Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haha hi ho

Nie ma innej opcji jak wiara w Boga

Polecane posty

Gość haha hi ho
niech popekjs zajady moszny i pochwy , w imie chrzecijanstwa, gadacie glupoty sami pod siebie podszywacie bo zhielo was proste zdanie

Gość Słomek od trawasa
co do kościoła katolickiego to jezus powiedział po owoc ach ich poznacie a wy ślepi że szok wiecie że Mickiewicz jest w indeksie ksiąg zakazanych a papież spierał hitlera nie pamiętam który ale chyba pius czy jakoś się nazywał

Gość prawda musisz znaleźć
Słomek takiemu nie przekonasz bo on jest właśnie sługą Szatana, sam tego nie wiedząc. Przykre to trochę, no ale co zrobić. Ważne że są tacy ludzie jak ty i ja, co znają prawdę. tutaj ppiej Jan Paweł II siedzi na odwróconym krzyżu. http://antinwomillita.webs.com/apps/photos/photo?photoid=84776851

Gość haha hi ho
nie wiedzial a wspiral i otto, co do mickiwiczów i innych,m ja mam taka przerobke naszego hymnu, moja wersja prawa zastrzezone, napoleon bpnaparte pokazal nam zja z pod moskwy spierdlac mamy heh, o t i kwintesencjas po;lskosci, wyborob, katolicyzmu, nic nie wiemy bo jestesmy glupi

Gość Słomek od trawasa
w sumie to może być krzyż św. Piotra ale jak wiadomo okultyzm nadaje symbolom inne znaczenia co do JP2 to mi się wydaję że go szatan omamił ponoć mu się ukazywała Maryja jak wiadomo szatan się w jej skórę przebiera a co ż biblii można wyczytać to może być demon Asztara biblia przed nią przestrzega i jak wiadomo to bóg do ludzi posyłał tylko z posłaniem aniołów a nie zmarłych ludzi

Gość haha hi ho
czxyli potwirdzasz ze cos w ttym jest, biblia to piekna ksiązka pelna madroscosci i zasad, moralnych etycznych i naukowych, czyz nie?

Gość Słomek od trawasa
biblia to znaczy stary testament próbuje w nas odrodzić sumienie a nowy testament to tylko ewangelia czyli bóg nam mówi że nas kocha

:) to nie jest świetego pitora krzyż, to jest kolejna manipulacja aby wytłumaczyć papieży, dlaczego siedzą na znaku szatana

Gość Słomek od trawasa
w ST skupiono się co wolno a czego nie to znaczy bóg uczył ludzi ale ludzie spisując zatracili w prawie to co jest najważniejsze to znaczy miłość bożą

Gość Słomek od trawasa
ten krzyż to takie pokazywanie różków ręką niby w języku migowym znaczy kocham cię a masoni się tak pozdrawiają albo na tych ich spotkaniach też tak łapę wystawiają w stronę ołtarza

Gość haha hi ho
ewangelia złego nie uczy, mało istotne bo w kosciele musi ktoss to przekazac, zlo przekazuje? nie, nie namawoa do zdrady , ktadzierzy, nie rozumiem o co chiodzi, dobro znaczy zło w mniemaniu naszychczasów, sory, ale ja na kolende ksiedz przyjmuje jak moge i bede przyjmowac i dam te 50zl, a co, lekarzykom co po 20k zarabiają tez dajecie i jeszcze extra na prywate, a ksiadz to co, wszystko ma darmo? to szczegol, chodzi o zrozumienie wiary i koscila

Gość haha hi ho
aha koscil be masoni ok, no fajno, na tace be ale masono ok, rozbroic polske ok i pluc na wiare moda, ok, ale pogonic zlodziei nie ma komiu, watpie aby nasi rodzice o t walczyli zamiast pracujac to strajkowali

Gość Ludzie myślcie sami
Żaden papież nie wspierał Hitlera-przeciwnie udzielano jego ofiarom(żydom) wszelkiej pomocy. Powtarzacie banialuki jakie rozsiewa antykościelna propagandówka-nic więcej.

a te miliardy biliony co posiada kościół, a pedofilskie akcje z nim związane, a majątki co przejmuje, a szkoły co likwiduje? Myślisz ze to z miłosierdzia, Kościół to zło, a prawdziwe dobro tkwi w tobie samych i Jezus tego chciał dokonać, aby ludzie wiedzieli ze sami mogą czynić dobro. Nie potrzebny Ci do tego Kościół

