Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piedestał

dziewice 25+

Polecane posty

Jak myślicie, co powoduje, że niektóre dziewczyny mając 25 lat i więcej, nie mają za sobą żadnego doświadczenia seksualnego? Są zamknięte z natury, nie trafiły na odpowiedniego partnera?

z każdym dniem: wiesz, są też brzydkie dziewczyny, które tracą dziewictwo w wieku 15 czy 16 lat. To żaden argument...

wg mnie przyczyny leżą raczej w psychice, niż w wyglądzie. Gdyby chodziło o fizyczność, to wszystkie brzydule byłyby dziewicami, a tak nie jest..

bo mają jakieś zahamowania/ złe doświadczenia z przeszłości/ bo czekają na "tego jedynego"/ bo nie chodzą do łóżka z kim popadanie/ bo mają taki a nie inny system wartości?

Gość ninja ninja
powodow moze byc wiele. ja np nie wyobrazam sobie ze mialabym zrobic to z kimkolwiek tylko po to zeby miec to za soba. moze jedna z druga nie poczuly nigdy do zadnego faceta tak wielkiego pociagu, zeby pujsc z nimi do lozka. a na sile nie ma sensu nic robic. i nie musze byc wcale brzydka, ultra katolicka, zamknieta w sobie, aspoleczna czy aseksualna.

ja bym obstawiał raczej przy zahamowaniach. System wartości czy czekanie na tego jedynego to-moim zdaniem- nie to. Ile można czekać. Do trzydziestki? A potem co się zmieni? Pewnie nic. Zastanawia mnie też, czy podobny jest mechanizm u prawiczków i u dziewic. Jak myślicie?

ninja: ja też nie chodzę do łóżka z kim popadnie, co nie znaczy że mam zamiar być 30 letnim prawiczkiem...

Gość byczycaaaaa
Zamkniete w sobie, niesmiale, zakompleksione...Roznie sie ludziom zycie uklada, innym wcale sie nie uklada, wyglad tu raczej nie ma zadnego znaczenia. Jedne juz w wieku 15lat trafiaja na swoja druga polowke inne duzo pozniej niekiedy w ogole. ile ludzi tyle historii i trzeba to tolerowac, zrozumiec.

"System wartości czy czekanie na tego jedynego to-moim zdaniem- nie to. Ile można czekać. Do trzydziestki? " Wszystko zależy od człowieka. Znam i takie co zbliżając się do 40 wciąż nimi były :)

byczyca: z Tobą się zgadzam. Tylko dlaczego tak często takie osoby są ośmieszane nawet przez najbliższych? Przecież całe życie nie kręci się wokół seksu...

Gość brzydka Pusia
Ja mam 26lat i nawet faceta nie mialam. Raz sie tylko calowalam (z jezyczkiem). Mam mega temperament, ale jestem brzydka, a nie pojde do lozka z pierwszym lepszym, tylko z milosci.

Enfant: bo pewnie nie czekały. Sorry, ale nie wierzę w rozpoczęcie życia seksualnego po 40. Tak nas natura zaprogramowała, że na wszystko jest czas...

Gość lamnia
piedestał, tak się roztkliwiasz nad tym dziewictwem jakby to była jakaś choroba, skaza, powód do wstydu :D Dorośnij troche dzieciaku :D Równie dobrze mozezs sie pytac czemu niektóre dziewczyn mają krótkie, a inne długie włosy. Albo czego inne zwlekają ze wsatwnaniem z łóżka a inne nie :P

brzydka pusia: ja mam 27 lat i to samo co Ty ( nawet się nie całowałem). U mnie przyczyną są właśnie zahamowania, bo kontakty miałem ( na studiach np. większość dziewczyn)...

piedestał Enfant: bo pewnie nie czekały. Sorry, ale nie wierzę w rozpoczęcie życia seksualnego po 40. Tak nas natura zaprogramowała, że na wszystko jest czas... No właśnie czekały, dlatego wciąż były dziewicami . A kiedy jest ten "właściwy czas" ??

Enfant: sorry, miało być pewnie nie szukały. Właściwy czas na rozpoczęcie: 18-23-25. Tak mniej więcej...

Gość ninja ninja
piedestał, to masz juz malo czasu do tej trzydziestki. faceci maja trudniej w tym temacie. a pozatym to nie ma sie co spinać. nie jest to najwazniejsze. zadna choroba ani ujma. trzeba isc do przodu, popchnac do gowniane zycie dalej, co ma byc to bedzie, wazne jest to zeby zawsze byc soba. tylko wtedy przezywanie czegokolwiek bedzie na 100% i prawdziwe.

piedestał "Enfant: sorry, miało być pewnie nie szukały. Właściwy czas na rozpoczęcie: 18-23-25. Tak mniej więcej..." No ok, ale co jest wyznacznikiem tego "właściwego czasu"?

ninja ninja: zgadzam się w 100%. Nie chcę być prawiczkiem, to fakt. Dlaczego uważasz, że faceci mają z tym trudniej? Przecież to zwykle oni inicjują spotykani się...

Enfant: co jest wyznacznikiem? Wiek biologiczny. Poza tym bycie prawiczkiem czy dziewicą przez długi czas jest nienaturalne. Osoby te często mają przez to poczucie niższości itp. Wiem po sobie...

piedestał Enfant: co jest wyznacznikiem? Wiek biologiczny. Wiek nie ma z tym nic wspólnego. Niestety. Biorąc to kryterium pod uwagę należałoby rozpoczynać współycie gdzieś w okolicach okresu pubertalnego ( 11/12 at albo i mniej). "Poza tym bycie prawiczkiem czy dziewicą przez długi czas jest nienaturalne." A kto tak powiedział :D? "Osoby te często mają przez to poczucie niższości itp. Wiem po sobie..." A w to Ci wierzę. Ale to poczucie wywołuje w Tobie społeczeństwo. Bycie prawiczkiem/dziewicą to nie jest żadna ujma czy choroba.

każdy argument można jakoś zbić. Ale ja uważam, że bycie długi czas prawiczkiem jest nienaturalne i każdy kto nim długo jest ma w końcu poczucie, że coś ważnego go omija. Bezpowrotnie. Bo nigdy nie będziemy znowu mieć 18 czy 20 lat. Te szczeniackie lata nie wrócą. Niestety. P.S. Coś na melancholię mi się zebrało...

Gość ninja ninja
piedestał, no wlasnie, to faceci zwykle inicjuja spotkania wiec z tego wzgledu maja trudniej. z reguly tak wlasnie jest ze to facet zabiega o kobiete, wiec on musi sie bardziej starac.

ninja: ale ma też możliwość przejąć inicjatywę. Dziewczyna, którą nikt się nie interesuje ma gorzej...

Ale ja uważam, że bycie długi czas prawiczkiem jest nienaturalne i każdy kto nim długo jest ma w końcu poczucie, że coś ważnego go omija. Seks to fizjologia, nic ważnego Cie nie omija i możesz doświadczyć go w każdym wieku :O Rozumiem, że nie bzykałeś i czujesz się rozgoryczony, ale nie dorabiaj wielkiej filozofii do zwykłej fizjologi :)

o nie kochana, seks to nie jest tylko fizjologia. To są też emocje, uczucia, które inaczej się odbiera mając 18-20 lat, a inaczej w wieku dojrzałym... Żałuję, że wtedy byłem taki zahukany, teraz już to powoli się zmienia. Pracuję nad sobą...