Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psapsetka

ILE KOSZTUJE DBANIE O SIEBIE?

Polecane posty

Gość psapsetka

fryzjer, ciuchy, kosmetyki, odzywki, suplementy... to sa miesiecznie straszne koszty. ile Was to wynosi?

Gość brrrrrrreeednie
fakt. sporo kasy na to idzie.

Gość Anna 01
Jeśli nie idę na żadne zakupy to tak około 100 zł kupuje wtedy tylko jakieś kosmetyki , balasam do ciała itp.

Gość studentka pracująca
hmm do fryzjera chodze raz na 3-4 miesiace daje nie wiecej niz 40zl no ale kosmetyki troche kosztuja, wydaje na nie okolo 100zl miesiecznie, do tego kupuje sobie co miesiac BODYMAX za okolo 30zl ciuchy to zalezy od miesiaca okolo 100zl w miesiacu...

Można dbać o siebie nie korzystając z fryzjera i nie wydając wiele na ciuchy i suplementy. Ale niestety zdrowe jedzenie i dużo czasu na pielęgnację to podstawa. Coś Ci pomoże, jeśli Ci powiem, że w zeszłym miesiącu wydałam XXXzł? Nie każdy musi kupować takie same perfumy etc

Gość sexualna kloda
najdroższe to te implanty dupa płaska trza było zaokręglić cycki za małe, to samo a botox?

Gość sdfghhgfdsdf
kazdy wydaje tyle na ile go stac. ja bym spokojnie wydawala 1000zl jak nie wiecej gdybym miala taka mozliwosc. wydaje na kosmetyki ok 50 zl m-c (stosuje duzo domowych sposobow), 150zl m-c karnet na fitness, 200 zl kwasy 1 x 3 m-ce, 60 zl fryjzer 1 x 2 m-ce, do tego kasa na jedzienie i czas poswiecony na cwiczenia, spacer i sen

Gość psapsetka
ciuch, but, jakas kurtka czy cos- i juz robia sie tego spore koszty. Kosmetyki to wydatek mysle min. 80 zl miesiecznie, jakis aerobik, basen -kolejne 70 zl. Suplementy... fryzjer... szkoda gadac.

Gość eeeeeeee>
?

Gość tomek 01
ja dbam o ciało siłka basen bieganie narty ..do tego ..sprzęt, ubranie, buty, kosmetyki, gadżety.. sporo wychodzi!

Gość tomek 01
nie mam kasy na laske bo one jeszcze więcej potrzebują

Gość Przeciez to pani
To co wy jecie te kosmetyki ze 100 miesiecznie wam idzie?!

Gość 22latkkaaaaaaaaa
włosy: -szampon do włosów platynowych 7zł - odżywka z olejkiem jojoba 9zł -odżywka wygładzajaca 5zł Twarz: - żel do twarzy AA 13 zł peeling (ale kupuje go raz na 3 miesiace soraya antybakteryjny) 14zł

Gość 22latkkaaaaaaaaa
powiem inaczej miesiecznie wydaje: - 50zł na komsetyki -100zł na ciuchy

Gość xzdszxfdxf
jak ktos straszy bez makeupu i innych zabiegow to duzo, jak ktos jest naturalnie ladny i do tego wie jak pielegnowac skore tanim kosztem, to bardzo niewiele

Gość Daria 94655
Aby o siebie zadbać tak jak należy,trzeba wydać trochę pieniędzy,jednak akurat na kosmetykach można zaoszczędzić. ja kupuje przez internet na stronie www.Nutrikosmetyka.pl i jestem bardzo zadowolona,są skuteczne a sama firma dobra i sprawdzona.