Gość haha hi ho
olwam zydow, nie wiem, zyd jezus i zyd zabojca jezusa, pomijam ze zydzi widac zasluzyli sobie na swoja opinie i nienawisc, widac to faryzeusze, ale sens zycia to cikawostka, az czlowiek nie wie po co do uja zyje, pomniki sobie stawiamy, a zyjemy tylko srednio 60lat,

Gość Słomek od trawasa
dobra lemingi dalej sobie żyjcie w swoim świecie wciskania bzdur dalej sobie wierzcie że media są ok i mówią prawdę to tak jak z tym doktorem G. został skazany za łapówkarstwo a media od wczoraj go wybielają :D niestety widać że lemingi są tępe albo nigdy w szpitalu nie były a może po prostu lemingi uważają że lekarzowi trzeba posmarować ludzie albo szukacie prawdy albo nie i jesteście zombi to już wasza sprawa ciekawi mnie tylko skąd księża biorą na alimenty pewnie z swojej ciężkiej pracy :D

Gość haha hi ho
koscił ma bo ma firme co dobrze zarzadza, zal ci, przecierz napeno wspierasz ogarniętych, co to ma wspólnego z wiara

Gość haha hi ho
a zboczki pedofile w doktorach nauczycielach sa ok, ale pedpfile u ksiezy to to talna nagonka, bio sie nie godzi , tak samo jak u nauczycieli

Gość Ludzie myślcie sami
Jest napisaane w PS "jest godzien robotnik zapłaty swojej".Księża pracują tak jak każdy inny-jak nauczyciel w szkole, wykładowca na uczelni, przekazywanie ewangelii jest ich powołaniem ale i pracą, za którą powinni otrzymywać godziwą zapłatę-tak by mogli się utrzymać. Z czego mieliby żyć? Niestaty państwo nie finansuje ich pracy, nie jest to budżetówka (na którą nie zapominajmy łożymy wszyscy bez wyjątku, to my całe społeczeństwo utrzymujemy lekarzy (którzy jeszcze dodatkowo biorą łapówki a pacjentów niejednokrotnie olewają zamiast leczyć), nauczycieli,przedszkolanki,całą masę urzędników (z których duża część nie jest wcale potrzebna,tylko przekładają papierki a petentów odprawiają z kwitkiem), wszelkie PUPy,OPSy itd.To wszystko za naszą kasę.O rzeszy skorumpowanych polityków i ich niebotycznych apanażach nie wspominając, bo o tym można by druga Biblię napisać.) Dobrze tu ktoś napisał: ktoś musi przekazywać Słowo Boże. I dobrze że znajdują się tacy którzy chcą to robić.

Gość haha hi ho
najlepszy był koles co mówi ze jego sprawa ze on wynagradza za udana operacje, tylko ze jego stac tak, a mnie nie, to jak taki pan G wyczuje ze ja nie mam to mnie kuwa nie zoperuje bo taki ciul jeden z drugim go nauczyl pofziekowan,m zal

każdy z nas płaci powyżej 1% miesięcznie na utrzymanie kościoła, wyszukaj, a prawda Ci zostanie objawiona. poza tym, nie wiem po co te wszystkie bilariody na kościół, jak mają tylko finansować wynagrodzenia. Jak to ich powołanie, powinno im wystarczyć pensja minimalna. proste po co księżą mercedesy? Nowe AUta? Audice???

Gość haha hi ho
Ludzie myslcie sami, ale nie wytlumaczysz bo jak kto widzi ksiedza to go kojarzy z waiara adzis debile ani szcunku do wiary ani ksiedza, za to do marychy to uwielbienie jest hehehe

Gość Słomek od trawasa
"Niestaty państwo nie finansuje ich pracy" :D no tak nie państwo tylko nasze podatki co do tego cytatu z biblii to odnosiło się to do apostołów którzy głosili słowo borze ale głosili a nie siedzieli sobie cieplutko w kościółku do tego oni dostawali jedzonko i dach nad głową aby mogli przeżyć a nie kasę na mercedesa aby się nim rozwalać po pijaku są dobrzy księża ale ich jest mała garstka a co do nauki kościoła to jest niezgodna z biblią

