Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renatka1988

czy ktoś mi pomoże jakaś doswiadczona mama lub lekarz

Polecane posty

witam mam nadzieje że ktoś mi pomoże i powie mi czy to jest normalne bo mój brat oraz sąsiadka uważają że coś jest nie tak z moja córką już opisuje problem moja anitka ma dwa latka wychowuje ją sama mówi mama dada papa(nie pokazuje tylko mówi pap:)daj am tutu i według mojego brata i tej sąsiadki anitka powinna mówić więcej jest tu porównanie do zuzi córki od sąsiadki która ma 2 i pół roczku i mówi pełnymi zdaniami według nich problem też jest w tym iż anitka nie odwraca sie gdy ją woła inna osoba po imieniu anitka jedynie odwraca sie na masz amuamu lub tutu ja jak ją zawołam po imieniu zawsze sie odwraca również na słowa tutu amuamu masz :(cały czas poruwnuje dziecko a mi sie wydaje że kazde dziecko jest inne pytałam się pediatry byłam u neurologa i według nich jest wszystko okey byłąm u specjalisty słuchu też powiedział ze jest okey dodam tylko że chodzę z córką na rehabilitację i też jest wszystko okey jeszcze takie poruwnania że dwu letnie dziecko powinno na nocnik umieć bo od sąsiadki umi ale tyle co mi wiadomo to dziecko się stopniowo uczy dodam jeszcze że moja od pół roku chodzi do żłobka i według opiekunki dziecko rozwija się prawidłowo potrafi się bawić z innymi dziecmi słucha się reaguje nawet jak ją woła po imieniu jedynie minus jest że nie chce jesc łyżeczką tylko rękami choć pracujemy nad tym cieszko to wychodzi tak samo picie z niekapka tylko butla i jeszcze najważniejsza kwestia moja anitka strasznie leci do facetów przykład jak przychodzi ciocia czy kuzynka czy kolezanka to nie chce isc na rece boi się ale jak przychodzi wójek kolega listonosz kto kolwiek to odrazu na ręce i nie chce go z mieszkania wypuscic tak samo jak np stoimy na przystanku stoi jakis pan to moja anitka pokazuje wyłazi z wózka i ucieka do tego pana a jak ją prubuje wziosc to mówi mama tam mi się wydaje że nie ma ojca i brakuje jej tego aby tata ja np przytulił ponosił itp dodam jeszcze że ja nie chodzę z moja córką po ciotkach po wójkach po kolezankach lub innych osobach jak odbieram ją z złobka bo ja pracuje robimy sobie spacer i do domku piszę o tym tacie bo oczywiscie sąsiadka uwaza że to objawy autyzmu :(że dziecko które ma autyzm do kobiety nie pujdzie a do faceta jak najardziej nie znam się :(mam jeszcze jedno pytanie moja córka nie chce jesc ani chleba kiełbasy ani zup i miesa bo tylko piers z kurczaka lubi nic na słodko nie lubie tylko by piła mleko jadła ziemniaki frytki kluski piers z kurczaka a wazy 18.300 czy to normalne że ona nie chce jesc takich konkretów nawet nic na slodko nie chce dziwne bo dzieci raczej lubią nalesniki itp aha jeszcze swpomnę ze moja córka chodzi do szkoły muzycznej do szkrabów zajecia od 12 do 36 miesiecy i dam widac ze kocha muzyke tanczy prubuje grac na instrumentach spiewa po swojemu mysle ze znia jest naprawde wszystko okey ale mimo to błagam aby ktos mi pomugł bo boje się przepraszam za błedy ale pisałam szybko

Gość vvvvvvvds
poczytaj i porównaj, chodzi mi o objawy

Gość O chorubcia... poważnie? A co
Lekarz na forum Kafeteria? Nie do wiary. :)

Gość m a l i n k a
Nie przejmuj się jak ktoś porównuje Twoje dziecko z innymi dziećmi, to nietety często spotykana przypadłość ograniczonych ludzi. Twoje dziecko rozwija się w swoim tempie i może tak po prosu ma.

