Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani_zima

studia na lic. filologia polska, czy mogę na mgr studiować inny kierunek?

Polecane posty

Studiuję filologię polską, kończę licencjat. Chciałabym jednak na studiach mgr studiować wychowanie wczesnoszkolne i przedszkolne.Czy ktoś orientuje się może czy będę wtedy mieć tytuł magistra filologii polskiej czy nauczania wczesnoszkolnego? Czy po takim miszmaszu będę mogła uczyć tylko w klasach 1-3 czy może tez języka polskiego w 4-6 i gimnazjum? Czy w ogóle taka zamiana jest możliwa? W jaki sposób odbywa się uzupełnianie różnic programowych(opłata, chodzenie na zajęcia z młodszymi rocznikami)? Dziękuję za odpowiedzi

Gość ja nikomu już nie wierzę
szczegółów nie znam ale wiem jedno. Z takim dyplomem czeka cię kasa. Kasa w biedronce. Albo zmywak. Lub cos równie prestiżowego.

Gość takemeout
wydaje mi się, że mgr z filologii polskiej, na dyplomie nie ma takich dokładnych informacji. no ale nie wiem, czy to dobry kierunek, tyle się teraz słyszy o zamykanych szkołach itd. ja wybrałam filologię polską, ale ze specjalizacją communication design na AHE w łodzi i jestem bardzo zadowolona. poza tym mamy dużo praktyk i widać gołym okiem, że jest dla nas dużo pracy :) więc może zastanów się jeszcze dwa razy, jakiego magistra chcesz mieć :)

Gość 51528868
a z jakiej racji miałabyś mieć magistra filologii polskiej? :o :o :o