Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolny_świat

czemu tyle osłow wierzy w boga?

Polecane posty

Gość wolny_świat

jezusa, jehowe itp? przeciez on nie istnieje, nie prowokuje taka jest prawda jestrem w stanie zrozumiec ludzi z bliskiego wschodu tam jak ktos nie wierzy to do piachu ale u nas? zyjemy w wolnym swiecie, przynajmniej w pewnym sensie

Gość redPoce
Czesto nawet ladni i bogaci wierza, wiec moze ten cholerny bog isntieje? ciezka sprawa, ale jezeli by istnial. to na pewno by sie nie ukrywal nie musi ingerowac w nasze zycie, ale moglby sie pokazac, a nie ukrwa jak tchorz ostatecznie mysle ze bog nie istnieje.

myślisz ,ze Bóg nie istnieje bo to w Niego nie wierzysz ?:)

Gość wolny_świat
gdyby istnial to bym w niego wierzył :) czyz to nie logiczne?

Gość AnkaWs.
parafrazują Twoje słowa: myślisz, że Bóg istnieje bo Ty w niego wierzysz?

Gość dzięki za poprawę
przeciez on nie istnieje, DOWÓD JAK NIE TO TAKIE STWIERDZENIE JEST BEZPODSTAWNE BÓG NA 50% JEST I NA 50% GO NIE MA

ja wierzę w Boga , bo On istnieje :) nie zachęcam do wiary ze względu na swoja wiarę ale ze względu na Bożą Obecność :)

Gość dzięki za poprawę
ja też mogę wskazać na interwencję jakiejś siły wyższej w moje życie także ja tam wierzę

Gość byczycaaaaa
Zamknij sie. Wspolczuje takim niedowiarkom, ja wielokrotnie doswiadczylam cudow w swoim zyciu i wiem ze cos jest i nade mna czuwa i wielu ludzi tez tego doswiadczylo, a jezeli ty nie to tylko ci wspolczuc. W sumie to jak ci wszyscy swieci mieliby sie wykazac i udowodnic ci swoje istnienie jak pewnie siedzisz caly czas w domu, jakbys zaczal zyc to bys sam doczekal sie roznych mniejszych i wiekszych cudow. Mowie cudow bo moglam juz niezyc wiele razy, a jestem i zyje

Gość AnkaWs.
no rzeczywiście. dziś jechałam do pracy i na pasach nie rozpierdzielił mnie samochód. cud nad cudy. bóg istnieje!!! :D

Gość dzięki za poprawę
bluźnisz to Bóg cię napomina żyj tak dalej wolna, wyzwolona, bogiem sama dla sibie

Gość wolny_świat
jak pewnie siedzisz caly czas w domu, jakbys zaczal zyc to bys sam doczekal sie roznych mniejszych i wiekszych cudow"" a co ma siedzenie w domu do boga :D przeciez on podobno jest wszedzie co to za cudy, pizda ci nie pekla jak cie murzn jebal :D daruj sobie boga nie ma proste, mysle ze to tyle ogarnijcie sie dekle, co wam po tej wiarze, az tak slabi jetescie ze bez niej nie dacie sobie rady?

wolny świat - jesteś jak mój pies - on też nie wierzy w Boga :)

Gość zew ryczacej gesi
lepiej byc osłem niz idietą Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą."Ernst Boris Chain nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Boga nie da się ominąć wymówką opartą na tak naiwnym myśleniu." a jehowa to imie szatana

Gość dzięki za poprawę
Einstein też wierzył w Boga a między tobą a nim to przepaść moralna, intelektualna, rozwojowa,

Gość mwmw
szczyt hipokryzji wierzyc ze powstalismy z przypadku,jestesmy tak idealni, ze musial istniec Stworca. zamknij sie w pustym pokoju,usiadz na podlodze i siedz tam 100 lat,potem Twoja corka i wnuczka i czekajcie az z przypadku pojawi sie przed wami czlowiek. O tak- ewolucja.