Gość m a l i n k a
sorki za błędy

Gość kaska2112
Nie doczytam, nie chce mi sie. Ale moja Justysia tez ma prawie 2 lata, 22 miesiace dokladnie, i mowi poszczegolne slowa, z naciskiem na te niezrozumiale:) Jakies inne dziecko w rodzinie bedac w jej wieku mowilo calymi zdaniami. Moja corka jest szczupla, ciagle biega, skacze, bawi sie, natomiast tamta jest grubym dzieckiem, woli siedziec niz biegac. Mysle, ze jedno dziecko idzied w kierunku tym, a drugie w innym. Pzyjdzie czas, to rozwinie roqwniez mowę. Niech ma czas, jeszcze bedziesz miala dosyc.

Gość vvvvvvvds
dzieci rozwijają się we własnym tempie, mogą lubić różne potrawy, a co zedszkola do mowy to koleżanki córka długo nie mówiła, dopiero jak ją dali do przedszkola to się rozgadała

Gość to doprawdy niesamowite
że w tak długiej wypowiedzi nie użyłaś ani jednego znaku interpunkcyjnego. Znasz ty w ogóle takie "coś" ? :O Masz odpowiedź - twoje dziecko jest tak samo tępe jak ty. Po kim miało inteligencję odziedziczyć ? Po listonoszu chyba :O Ja pierdzielę, weź ty sobie lepiej jajowody podwiąż żebyś więcej takich cudaków nie płodziła. A zależność niestety jest taka, że im bardziej tępa dzida, tym bardziej płodna :O

słuchaj jezeli o cos pytam to nie zwazam na błedy jestem zmuszona szybko pytac jezeli jestes taki mądry to po co siedzisz na forum kazfy ma prawo zadawac pytania moze ty jestes tempa co polonistka sie odezwała ze bedzie mi tu o ortografi gadac

dziekuje osobą które prubuje mi pomuc a osobą które krytykują obrażają dziękuje widziałam że na każdym forum ktoś napiszę że tu błedy ze tu jaks inteligencja a założę się że to piszę jakaś 13 latka ja nie zwazam na błedy pisze szybko i nie zwracam,uwagi czy błąd bo to nie jest temat dyktando tylko prosiłam o pomoc

Gość to doprawdy niesamowite
Stwierdzam tylko fakt, tępa dzido :O "Pujdzie", "umi" - to też kwiatki z twoich marnych wypocin. Dupy to umiałaś nadstawić pokrako, ale parę zdań sklecić poprawnie w ojczystym języku, to już za trudno. I jeszcze pyta czemu jej wypierdek taki nieudany :D Weź książkę od biologii z gimnazjum i poczytaj o tym, co to są GENY.

boże to nie jest dyktando tylko prosiłam o pomoc napisałam w temacie ze wiem ze zrobiam błedy lecz sie spieszyłam pisze bardzo szybko nie zwracam uwagi na błedy a napewno czepia się błedów osoba która ma 15 lat bo na paru forum zauwazyłam ze znajdzie sie osoba która się czepia

Gość liraohh
ja pierdziele, tego nie da sie czytac

słuchaj pokraka to moze byc twoja mama babcia kolezanka ale nie ja dupy nie nastawiłam bo kurwa nie jestem moze ty jestes ale nia kazdy uprawia seks z miosci równiez ty smarkulo co w głowie tylko ublizanie komus zajmij sie misiami

słuchaj pokraka to moze byc twoja mama babcia kolezanka ale nie ja dupy nie nastawiłam bo kurwa nie jestem moze ty jestes ale nia kazdy uprawia seks z miosci równiez ty smarkulo co w głowie tylko ublizanie komus zajmij sie misiami

Gość m a l i n k a
Jeżeli lekarze twierdzą, że jest ok to nie martw się na zapas. Cierpliwości wkrótce się rozgada

Gość liraohh
:D:D:D:D:D:D:D:D z jakiej wsi jestes przyglupie?

Gość m a l i n k a
:-)

Gość w.i.t.c.h.
nie ma się co martwić gdy 2-latek jeszcze nie mówi ale rozumie to co się do niego mówi.

Gość m a l i n k a
:-)

pani Malinko dziekuje :)a na pytanie poniżej jestem z warszawy a co kolejna osoba się czepia moich błedów powtarzam to nie jest konkurs tylko prosba