Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość galimskka__elwiraa

ile dajecie księdzu w kopercie

Polecane posty

Gość śmigła
20 zł a ministrantom 5 zł. ponieważ to jest znajomy ksiądz to częstuję ciastem i robię herbatę. nigdy żaden ksiądz nie weżmie sam koperty ze stołu. możecie to sprawdzić. a tymi pieniędzmi to on się dzieli z kurią. płaci chyba 4 zł od kazdego katolika a to są wszyscy ochrzczeni.

Gość karolka23
zgadzam sie, nie wezmie. Nasz juz pozegnal sie, wychodzil do drzwi i wtedy dostal.

nie perdolcie, na remont kosciola ksiadz dostaje kase z kuri, wiec nic z kopert nie idzie na koscioly itp. za pieniadze z koled ksiadz zbiera na mercedesa i swoje uzywki. do tego ma placone wyplate jak kazdy obywatel, zeby kuria za duzo pieniedzy nie tracila wmawia sie parafianom ze dawaja na remonty,a wierni lykaja jak pelikany z ciemnogrodu:D

Gość xyzxyzaaaaaaa
oj weźmie, do mojej mamy koleżanki przyszedł ksiądz, akurat dawała do koperty chwile przed jego przyjściem pieniądze, położyła na meblach i zapomniała schować drugą kopertę która zostawiła na stole pustą... Ksiądz sam wziął :D ciekawiła mnie zawsze jego mina po otworzeniu koperty :D

Gość karolka23
nie przesadzaj, jakby tak na kazdy kosciol miala dawac kuria to kazdy by bral i robil remont a nie jeden kosciol juz sie sypie. ja pojde do naszego i jesli bd chciala zobaczyc jakiekolwiek rachunki wszystko mi pokaze bez zadnego krecenia.

Gość karolka23
xyzxyzaaaaaaa w sumie masz racje, zalezy od ksiedza