Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolny_świat

czemu tyle osłow wierzy w boga?

Polecane posty

W tego typu tematach stwierdzam ze ateisci maja jakis wielki problem z tym ze inni ludzie wierza w Boga. Gdybym byl ateista to nawet w takich teamtach bym sienie udzielal. Bog nie istnieje i koniec, nie mam ochoty na ten temat rozmawiac bo mnie on nie dotyczy. A jednak ateisci w kazdym temacie o Bogu i Wierze sie wypowiadaja. gdybym byl ateista byla by to dla mnie strata czasu.

"to teraz się zastanów dlaczego są tępieni, a tam gdzie maczają palce jest mnóstwo zła" no to akurat chrześcijaństw jest głównym powodem antysemityzmu na świecie (bo to oni zabili Jezusa). żydzi też mają swoje urojenia głównie dlatego że wielu z nich wierzy że stwórca wszechświata obiecał specjalnie im pewien obszar ziemi na Bliskim Wschodzie. Stąd niedorzeczne rzeczy które robią w tym rejonie i niepotrzebny przelew krwi. W skrócie - Biblia jest be.

No i gra gitara Anton xx Ty masz zajebiste zycie bez Boga xx Ja mam zajebiste zycie z Bogiem. xx Proste prawda.

Gość Anton Szandor
Nudze sie w pracy wiec prowokuje bo co mam robic? kto mi zabroni? tak naprawde w nosie mam to co myslicie i nie obchodzi mnie to ale potrolowac czasem trzeba ;)

Gość waśniewskaaaaa
skoro bog istnieje to dlaczego sa ludzie ladni i brzydcy?

bo musi byś różnorodność:) a co Ty jesteś ta brzydka? chciała byś żeby wszystko było takie samo? żeby było dobrze żeby każdy był szczęsliwy? beż cierpienia nie ma wsólczucia

Gość Anton Szandor
woda2 jakos tu mi dobrze ;)

Gość waśniewskaaaaa
tak chcialabym by wszystko bylo takie same latwo powiedziec ladnej osobie ze gdyby wszyscy byli ladni to by bylo nudno, cholerna hipokryzja

Gość waśniewskaaaaa
a ty zakmnij sie juz idiotko

Gość waśniewskaaaaa
smierdzaca katolka uciekam z tego tematu bo tu zakatolizycowane mohery :O

Po smierci w domu Bożym wszystko bedzie ladne, piekne i bezzadnych wad. na ziemi mamy mieszanke wszystkiego. I o jakiej hipokryzji ty mowisz. Ja sie ciesze ze mamy taka roznorodnosc. To jest dobre

życie nie składa się tylko z ładnego i brzydkiego, w życiu chodzi o coś więcej

Gość Anton Szandor
dxdiag po smierci bedziecie trupem jedzonym przez robaki. Chcialbym zobaczyc wtedy wasza zawiedzioną mine poniewaz nic nie ma! nieba nie ma... niestety nie bedzie mi to dane bo pewnie takze moje truchlo bedzie gnic w ziemi.

ciało to ciało a dusz idzie do nieba w zależności od tego czy na nie zasłóżyła

anton a ja chcialbym zobaczyc twoja mine jesli bedzie inaczej.

Gość Anton Szandor
woda2, nie chce byc niemily ale zaslUzyla ;) aha duszy nie ma, cos takiego nie istnieje. dx domyslam sie ze bys chcial ale takze ci to nie bedzie dane.

No i doszliśmy do sedna sprawy - śmierć. Każda religia zaprzecza śmierci. Albo śmierć jest jedynie bramą do innego świata, albo mamy w sobie jakąś cząstkę która wędruje w inne miejsce po śmierci, albo odradzamy się jako ktoś inny, ale zawsze śmierć jest iluzją. I może dlatego ludzie nie lubią ateistów, bo jako jedyni przyznają że śmierć jest prawdziwa. Może jawimy się wam niemalże jako kult śmierci? Śmierć jest prawdziwa. Umrzesz. Wszyscy których kochasz umrą. Wszyscy których znałeś i umarli po prostu i naprawdę już nie istnieją. Świadomość jako wytwór mózgu przestaje istnieć wraz z jego śmiercią. no to tyle jeśli chodzi o ewangelię ateizmu ;-)

jak dobrze ze ty o tym nie decydujesz. nie obraqzsie jesli nazwe cie glupcem z tego wzgledu ze nie istnienie Boga bierzesz za pewnik.

Gość Anton Szandor
Smierc - naturalna kolej rzeczy.

Gość Anton Szandor
Dla was tak, dla nas to koniec ostateczny.

Gość waśniewskaaaaa
"Po smierci w domu Bożym wszystko bedzie ladne, piekne i bezzadnych wad. na ziemi mamy mieszanke wszystkiego. I o jakiej hipokryzji ty mowisz. Ja sie ciesze ze mamy taka roznorodnosc. To jest dobre" to jest dobre skurwielu jeden bo nie jestes brzydki ten bog to jakis pic na wode albo naprawde jest takim skurywsynem

moze kazdy dostanie to na co zasluzyl. Sprawiedliwosc musi byc.

wasniewska zaakceptuj siebie i nie zwalaj wszystkiego na Boga.