Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jotottoto

Jak to jest z tym zasiłkiem dla bezrobotnych? Pół roku mija i ...

Polecane posty

Gość jotottoto

Od pół roku pobieram zasiłek. Miła Pani w Urzędzie poinformowała mnie dziś, że w grudniu się skończył/wygasł... ja to wiem, ale pierwszy przyszedł bardzo mały... 63zł i miał byś potem nadpłacony... Będzie? Jak to jest? Tak to wyglądało: 11 grudzień 450,41 09 listopad 450,51 10 pażdziernik 548,84 11 wrzesień 559,21 09 sierpień 559,21 10 lipiec 63,60

Gość jotottoto
Dodam tylko, że tu gdzie mieszkam zasiłek płacony jest tylko przez pół roku, bo wiem, że w innych częściach Polski nawet rok

Mój mąż miał w swojej starej pracy grupowe zwolnienia i pobierał zasiłek dla bezrobotnych. W "pośredniaku" babka mówiła że wysokości zasiłku i czas pobierania zależy od % bezrobocia w danym województwie. Pierwsza rata 100 zł z hakiem. Kolejne niecałe 400 zł. Rata to ok 400 zł + wyrównanie pierwszej raty. To było prawie 2 lata temu.

Gość jotottoto
Czyli zakończyli już wypłacanie :) szkoda :P

Gość odrapana kamienica
teraz do roboty oddac to co zabrałas za nic :o

ja jak się chodziłam dowiadywać-umowa do dn. porodu, potem zasiłek macierzyński, potem dla bezrobotnych to trwa on 6 mcy i zależy od tego ile lat przepracowałaś :) teraz nie pamietam ale jakoś do 5 lat jest najniższy potem nie pamiętam jak to wygląda bo ja się łapie w tym najniższym.

Gość autorkaaa
Tak, tak... już pracuję :D na razie bez umowy, ale jednak :D

Gość yuiolkjh
Do : odrapana kamienica Skoro miała prawo do zasiłku tzn że już trochę nawrzucała do tej kasy ...

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
[zgłoś do usunięcia]odrapana kamienica teraz do roboty oddac to co zabrałas za nic hehehe no rzeczywiście dużo zabrała :)

Wysokość zasiłku jest zróżnicowana i zależy od długości okresu zatrudnienia oraz innych okresów zaliczanych do okresu warunkującego nabycie prawa do zasiłku: 80 % dla bezrobotnych posiadających okres uprawniający do zasiłku wynoszący do 5 lat, 100 % dla bezrobotnych posiadających okres uprawniający do zasiłku wynoszący od 5 lat do 20 lat, 120 % dla bezrobotnych posiadających okres uprawniający do zasiłku wynoszący co najmniej 20 lat.

Gość jotottoto
ok, dziękuję :)