Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolny_świat

czemu tyle osłow wierzy w boga?

Polecane posty

"fdgdvdsbvsd dxdiag Ty jestes ograniczony umysłowo człowiek." xx a ty pewnie kolejnym glupim trollem na forum. Prawda ??

Ateisto z powołania-kompletnie nietrafione porównanie. Ty nie wiesz że Boga nie ma, nie wiesz czy jest czy nie, Ty tylko sądzisz/uważasz/jesteś przekonany/wreszcie jesteś pewien iż Boga nie ma, ale czy to przekonanie jest oparte na konkretnych i niepodważalnych dowodach? Nie. Ono jest jedynie wynikiem, sumą Twoich przemyśleń, wnioskiem z obserwacji tej części świata jaka dostępna jest Twoim zmyslom i rozumowi na dzień dzisiejszy. Tak więc jest to subiektywne przekonanie , nie poparte żadną wiedzą obiektwyną, co nawyżej opianiami innych ludzi, którzy również wysnuwają wsnioski w wlasnych doświadczeń-i tak w kółko. Wiedzy tu nie ma. Skoro zaś coś nie jest wiedzą, jest silnym przekonaniem -jest wobec tego wiarą...

Gość fdgdvdsbvsd
dxdiag,głupolu,przesiadujesz tutaj godzinami i chcesz udowodnic,ze isnieje dusza i zycie pozagrobowe i istnieje jakikolwiek bóg.Wyzywasz ludzi od ograniczonych umusłowo,a sam jestes głupolem.

Gość fdgdvdsbvsd
A co wam da ten bóg nawet jezeli istnieje? Dlaczego w niego wierzycie,co z tego macie i miec bedziecie?

ateista jak to sie stalo ze zostales ateista ?? Pewnego dnia sobie powiedziales "pierdole , nie bede wierzyl w jakichs Bogow" i skonczyles z tym czy moze to byl proces dlugotrwaly. Zaznajomiles sie z roznymi religiami, przeczytales wszystkie swiete ksiegi duzo myslalem na ten temat i w koncu doszedles do wniosku ze to wszystko to jakies bajki napisane przez chorych na umysle ludzi ?? xx jak to z toba bylo ??

Wiecie co...wyzywać nie należy (pula wyzwisk w całości niech pozostanie wykorzystana przez ateistow, tak będzie lepiej ;)) Natomiast warto przypomnieć co mówi Biblia (w którą ateisci nie wierzą i ja to doskonale rozumiem) -a mowi tak" Głupi myśli w sercu swoim -nie ma Boga". Czyli w zasadzie kolega tutaj wstawił myśl Biblijną.

"fdgdvdsbvsd dxdiag,głupolu,przesiadujesz tutaj godzinami i chcesz udowodnic,ze isnieje dusza i zycie pozagrobowe i istnieje jakikolwiek bóg.Wyzywasz ludzi od ograniczonych umusłowo,a sam jestes głupolem." xx jak juz nauczysz sie czytac ze zrozumieniem to wtedy pojmiesz ze... 1 - nigdzie nie probuje udowodnic czegokolwiek 2 - jesli mowie o kims ze jest ograniczony umyslowo to wynika to z tego ze jego komentarze sapozbawione sensu, puste. Taki czlowiek ma klapki na oczach i ograniczone rozumowanie samego siebie i swiata zewnetrznego.

Gość fdgdvdsbvsd
dxdiag jak jestes kobieta,to weź sobie palcówę zrob,jak jestes męzczyzna,to strzep sobie małego io moze zaczniesz normalnie funkcjonowac,bo bredzisz tyle godzin na kafe.

Zostałem wychowany tak że największą wartością była prawda. Nieraz przysłuchiwałem się dyskusjom na temat religii, ale nie zabierałem głosu bo nie miałem tak naprawdę swojego zdania, po prostu wierzyłem w to co mi rodzice przekazali. Więc chciałem się wtrącić do takiej dyskusji i powiedzieć: "nie słuchaj, tak naprawdę Jezus jest synem Bozym a tu masz argumenty dlaczego". Więc w tym celu przeczytałem Biblię, i zacząłem słuchać debat na temat religii. Gromadzić argumenty i kontrargumenty i myśleć o tym poważnie. No i oto jestem :)

Gość fdgdvdsbvsd
ponawiam pytania A co wam da ten bóg nawet jezeli istnieje? Dlaczego w niego wierzycie,co z tego macie i miec bedziecie? Co wam daje wiara w boga,czego dac nie mogła by niewiara?

Gość fdgdvdsbvsd
Biblia,rózne tory i inne tam przekaznai boskie,w róznych religiach to normnalne mity.,pisanina ludzi nawiedzonych.

fdgdcośtamdalej-gdyby ktoś wierzył po to aby "coś z tego mieć" nazywałoby się to wyrachowanie. A nie wiara. Wiara jest czcią oddawaną Jedynemu Bogu, jest miłością-miłowianiem Go. Miłowaniem prawdy i dobra. Na pytanie dlaczego, odpowiem-a dlaczego Ty nie zabijasz ludzi na ulicy? Dlaczego nie zabijesz swej matki? Innymi słowy co powoduje że wybierasz dobro a nie zło? Czy robisz to w jakims celu, bo coś z tego będziesz mieć? Może ze strachu, bo zostałabyś ukarana więzieniem? Załóżmy że za zabójstwo,kradzież, nie byłoby żadnych sankcji. Czy zabijałbyś i kradł?

