Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłocięzko

Trudne dzieciństwo i problem samej ze sobą

Polecane posty

Gość byłocięzko

Dorosłe życie mnie przerasta. Nie daję sobie rady mam fobię społeczną i hipochondrię. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mam żadnego wsparcia ani ze strony rodziny ani męża.

Gość dabtta
Szukasz wsparcia u rodziny i męża? Oni pewnie nie rozumieją tego co się z toba dzieje, to jak mają ci pomóc? Nawet jakby chcieli to nie będą potrafili. Pomóc ci może tylko specjalista. Idź do psychologa.

Gość pandora z puszki
bez urazy, ale hipochondrycy dla mnie ludzie nie do zniesienia. kiedys tez mialam juz duze znamiona tej choroby, ale poznalam trzy gorsze hipochondryczki od siebie i zobaczylam jak mecza otoczenie swoim bezmyslnym i bezpodstawnym gledzeniem o domniemanych smiertelenych chorobach i wyleczylam sie w trymiga. to ludzie zyjacy na wiecznej bambie ktora nigdy nie wybucha, takie skrzypiace drzewa, ktore skrzypia ze sa smiertelnie chore, wszyscy w okół padaja jak mrówki a ona pomimo wymysonych chorób zyja i tylko stawiaja cały okolicznyc świat na ostrzu noża. beznadzieja

Gość byłocięzko
No ale zeby taka ososba mogła sie wyleczyć itp. to potrzebuje wsparcia rodziny. jezeli rodzina opuszcza mnie w takim momencie to sam psycholog nic nie pomoze.

Gość dabtta
A jakiego wsparcia oczekujesz od rodziny? Co mieliby robić, zebys poczuła to wsparcie? Przytakiwać? Razem narzekać? Oni sa juz tym zmęczeni. Zaczniesz sie leczyć to i wsparcie od nich otrzymasz, jak tylko zobaczą, ze cos ze soba robisz.