Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolny_świat

czemu tyle osłow wierzy w boga?

Polecane posty

Trudno w każdy temat się zagłębiać czasu by mi na to nie starczyło, astronomowie twierdzą że są takie rzeczy i ja im trochę wierzę.

Gość byczycaaaaa
Ciekawa tylko jestem, jak juz zaczniesz zyc i bedziesz mial prawdziwe problemy, klopoty czy to ze zdrowiem czy w rodzinie czy bedziesz w jakims niebezpieczenstwie to do kogo sie zrocisz? hmmm pewnie do Boga, do Jezusa tego zyda co niby nie istnieje

Gość antyantyantykler
z ludzmi wierzacymi jest jeden zasadniczy problem, to idioci :)

Gość bog to nalog
zawsze na kazdej religii ktos trzepie kasiore, zawsze jest jakis szaman zyjacy z pieniedzy wiernych, zawsze buduja oltarzyki, swiatynie, zawsze jest straszenie jak nie wierzysz to cie spotka nieszczescie itp pierdoly wciskane naiwnym, szaman czy klecha jak juz zdobedzie potege to nie namawaia, wtedy po prostu zmusza, bierze sobie co chce, tez kobiety i jest panem, Krzyzacy w Malborku ladny zamek mieli, biskupi w Polsce w srediowieczu miliony hektarow i setki wsi, a ile dziewic napsuli to "bog" jeden swiadkiem

czy ktoś mi powie jak się stworzył pierwszy człowiek na świecie? bo kiedyś musiał

Gość Ciekawie mówicie
z ludzmi wierzacymi jest jeden zasadniczy problem, to idioci wspaniale, że Ty jesteś oświecony, mądry i przede wszystkim nie jesteś idiotą :)

Gość wolny_świat
byczycaaaaa Ciekawa tylko jestem, jak juz zaczniesz zyc i bedziesz mial prawdziwe problemy, klopoty czy to ze zdrowiem czy w rodzinie czy bedziesz w jakims niebezpieczenstwie to do kogo sie zrocisz? hmmm pewnie do Boga, do Jezusa tego zyda co niby nie istnieje" widze ze zyczysz mi zle ale nie, pewnie bede tak kombinowac by zapewnic mojej rodzinie najlepsza opieke medyczna, tak szczerze to lezalem kiedys na lozu smierci, i wtedy tym bardziej nie pamietalem o bogu, ja po prostu wiem ze on nie istnieje :< dla was to sie moze wydac smutne, ja sie z tym faketm juz pogodzilem

Gość antyantyantykler
Pomyslcie racjonalnie.. tak wy wierzacy w goscia na chmurce. Religia... religia... = wojna. jakby nie bylo religii nie byloby wojen, krucjat i chuj wie jeszcze czego. Jestescie zaklamanymi skurwysynami i nie bedzie mi was zal jak skonczycie w piachu i wpierrdola was robaki i na tym koniec.

tak wy wierzacy w goscia na chmurce. xxxxx no jakim trzeba byś "oświeconym " żeby wierzyć w Boga jako starca na chmurce ? Albo ile trzeba mieć lat ? :) jesteś starszakiem ?:)

autorze a skad wiesz ze Boga nie ma. Piszesz tak jakbys mial 100 % pewnosci ze po rugiej stronie nic nie istnieje. Nigdy nie bedziesz mial dowodu na to czy Bog jest czy go nie ma. dlatego to sie nazywa WIARA. czemu tyle osłow wierzy w Boga ? --co to za pytanie rownie dobrze moge spytac czemu tylu ludzi to nieudacznicy czemu tylu ludzi nie ma swietnej pracy lub pieknej kobiety czemu tylu ludzi jest biednych takich pytan mozna zadawac tysiace. I co cie obchodzi wiara innych ludzi. masz w tym jakis interes ?? jedni wierza w cos a inni w co innego a jeszcze inni wogole nie maja wiary.

Gość Ciekawie mówicie
Pomyslcie racjonalnie.. tak wy wierzacy w goscia na chmurce. Religia... religia... = wojna. jakby nie bylo religii nie byloby wojen, krucjat i ch*j wie jeszcze czego. Jestescie zaklamanymi sk**wysynami i nie bedzie mi was zal jak skonczycie w piachu i wpierrdola was robaki i na tym koniec. x to ty masz jakiś problem ze sobą skoro wyzywasz katolików. Na szczęście każdy z nas kiedyś umrze i Ciebie tak jak nas wpier... robaki (haha)

Gość wolny_świat
" halo jak powstał pierwszy człowiek?" na pewno z przypadku w drodze ewolucju ale nie moglo byc pierwszego czlowieka bo w tami razie musialoby dojsc do kazirodztwa czy cos wiem tylko jedno, bog nie istnieje

halo jak powstał pierwszy człowiek? xxxx Bóg go stworzył :)

"hej wszystkim, czytam wasze wpisy i myślę spbie...kto mi wytłumaczy jak powstał pierwszy człowieK? może ktoś jest mądry i się wypowie?" naszych przodków sprzed 5 milionów lat uznalibyśmy za inny gatunek. Ale proces ewolucji jest stopniowy i nie ma jednego momentu kiedy można powiedzieć że narodził się pierwszy człowiek. Analogicznie: weź swoje zdjęcie jako dziecko i drugie jako dorosłą osobę: teraz zapytaj - "którego dnia stałaś się dorosła?" odpowiedź jest taka sama: nie ma takiego dnia, to był stopniowy proces.

