Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helmutka

Mąż zrobił postanowienie noworoczne względem dzieci...

Polecane posty

Gość helmutka

I oznajmił, że już nigdy nie krzyknie na synka (3,5 roku) o klapsie nie ma mowy. tak więc dziś mały gdy wlazł pod choinkę i zaczął bawić się wtyczkami i kontaktem mąż mówił tylko "nie wolno". Mały miał to w nosie i musiałam wkroczyć ja i ryknąć co sił, żeby posłuchał (nic innego na niego nie działa). I pokłóciłam się z mężem, że chce wychowywać bez dyscypliny a on na to, ze krzyczeć nie będzie bo to źle działa na dziecko, ewentualnie będzie karał w postaci zaprowadzenia do swego pokoju i tam odsiedzenia paru minut aż syn będzie grzeczny. Może przesadzam. Co o tym sądzicie...?

Gość O chorubcia... poważnie? A co
Mąż ma rację, ale powinien zabrać dziecko spod tej choinki, żeby sobie czegoś nie zrobiło, a nie tylko siedzieć i czekać aż mały łaskawie go posłucha.

Gość vvvvvvvds
mąż ma racje

Gość kombiii
Nigrzeczne jakies to wasze dziecko. U nas sa 3-letnie bliźniaki i wiedza, ze pradem sie sie nie bawimy. To raz. Dwa - raczej nie sa gluche na polecenia. Z reguly bez ociagania wykonuja, czasami sie zdarza, ze cos tam mowia na nie, ale ostatecznie sie dostosowuja... jejku, jakie mam wspaniale dzieci :-D

przede wszystkim bym nie dopuściła żeby mi dziecko wlazło pod choinkę, a jakby już wlazło to zamiast krzyczeć albo nie krzyczeć, podeszłabym i wyciągnęła mój syn ma 2 lata i jest wychowywany bez krzyku i klapsów, co zupełnie nie oznacza że bez dyscypliny - tylko inteligentna dyscyplina nie ma nic wspólnego z przemocą fizyczną czy darciem mordy... które btw nie działa więc w sumie to się zgadzam z Twoim mężem

Gość helmutka
hmmm. no to w sumie podbudowałyście mnie.. na postanowienie męża spojrzę przychylniej. dzięki!