Gość fdgdvdsbvsd
Shesadda,taka wyszczekana,a mojegoi nicka nie potrafi normalnie skopiowac :-) Dla mnie tacy jak ty są głupoolami.

"fdgdvdsbvsd dxdiag jak jestes kobieta,to weź sobie palcówę zrob,jak jestes męzczyzna,to strzep sobie małego io moze zaczniesz normalnie funkcjonowac,bo bredzisz tyle godzin na kafe." xx dziekuje ale nie masturbuje sie. To grzech. Poza tym masturbacja jest glupia i do niczego dobrego nie prowadzi.

Gość fdgdvdsbvsd
dxdiag,ile ty masz lat głupolu?:-)

Aczkolwiek szkoda że tak wyszło a nie inaczej...Ale życie jeszcze trwa, kto wie, może jeszcze zatoczy się kiedyś kolejne koło i po przeczytaniu jeszcze kolejnej fury książek dojdziesz do jeszcze innych wniosków? Pamiętasz co mówił-ten oj, jak mu tam,(zabyła;) że po otwrciu każdych kolejnych drzwi wiedzy za nimi są kolejne 3, za każdymi z 3 kolejne, im więcej wiesz tym bardziej widzisz ile jeszcze nie wiesz.

fdgdvdsbvsd - no i prosta sprawa. Dla mnie jestes glupim dzieciakiem a ja dla ciebie jestem glupolem. A tobie co daje niewiara ??

fd cośtam, szkoda że nie umiesz używać argumentów, zamiast tego masz jedynie wyzwiska na podorędziu. Ja myślę że dla kogoś z boku patrzącego, takie zachowanie jest też czytelnym znakiem pewnych rzeczy.Kopiować mi się nie chce, wstawianie takich nicków jest ...co najmniej utrudniające życie ;)

Gość fdgdvdsbvsd
dxdiag,oj,mylisz sie ,bo akurat nie ejstem dzieciakiem:-) A neiwiara daje mi wolnosc od tych klechów,od tej całej hipokryzji,ze jak sie zgrzeszy,to sie idzie wyspowiadac i wszystko OK. Kazda wiara wymyslona została po to aby ludzi kontrolowac,miec nad nimi władze.

fdgdvdsbvsd dxdiag,ile ty masz lat głupolu? xx z pewnoscia wiecej od ciebie ciemniaku

Gość fdgdvdsbvsd
Shesadda nie chec mi sie argumentowac i wole wyzywac naiwedzonych ,zakłamanych głupoli.

I wiesz ci fd,,,,-czy Ty nie masz czasem jakiejś nerwicy seksualnej? Jakoś wszystko u Ciebie sie kręci wokół jednego. Dziwne nie? Przypominasz mi morhibę. A może Ty jesteś morhibą? Chm? :)

Gość fdgdvdsbvsd
dxdiag no to musisz meic powyzej 50 tki nawiedzony głuplu :-)

Gość fdgdvdsbvsd
Shesadda,mam nerwice,w stosunku do nawiedzonych hipokrytów :-)

Gość fdgdvdsbvsd
Shesadda hm jak coś :-)

"fdgdvdsbvsd dxdiag,oj,mylisz sie ,bo akurat nie ejstem dzieciakiem A neiwiara daje mi wolnosc od tych klechów,od tej całej hipokryzji,ze jak sie zgrzeszy,to sie idzie wyspowiadac i wszystko OK. Kazda wiara wymyslona została po to aby ludzi kontrolowac,miec nad nimi władze." xx I TYLKO TYLE ?!?! OJ BIEDNY CZLOWIEKU. TO ZES DOWALIL. JEDNAK JESTES DZIECIAKIEM. DOMYSLAM SIE ZE OK 16 LAT. HEHE BUNTOWNIK :D

jak to jest ,ze ciągle jest tylu ludzi dla których wiara w Boga jest utożsamiana z wiarą w konkretny kościół i wypatrywaniem grzechów pośród tego kościoła ?

Gość fdgdvdsbvsd
dxdiag hipokrto nawiedzony,uczestniczacy w kazdym temacie na temat boga,religii,jestem przed 50 tka,a nie chce mis ie w sposób kulturalny pisac,bo lubie sie ponabijac z takich nawiedzonych ludzi.

Fd,,, "neiwiara daje mi wolnosc od tych klechów,od tej całej hipokryzji,ze jak sie zgrzeszy,to sie idzie wyspowiadac i wszystko OK. Kazda wiara wymyslona została po to aby ludzi kontrolowac,miec nad nimi władze." 1 Tobie się tak wydaje. Ale to nie znaczy że tak jest. Masz mglistosłabe pojęcie o wierze, stąd takie kalkowe myślenie. Ty wolny(a) nie jesteś, skoro nie możesz się wyspowiadać, nie odczuwasz żalu za grzechy, to wciąż trzymana(y) jesteś na uwięzi swoich grzechów a one Ci zamazują obraz świata. To tak jakbyś miała brudne okulary. Widzisz na szaro, nie dlatego ze coś jest szare, tylko dlatego że szkła masz upaprane. Ale już nie chce mi się wiecej nawijać -rob co uważasz za stosowne. Ja Ci życzę żebyś kiedyś wyszedł(wyszła) z tego zaszarzenia.Miłego wieczoru .