma mojego lekarza nie wiedziałam co robic!!w poniedziałaek jedziemy na usg ale do innego lekarza :( no i będziemy wiedziec co i jak.