Gość haha hi ho
a tobie po co fajne auto, ksieza to nie asceci, to nie zakonnicy, pomylilo ci sie, to forma, oferuje uslugi, ale ty nie rozumiesz, a zrozumiesz jak ci sie zestarzeje i nie bedziesz wiedzial o cb

Gość Ludzie myślcie sami
Pedofili nie ma w szeregach kościelnych więcej niż w każdym innym zawodzie i grupie społecznej. Śmiem powiedzieć że jest mniej,wykazują to statystyki.Ale właśnie o to chodzi że społeczeństwo lemingów jest manipulowane przez media, które nagłasniają głównie przypadki pedofilii wśród księży, z tego robi się wielką sensację,(nawet w przypadkach gdy oskarżenie jest fałszywe-takie też sie zdarzają i to nierzadko), medialny szum, a o pedofilii w innych grupach, wśród nauczycieli gimnazjów,szkół podstawowych, wśród wychowawców domów dziecka (o tam to są"perełki"dopiero) wśród lekarzy i innych grup zawodowych, o tym się milczy...No bo co to za sensacja że hydraulik zgwałcił dzieciaka nie? Co innego ksiądz-oo to jest łakomy kąsek dla mediów. Ja nie mówię że to dobre, bo to starszne zło, i tego być nie powinno wśród księży wcale, ani jednego przypadku, ale nie zapominajmy że ksieża nie są z ksieżyca-to są normalni ludzie, tacy jak wszyscy inni. I też im sie zdarzają te same choroby, zaburzenia co wszystkim innym ludziom. Ale ludzie wiecznie im odmawiają prawa do bycia człowiekiem. Ksiadz ma być jakimś"nad-ludziem", a ja zapytałabym tych wszystkich co oczekują tego że wszyscy ksieża bedą swięci bezgrzeszni i idealni: co sam zrobiłeś w tym celu aby tak było? Czy modlisz sie za nich?

Gość haha hi ho
ale 2000 lat temu byly inne czasy, byli wolontariusze i glosili slowo boze, probowali nawrocic i do dzis sie probuje nawrocic bezboznikow, pieniadz bogiem, podoba ci sie to? bo mnie nie mimo ze go mam

Gość haha hi ho
ani mnie ani mojej zony ani moich dzieci zaden ksiad nie probowal dotnac nawet poza znakiem krzyza jak chrzcil, gdzie ci pedpofile sie [pytam, bo ja nie znam, za t za prl od ksiezy mielismy maslo, czekolade i pomoc w obaleniu komunizmu, nie wiem czy teraz papiez pawel zsie w grobie nie przewraca jak to widzi

Gość Ludzie myślcie sami
W kościółki się siedzi cieplutko tak? Haha, a to wymyśliłeś teraz ;) Ty chyba nigdy nie byłeś w kościele ;) Tam zimnica taka że dupa przymarza do ławki zimą. Nawet w tych które są niby"ogrzewane".Ja to ich baaardzo podziwiam, że oni tak dzień w dzień w tej lodówie tam robią, bo to nawet robotnik ma cieplej na budowie, zagrzeje sie przy pracy, a ksiądz nie dosć że musi stać w miejscu, niemal bez ruchu, to jeszcze bez kurtki, w samej sutannie.Brrrr, aż mnie trzęsie jak tylko pomyślę jak im musi być zimno. Ja w kurtce,w czapce, szalu,a wytrzymać nie mogę w styczniu, po powrocie do domu dostaję grypy albo anginy, a gdybym tak miała bez tych ciuchów tam sterczeć to nie wiem, wykończyłabym się w ciągu pół roku pewnie. Apostołowie głosili i ksieża głoszą-to jest dokładnie to samo. W PS nie jest napisane-tylko ten robotnik jest godzien zapłaty który chodzi pieszo przez kraj i głosi.Nie. Tam jest napisane po prostu robotnik.Przecież to oczywiste że wtedy były inne warunki, inny czas, a teraz są inne. Przy czym dziś tez ksieża jeżdżą z rekolekcjami, jeżdżą na misje itd.

Gość Słomek od trawasa
ksiądz powinien być wolontariuszem na tym polega powołanie a nie robić biznes ja rozumiem każdy jest człowiekiem ale co do jest za kościół co ksiądz zrobi sobie dzieciaka i chyc go do innej parafii przenoszą a tam robi kolejnego i znów inna parafia i następny dzieciak ja rozumiem zrobił jednego zgrzeszył żałuje ale fabryka dzieciaków to jest obrzydliwe