Gość z problememememeeeeeee
Roznie, dawnej wydawalam wiecej. Teraz na kosmetyki z 50 zl/mc Sport uprawiam na powietrzu- biegam, w domu rozciaganie. Tabletki ziolowe ok 15 cl/mc ciuchy, zalezy jak mam nastroj to i 200zl a jak nie mam ochoty na szalenstwa po sklepach to przez mc moge nic nie kupic

Gość cdfghh
tusz do rzes, podklad ,puder , roz to minimum 800 zl (na szczescie nie muse kupowac co miesiac, chyba ze cos mi sie tak psodoba, ze MUSZE). mam obsesje na punkcie kosmetykow lancome i estee lauder i tanszych nie kupuje :( perfumy co miesiac jakis nowy flakon 400 zl kremy z 300 zl (tylko nawilazajacy do twarzy na dzien i drugi na noc mam 19 lat i nie potrzebuje innych :)) silownia 140 fryzjer 250 do kosemtyczki nie chodze, zbedne wlosy usuwam depilatorem i kremami, ale kremy to grosze

Gość cdfghh
amfetamina duzo mnie kosztuje miesiecznie, ale tego chyba nie wliczamy w pielegnacje? :D chociaz pozwala utrzymac mi anoretyczna sylwetke,wiec moze?

Gość cdfghh
zele, peelingi vichy i posay mam za free :)

Gość gość
Odkad mieszkam w Anglii nie stac mnie na fryzjera i kosmetyczke. Wszystko robie sama (manicure, pedicure, depilacje itd.) Biegam (to nie kosztuje). Ubrania i kosmetyki na wyprzedazach...

Gość Agloojkaaaa
Sporo kasy na dbanie o siebie??? Nieprawda! Zależy jak każda z was to pojmuje. Bo jedna dziewczyna dbanie o siebie uważa jako fryzjer raz na 3 miesiące, i kosmetyki raz w miesiącu za kwotę 50 zł. A druga 200 zł na miesiąc czy więcej... ja na przykład robie sobie sama paznokcie raz na 3 tygodnie. kosmetyki do makijażu to koszt około 30 zł miesięcznie, nawet nie... kosmetyki do pielęgnacji ciała to jakieś 40 zł na miesiąc. Fryzjer 100 zł raz na 3 miesiące.

Gość gość
Szampon i odżywka do włosow, fryzjer- farba, kosmetyczka- depilacja. Tylko na to tracę majątek.

Gość gość
Same dziadówy :p Ja wczoraj wydałam w Armani Jeans 1200 pln na jedna pare jeansów i T-shirt , co mam sobie żałować :D Kosmetyczka manicure i pedicure około 500 pln miesięcznie , bez fryzjera bo on około 200 miesięcznie . Co miesiąc wydaje na siebie około 2000 pln , mąż o tym nie wie :D , dobrze ze mam bogatego kochanka , jest prezesem dużej firmy . Trzeba sobie radzić ;)

Mnie raczej niedużo, - olej kokosowy: około 15złotych za półitrowy słoik, używam jako oliwki do ciała, do zmywania makijażu, do olejowania włosów, - olejek z tamaru paese do twarzy za około 20 złotych mała buteleczka, nie pamiętam ile ml, używam tylko do twarzy więc starcza na długo, jest genialny do cery tłustej, półtłustej z wypryskami, a jednocześnie wrażliwej, niestety ma charakterystyczny zapach, wg niektórych smierdzi jak nieszczęście, - szampon biały jeleń do włosów ciemnych - kilkanaście złotych, - maska biovax z olejkiem arganowych - dwadzieścia kilka złotych, - odzywka bez spłukiwania biovax z olejami - też dwadzieściakilka złotych, - jantar wcierka - 10 złotych, mu starcza na dwa tygodnie, - odżywka seboradin z naftą kosmetyczną do włosów suchych i zniszczonych, - 18 złotych - tusz do rzęs eveline - volume celebrity, mus matujący paese- około 30 złotych (najlepszy podkład jaki miałam!), latem podkładu nie używam, eyeliner w żelu rimmel ok 24 złotych, błyszczyk paese - ok 15 złotych, bronzer essence też jakieś kilkanaście złotych, - raz na jakieś 3 miesiące farba do włosów biokap - 40 złotych Do kosmetyczki nie chodzę, brwi nauczyłam się sama regulować, o paznokcie dbam sama, olejowanie daje super efekty, włosy również sama podcinam.