Gość dzięki za poprawę
szczytem hipokryzji iwerzyć, że powstaliśmy z niedorozwiniętej, owłosionej mapy, która prosto łazić nie potrafiła

Gość szelki do spodni mam
Boga nie bylo nie ma i nie bedzie a wierza w niego tylko idioci doprawiajacy ideologie do wszystkiego co mozliwe :) nie zabijam, nie kradne, nie wierze i zajebiscie mi z tym.

Gość wolny_świat
"zew ryczacej gesi lepiej byc osłem niz idietą Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą."Ernst Boris Chain nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Boga nie da się ominąć wymówką opartą na tak naiwnym myśleniu." a jehowa to imie szatana ta a wiesz czemu tak od rzeczy gadaja, ba nawet na istnienie boga nie maja dowodu - bo uznawani sa za masterwow w swojej dziedzinie, a takiemu nie wypada nie znać odpowiedzi na konkretne pytania, wiec w takich przypadkach uciekaja do boga, proste poza tym bil gates nie wierzy w boga, a to jest (albo moglby by jak juz) moj autorytet -od zera do milionera. jak juz mialbym sie kierowac czynami w zyciu to na pewno tego paana a nie jakiegos smiecia ktory zgarnia Noble i obraza inych zal

13:22 [zgłoś do usunięcia] wolny_świat gdyby istnial to bym w niego wierzył czyz to nie logiczne?" Jest jeszcze gorzej niż myślisz. Wszechświat jest tak wielki iż są rzeczy, których ludzkie oko, uzbrojone w najpotężniejsze teleskopy nie widziało. A więc są rzeczy na tym świecie, o których człowiek nie ma w ogóle pojęcia. Jednak coś tam istnieje i to nawet nikt z ludzi tego nie widział. Czyż to nie jest logiczne?

Gość wolny_świat
jesteś jak mój pies - on też nie wierzy w Boga bo jego mozg nie jest tak rozwiniety jak ludzki by dorabiac sobie jakies ideologie do sensu zycia boga stworzyli ludzie żydzi to nainteligentniejsi ludzie na swiecie, kontroluja wszystkim, a w boga nie wierza, to oni boga stworzyli do kontrolowania swiata tyle

Gość wolny_świat
"Wszechświat jest tak wielki iż są rzeczy, których ludzkie oko, uzbrojone w najpotężniejsze teleskopy nie widziało. A więc są rzeczy na tym świecie, o których człowiek nie ma w ogóle pojęcia." skoro nikt tych rzeczy nie widzial to skad wiesz ze tam w ogole cokolwiek jest. przestan czytac fantasy

skoro nikt tych rzeczy nie widzial to skad wiesz ze tam w ogole cokolwiek jest. przestan czytac fantasy " To już lepiej wytłumaczyliby ci ludzie, którzy naukowo zajmują się astronomią, ja się nie podejmę ale to ludzie nauki tak twierdzą. Wierzysz w to co widzisz tylko i co możesz zmierzyć? A niby jak coś chcesz zmierzyć jak natura nie zna wartości constans, jest jak w powiedzeniu panta rhei, wszystko płynie. ;)

Gość wolny_świat
lduzie to zwierzeta tak jak kazde inne zyjace na swiecie mozna to spostrzec np po zachowaniu kobiet i lwich samic - te i te leca na wyglad, pozycje, i inne dobra mamy wiele wspolnego ze zwierzetami, tak jak one mamy uczucia - pies tez rzekomo moze kochac

Gość wolny_świat
skoro sam nie potrafisz tego wytlumaczyc to po co w ogole o czyms takim wspoinasz :O bez sens

hej wszystkim, czytam wasze wpisy i myślę spbie...kto mi wytłumaczy jak powstał pierwszy człowieK? może ktoś jest mądry i się wypowie?