Gość wolny_świat
" halo jak powstał pierwszy człowiek?" to jak Ci odpowiedzialem tak jak pottrafilem (wiem nie ustatysfakcjonowalo cie to.. ale odpoiwedz ty mi tereaz - Skad sie wzial bog, wszystko przeciez ma swoj poczatek i koniec..

Ah i te ciagle powtarzane stereotypy Bog = starszy gosc na chmurce jakby nie bylo religi to by nie bylo wojen Ale glupoty. Wy ateisci potraficie sobie wszystko tak latwo wytlumaczyc ze szok. w ogole jakby nie bylo religi to swiat bylby piekny bez jakiegokolwiek Zła i przemocy , wojen itp, Bylibysmy na zajebiscie zaawansowanym poziomie cywilizacyjnym, technologicznym i cholera wie jeszczena jakim. Kolonizowalibysmy planety itp i wszystkim zyloby sie lepiej. BZDURA BZDURA BZDURA

taaa k :) ten proces był tak stopniowy ,ze rozmaici pseudo naukowcy doszli do wniosku ,ze człowiek moze równie dobrze pochodzić od małpy - ze względu na podobieństwo fizyczne jaki i do muszki owocówki - ze względu na podobieństwo genu :D

tak ,za Stalina Boga nie było i rzeczywiście naród aż kwitł od pokoju i dobrobytu .... do szkoły dzieciaku .

proszę was musiał kiedyś być stworzony przez boga tak jak drzewa kwiaty zwierzęta, nie udawajcie nie mądrych. Bóg istnieje

Gość wolny_świat
woda skad sie wzial w takim razie bog :)

on po prostu jest. Myślę że musicie teraz bardzo cierpieć skoro niedługo umrzecie i co??? nic..nie ma was

Czemu się czepiać naukowców, że poszukują prawdy? Że błądzą? Po co to komu? Może się kiedyś okazać że teorię ewolucji uda się jakoś udowodnić bezsprzecznie i bez cienia wątpliwości, a zaraz potem okaże się że to wszystko jednak stworzył Bóg, też bezsprzecznie i bez cienia wątpliwości. Może tak być? Ja myślę że może, obserwując świat wokoło byłbym idiotą sądząc że ludzkość coś wie z całą pewnością. Może wyjątkiem będzie jej głupota.

"taaa k ten proces był tak stopniowy ,ze rozmaici pseudo naukowcy doszli do wniosku ,ze człowiek moze równie dobrze pochodzić od małpy - ze względu na podobieństwo fizyczne jaki i do muszki owocówki - ze względu na podobieństwo genu" mamy wspólne geny ze wszystkimi żyjącymi istotami (muszkami owocowymi i marchewką) dokładnie dlatego że wszyscy mamy wspólnych przodków. ale tak swoją drogą to myślałem że w Polsce ewolucja nie ma problemów i to jest wymysł Amerykanów. Papież nie ma problemów z ewolucją, każdy biskup powie że jest to fakt więc zapewne Twój stosunek do odkryć naukowych w tej dziedzinie wiąże się z tym że nie jesteś katoliczką.

Nigdy nie mozna byc czegos na 100 % pewnym. na 99,9 % owszem ale nigdy na 100 %

14:03 [zgłoś do usunięcia] woda2 Nicość... ? Wcale nie jest najgorszym finałem w życiu człowieka, skoro wierzysz w piekło.

Gość nie wierzeeeeeeeee
Podczas wojen i agresorzy i napadnieci modlą sie do boga. I po stronie agresoerów i po str.napadnietych są straty w ludziach ,materialne. A bywa i tak,ze wiekszosc agresowró przezywa i cieszy sie dobrym zdrowiem i majatkiem. Coż z tego,z eniby po smierci ukarany zostanie ten ,a nagrodzony ten ,jak zycie jest wazme,a nie to co po smierci gdy juz nic nam nie bedzie potrzebne i nic nie bedziemy odczuwac.

nie. biedni ci co nie wierzyli i grzeszyli a po smierci spotkali Boga.

czy ktoś mi powie jak się stworzył pierwszy człowiek na świecie? - do podstawówki wróć, tam sie dowiesz