Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

Czy można spać z tamponem?

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

Brakło mi podpasek...a dość obfite mam krwawienie wkładka nie da rady :/

Gość absolutnie nie mozna
tampon przez noc wrośnie ci w pochwe i trzeba operacyjnie usuwać

tampon maksimum do 4 godzin powinno sie trzymac, wez ty sobie ustaw budzik,i w nocy zmien tampona bo cala noc nie powinien w tobie tkwic, nie dosc ze przecieknie to jeszcze niehigieniczne

Gość Fiołkowa Mama
ja śpię z mężem ale z tamponem tez mozna ;-))) serio - owszem, mozesz

Gość jaga co to za głupoty
wypisujesz :P przecież w nocy krew jest inna niż w dzień taka jak super glue i sie lasce wklei ten tampon nawet przy godzinie trzymania go :P nie oszukuj autorki :P

Gość tak się zastanawiam
Aleście dowcipne, niektóre... ja czytałam w ulotce, że do 6 h można tampona mieć, tak za dnia, choć ja zmieniam raczej częściej. o 6 dziecko wstaje na karmienie więc myślałam, że jak teraz go zaaplikuję to o 6 spokojnie mogę zmienić dopiero. hmm

a no ja opisuje ,jakie zalecenia sa naglasniane, sporo razy czytalam ze tampon powyzej 4 godz powinien byc zmienione Co do krwawienia w nocy to mi nieraz i podpaska zdarzylo sie ze byla juz na styk ....wiec tym bardziej tampon chyba jest mniej chlonny

Gość tak się zastanawiam
no powiem Ci, że chłonny jest bardziej tampon, ale przecieknąć też potrafi. i właśnie może się okazać, że przecieknie. Nic ustawię ten budzik na 4 i już. lepiej wstać niż się nabawić jakiegoś zapalenia...

Coś tam kiedyś gdzieś słyszałam, że się nie powinno (dlaczego - nie wiem) ale ja przez pierwsze dwa-trzy dni okresu na noc zawsze używam tamponów, inaczej w nocy bankowo czekałoby mnie zmienianie bielizny i pościeli (mam bardzo obfite okresy).

Gość stracz
mnie sie wydaje, że można spać z tamponem, tylko żeby uniknąć infekcji warto brać w czasie miesiączki jakiś probiotyk ginekologiczny, np. provag.

Gość ja spalam i ok
miałam tampon i dla pewności podpaskę, wtedy mogłam się wiercić i przekręcać i nie myśleć o tym, że coś popłynie...

Gość gość
Bez wahania możesz używać tamponów także w nocy. W przeciwieństwie do podpaski, tampon nie może się przemieścić podczas snu. Należy pamiętać o zmianie tamponu przed pójściem spać i zaraz po wstaniu z łóżka rano. Kiedy znajdujesz się w pozycji leżącej, krwawienie miesiączkowe jest zazwyczaj słabsze. Dlatego w nocy możesz używać jednego tamponu przez ponad 8 godzin.

Gość gość
Ja już kilka lat używam tampon na noc i jest dobrze. Ginekolog też nie widzi przeciwwskazań. Nigdy nie miałam żadnych infekcji. Jak miałam podpaske to zawsze mi bokami przelatywało, strasznie się wierce i dlatego. Za nastolatki zawsze miałam z tym problem, co dzień pościel do prania. W końcu odważyłam się użyć tamponów i po kłopocie.

Gość Zocha1990
Witam możeto głupio zabrzmi ale ja mam 27 lat i dopiero od 2 dni stosuje tampony zawsze się bałam ale doszłam do wniosku ze czas sprubowac weszłam na ta stronę czytam odo na temat snu w tamponie jedni pisza TAK drudzy NIE wiec człowiek się gubi .Wniosek jest taki nie zobaczysz sama po sobie to się nie przekonasz takie moje zdanie jest ,bo podpaska tak jak mówią i piszą panie to jest różnie zależy jaka jest miesiączka ale reż od organizmu niema co straszyc żąra infekcjami , to bywa ruznie ale powiedzcie panie od czego tez są lekarze ginekolodzy żeby wytłumaczyć co i jak powinnosię stosować.

