Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłusta_cera

krem do cery tłustej, trądzikowej. POMOCY!

Polecane posty

Gość tłusta_cera

Witam. Mam 18 lat i od kilku lat męczę się z potwornym trądzikiem... Jakby tego było mało mam strasznie tłustą cerę. Stosowałam różne kremy pod makijaż, ani nic nie skutkowało.. Czy ktoś może mi doradzić jakiś skuteczny krem matujący, który także można nakładać pod makijaż? Będę bardzo wdzięczna...

Gość effaclar duo
jest najlepszy albo triacneal z awene

Gość dluzej, to w ogole zaczyna
doradze nie tyle matujący co calkiem dobrze pielegnujacy skore: alterra bezzapachowy (niebieski) i do tego żel hialuronowy. a na noc sprobuj olej wiesiolkowy. dodatkowo mydelko boniderm od czasu do czasu - powinno pomoc zmniejszyc lojotok.

Ja stosuje krem matujący z Clarinsa i jestem bardzo zadowolona, też mam problemy z cerą i stosowałam już dużo kremów.Kiedyś też Lirene stosowałam nawilżająco- matujący i też mogę polecić.

Gość OCM :)
poczytaj o OCM

Gość izkkka
NIE MATUJĄCY bo on tylko pogarsza!!!!! Na noc coś z kwasami i/lub retinolem (np. Triacnal, Effaclar,serum Lemon z Biochemii Urody, krem Differin albo RetinA od dermatologa), na dzień porządny lekki antyoksydacyjny (serum albo krem z Bioch. Urody). Plus do tego coś łagodnego do mycia (wspomniana metoda OCM, płyn micelarny do cery wrażliwej, olejek myjący z Bioch. Urody czy Zrób sobie Krem). No i lektura: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html

Gość tłusta_cera
dzięki, postaram się coś wypróbować ;)

Gość gandziaaaaa
tłusta cera - polecam Ci wypróbować kosmetyki z Biochemii Urody i krem LRP: 1) olejek myjący z olejkiem z drzewa herbacianego z Biochemii Urody; 2) krem wygładzający z Biochemii Urody; 3) hydrolaty: oliwkowy i z czarnej porzeczki z Biochemii Urody, albo z czystka ladanowego z Ecospa; 4) serum migdałowe z Biochemii Urody; 5) krem Kerium DS z La Roche Posay. Powiem Ci, że skórę miałam dosłownie ociekającą tłuszczem, z megarozszerzonymi i zanieczyszczonymi porami, a do tego niesamowicie wrażliwą, ciągle podrażnioną. Te kosmetyki, o których piszę wyżej, w ciągu kilku tygodni doprowadziły ją do stanu, w jakim nie była od 10 lat!!! Czyli od czasu, kiedy zaczęły się moje problemy z cerą. Rano myję buzię olejkiem. Na dzień nakładam Kerium DS, czasem wcześniej smaruję buzię hydrolatem, ale bardzo rzadko. Wieczorem również myję buzię olejkiem, później hydrolat, a na koniec krem wygładzający z BU. 2 razy w tygodniu zamiast kremu stosuję serum migdałowe, które jest po prostu niesamowite. Teraz, z racji wieku i ogromnej poprawy jeżeli chodzi o tłustość skóry, zmieniam krem na coś bardziej przeciwzmarszczkowego (krem z kwasem liponowym z BU). Przy mojej wcześniejszej tłustości w życiu bym się na niego nie odważyła.