Gość o boże jakie sumy wychodzą
No ja na wydaję mniej więcej tak: Na włosy: -szampony do włosów 25 zł za 200ml czyli wystarcza na 3 tyg. -odżywki mam dwie za 9 zł i jedną za 33 zł i do tego maskę za 9 zł czyli razem ok.60 zł ale nie wszystkie na raz się kończą (na szczęście) :) -oleje (sesa, łopian, kokos i arganowy na końcówki) kupuję rzadko ale myślę że to jest 30 zł raz na 2 m-ce -woda brzozowa, płukanki, domowe maseczki na włosy to mały koszt ok. 10 zł nawet mniej ;) - farba to 30 zł raz na 2 m-ce Na ciało: -mydełko khadi i savon noir 34 zł -balsamy 40 zł (jeden robię sama, a półprodukty są tanie) -wit.A na łokcie 5 zł -ałun wystarcza na 3 lata więc go nie liczę -pasta cukrowa prawie za darmo -peelingi domowe też "za darmo" -kule do kąpieli robię sama (z mleka w proszku), sole też -do rąk kremy za 30 zł co 2 tyg. -olejek do paznokci robię sama, lakier 17 zł (używam tylko bezbarwnego) -zmywacz Isana też tanio -masło shea 15 zł (ja mam rafinowane bo nierafinowane strasznie cuchnie) -olejki i oliwki 30 zł Do twarzy: -dwa kremy za 25 zł (Lavera i Sylveco) -olejki (arganowy, migdały, makadamia, tamanu, avocado dużooo tego ale wydajne) -glinki, maseczki ok 50 zł -domowe maseczki taniocha więc nie przeliczam -pomadki 30 zł -tonik chyba 20 zł ? -filtr 30 zł -demakijaż 50 zł (OCM, micel i mleczko) -pasta do zębów, płyn itp. to 40 zł ale płyn ma 400 ml Makijaż: -podkład 50 zł (ale wystarcza na 4 m-ce) krem bb 60 zł -tusz, eyeliner 60 zł razem -cieni ma chyba 11 i na razie nie kupuję nowych -szminkę mam jedną za 50 zł -róż, bronzer po 30 zł -kredki do oczu (2) za 20 zł każda -korektor 70 zł Masakra... A ja myślałam że jestem oszczędna... Dobrze że część z tego wystarcza na długo. Ja do tego jeszcze chodzę na basen a pozostałe ćwiczenia w domu, do tego zdrowa (organiczna) żywność i ciuchy (ale tego to nawet nie przeliczam). Do fryzjera chodzę rzadko, do kosmetyczki wcale..

No właśnie...dla mnie dbanie o siebie to przede wszystkim higieniczny tryb życia, sen, sport i zdrowe odżywianie. Jestem na diecie paleo i na zdrowe oleje, mięso, owoce, warzywa, ziarna, orzechy i ekologiczne jajka wydaje na serio dużo. Na to chyba idzie mi najwięcej, nie jem typowych tanich zapychaczy. No ale może potem oszczędzę na lekach ;).

Gość o boże jakie sumy wychodzą
Ja płacę za warzywa "od rolnika", chleb makaron robię sama, ser również z "domowej wytwórni" (mają taki rodzinny biznesik ;) ), mięsa nie jem ryb też nie, mleko od cioci (ma parę krów) i jajka od cioci. Do tego raz w miesiącu kupuję jagody goji, syrop z agawy ale generalnie staram się jeść lokalne produkty :) Do tego sen i sport i można się cieszyć zdrowiem i urodą :D A kosmetyki kupuję bo mam do nich straszną słabość :)

Gość gość
Ja pitole tyle kasy na normalnie gupoty. Jednak kobita to z deczka rąbniete stworzenie. Szok!