Gość gość
Ja nie śpię. Boję się wstrząsu. Poza tym nie będę się budzić żeby wymienić a cała noc nie wyobrazam sobie żeby trzymać.

Gość gość
Ja śpię od kilku lat i żyję :-) tampony wg producentów można trzymać do 8 godzin, tak też robię.

Gość gość
Ja na noc zmieniłam na kubeczek i mam z głowy dylematy. W dzień nie, bo o ile teoretycznie te x godzin wytrzymuje, to jednak w razie "w" (a miewam czasem dość ciężkie "momenty") nie wyobrażam sobie manipulowania nim w pomieszczeniu bez umywalki w toalecie (znaczy, przy samym wc).

Gość gość
Na noc stosuje pieluche zamiast tamponu i mam spokój. A tę można wyprać kilka razy

Gość gość
Dziewczyny, tampony sa bardzo szkodliwe. Sa odpowiedzialne za bezplodnosc, ednometrioze i inne choroby. Odnotowano przypadki smierci z powodu zapomnianego tamponu. Mozna ich uzywac, ale jako ostatecznosc i jak najkrocej. Sa specjalne podpaski do spania (duze, grube) - ich nalezy uzywac na noc.

Gość gość
Ja tamponów używam już około 20/lat i na noc też. Nie wstaję w nocy, żeby wymienić, bo w nocy mniej się krwawi. Przez całe 4 dni okresu używam tamponów i w dzień i w nocy, bo nienawidzę podpasek.

Gość gość
gość dziś Dziewczyny, tampony sa bardzo szkodliwe. Sa odpowiedzialne za bezplodnosc, ednometrioze i inne choroby. Odnotowano przypadki smierci z powodu zapomnianego tamponu. Mozna ich uzywac, ale jako ostatecznosc i jak najkrocej. Sa specjalne podpaski do spania (duze, grube) - ich nalezy uzywac na noc. xxx A w jaki niby sposób tampony odpowiadają za bezpłodność, endometriozę i te inne choroby, skoro to tylko kawałek waty? :D w jaki sposób wata moze odpowiadać za bezpłodność? otóż w żaden :O nie opowiadajcie głupot. 21 wiek, a poglady jak ze średniowiecza :O jedyne niebezpieczeństwo jakie niosą tampony to wstrząs toksyczny, który jest jednak bardzo rzadki i pojawia się tylko wtedy, kiedy ktoś za długo trzyma tampona w pochwie czyli np. kilkanaście godzin albo dobę :O

Gość gość
a endometrioza to choroba macicy polegajaca na przemieszczaniu się enometrium poza macicę... ciekawe w jaki sposób mógłby ją spowodować tampon, skoro wkłada się go do pochwy ;) trochę logiki i myślenia

Gość gość
dla mnie tampon to jak korek... w dzień czasami ok, a w nocy nie wyobrażam sobie.

Gość gość
Ja sobie nie wyobrazam nosic podpasek i miec cala c**e i d**e we krwi :o Mycie myciem ale nie myjesz sie co 5 minut wiec skora wysmarowana krwią :o fuj. Podpaski sa niehigieniczne, w nocy moze przecieknac podczas przekrecania sie, sa niewygodne, tak jakby nosic pampersa :o a latem to juz w ogole. Z tamponem zawsze sucho, czysto i nigdy mi sie nie zdazylo zeby przeciekł, nawet w nocy. I nie, nie budze sie co 4h zeby wymienic :) po prostu na noc zakladam wieksze

Gość gość
kubeczek? :O a jak w ubikacji nie ma umywalki i wody, żeby go opłukać to wkładasz brudny?

Gość gość
można, ale po przebudzeniu od razu zmień, jak ci zostały wkładki higieniczne, to użyj tamponu i wkładki.

Gość gość
Powinno się unikać TAMPONÓW gdyż powodują stany zapalne! Tylko podpaski i do tego z naturalnych sorowców!

Gość gość
surowców przez u mądralo

Gość gość
Mój mąż mi wylizuje w środku nocy i nad ranem gdy mam okres i o nic sie nie martwie.On jest bardzo uległy i nic go nie brzydzi.