Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dampfkraftwagen

Czy powinienem w ogóle kogoś sobie szukać?

Polecane posty

Dużo by wyliczać. To niegdyś źródło pasożytów. Dzisiaj główna przyczyna nadciśnienia, miażdżycy i chorób serca. Poza tym podobno bardzo przypomina w smaku i zapachu mięso ludzkie, więc samo przez się powinna wzbudzać obrzydzenie. A jak już ktoś tu stwierdził na forum, "Powoływanie się na wikipedię jest mocno nieprofesjonalne".

A skąd Ty wiesz jak pachnie i smakuje mięso ludzkie? :D Profesjonalne czy nie, kawa powszechnie uznawana jest za używkę.

Czytałem na ten temat. Poza tym Karl Denke, żyjący na początku na początku XX wieku, w ząbkowicach śląskich niemiecki psychopata, sprzedawał mięso swoich ofiar jako wieprzowinę!!!

Czemu nie? Przecież Ty i tak rzadko masz na jakiś temat swoje własne zdanie, kierujesz się tym, co ktoś napisał wieki temu, nie wiedząc nawet czy był w pełni sprawny psychicznie...

Trzy religie monoteistyczne wyrosły na Pięcioksięgu. Pięcioksiąg jest źródłem. Fakt, że są w większości przekłamane teraz, ale to inna sprawa. Czyli Bóg Pięcioksięgu zwyciężył, tak, czy owak innych bogów . . .

A wiadomo, że zgodnie z podanymi przeze mnie logicznymi argumentami wiadomo, że Bóg istnieje. Musiał, zatem jakoś objawić swoją wolę.

Ja wcale nie twierdzę, że Bóg nie istnieje. Ale co dalej? Zamierzasz żyć według wszystkich trzech religii? Bo Bóg co prawda ten sam, ale każda rządzi się własnymi prawami.

I nadal nie wiem skąd pewność, że owe źródło jest prawdziwe. Sam fakt, że takich "źródeł" jest cała masa, a każde się od siebie różni powinien dać Ci do myślenia.

Idźmy dalej. ST mówi o nadejściu Mesjasza. Żydzi tego Mesjasza odrzucają, a muzułmanie idą za swoim fałszywym mesjaszem. Zatem judaizm i islam to błędne ścieżki, ale są zbudowane, na autorytecie ST. Zatem dzięki liczbie ich wyznawców ST ma większy autorytet.

Uciekam stąd, bo widzę, że znów zaczynasz temat o którym ja pojęcia nie mam. Może jak będę miała zbyt dużo wolnego czasu i brak pomysłów jako go lepiej spożytkować, zacznę czytać Pięcioksiąg, być możne wtedy dorównam do Twojego poziomu mentalnego. Tymczasem idę zjeść swój obiad, mam tylko nadzieję, że nie będzie w nim nic co mogłoby przyciągnąć do mnie złe siły duchowe