Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haha hi ho

Nie ma innej opcji jak wiara w Boga

Polecane posty

Gość Ludzie myślcie sami
Naturalnie że nauka KK jest zgodna z Biblią. Najwyrazniej jej nie znasz. Szkoda.

Gość haha hi ho
moze i jest obrzydliwe dlatego powinno sie moim zdaniem zniesc celibat, ksiadz to facet mimo wszystko chyba ze mu sie jaja utnie tak?, co do wolontariuszy nio sory, ale lekarze przysiegaja na hipokratesa i tu sie nie psioczy ja na ksiezy, badzmy rozsadni i sprawiedliwi

Gość prawda musisz znaleźć
hehe ale Biblia nie jest zgodna z tym co nauczał Jezus. Znasz pojęcie Apokryfu ? heheh widać nie, szkoda. tam jest więcej prawdy niż w tych teksatach w Biblii, zmienianych przez watykan. i aprpop 2 przykazania w Biblii, aby nie robić sobie budynków, obrazków za świętych. :)

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaa
rocznie 65 miliardów zł polacy płaca watykanowi dzieki konkordatowi watykan i polska maja tez inne zyski finansowe

Gość haha hi ho
Przyjmuję z szacunkiem i wdzięcznością dla moich Mistrzów nadany mi tytuł lekarza i w pełni świadomy związanych z nim obowiązków przyrzekam: obowiązki te sumiennie spełniać; służyć życiu i zdrowiu ludzkiemu; według najlepszej mej wiedzy przeciwdziałać cierpieniu i zapobiegać chorobom, a chorym nieść pomoc bez żadnych różnic, takich jak: rasa, religia, narodowość, poglądy polityczne, stan majątkowy i inne, mając na celu wyłącznie ich dobro i okazując im należny szacunek; nie nadużywać ich zaufania i dochować tajemnicy lekarskiej nawet po śmierci chorego; strzec godności stanu lekarskiego i niczym jej nie splamić, a do kolegów lekarzy odnosić się z należną im życzliwością, nie podważając zaufania do nich, jednak postępując bezstronnie i mając na względzie dobro chorych; stale poszerzać swą wiedzę lekarską i podawać do wiadomości świata lekarskiego wszystko to, co uda mi się wynaleźć i udoskonalić. PRZYRZEKAM TO UROCZYŚCIE!

Gość Słomek od trawasa
jak tak lubisz cytaty z biblii to proszę "Nie gromadźcie sobie skarbów na ziemi, gdzie mól i rdza niszczą i gdzie złodzieje włamują się, i kradną." "Nikt nie może dwom panom służyć. Bo albo jednego będzie nienawidził, a drugiego będzie miłował; albo z jednym będzie trzymał, a drugim wzgardzi. Nie możecie służyć Bogu i Mamonie. " "Wy jesteście solą dla ziemi. Lecz jeśli sól utraci swój smak, czymże ją posolić? Na nic się już nie przyda, chyba na wyrzucenie i podeptanie przez ludzi. " "Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami7. 16 Poznacie ich po ich owocach. Czy zbiera się winogrona z ciernia, albo z ostu figi? 17 Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce. 18 Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców. 19 Każde drzewo, które nie wydaje dobrego owocu, będzie wycięte i w ogień wrzucone. 20 A więc: poznacie ich po ich owocach. " "Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. 22 Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?" 23 Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!" " "Strzeżcie się uczonych w Piśmie, którzy z upodobaniem chodzą w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. 47 Objadają oni domy wdów i dla pozoru długo się modlą. Ci tym surowszy dostaną wyrok."

Gość haha hi ho
konkordat gnębi jak mowe, latwo koscil opluwac, ale podateczgi nawet te nielogiczne becalujesz bez szemrania imbecylu, gdzie logika sie pytam

Gość haha hi ho
slomek ja nie cytowalem zbibli, mam zone pielegniarke, to przyrzeczenie lekarskie:)

Gość haha hi ho
a to z bibli co cytujesz nijak ma soe do ksiezy, nas to opbowiazuje

Gość Ludzie myślcie sami
Ja też tak się zastanawiam gdziez to ci wszyscy straszni pedofile w KK się podziali, bo ja też żadnego nie znam ;) Nie, no ale pewnie gdzieś są, gdzieś w bunkrach może jakichś ;) Za to znam jednego lekarza co to lubił sobie pomacać :O Fuu. A co do jakichś audic, to zależy od człowieka, bo znam takich co jeżdżą starym Tico używanym, znam i takich co nie jeżdżą niczym bo nie mają (jeżdżą stopem :D) albo pociągiem. Także nie ma co wrzucać wszystkich w jeden worek. Np nasz proboszcz z parafii ma dwa auta, jedno dostawcze a la, ciągle nim wozi różne rzeczy budowlane na parafię-bo dużo buduje ostatnio tam (przejał zapuszczoną parafię, musiał poremotnować masę rzeczy), wozi też nim np węgiel dla uboższych rodzin, kiedyś przywiózł sąsiadom uzywane meble (to taka bardzo uboga rodzina-upośledzeni trochę) a drugie ma normalne,ktorym jezdzi na msze, do chorych itd.Trzeba pamietać że ksiądz musi miec sprawne auto, a nie rzęcha, bo jest wzywany o różnych porach do konających, i co wtedy jak mu nie zapali-śmierć zaczeka ?

Gość Ludzie myślcie sami
Apokryfy są odrzutami. To są zwykłe ludzkie opowiadania, znasz pojęcie Asystencji Ducha sw ? Ta asystnecja gwarantuje że to co zostało włączone w kanon ksiąg objawienia jest tym co tam być powinno.

Gość haha hi ho
no dokładnie, ja tez ksiedza nie widzialem w nowym merolu, pal licho tych purpurowych, wladze oni maj ok, ale u nas duse miasto 200 tys i ksieza probposzcze jedza 10latkami tupu punto, yaris, no rewelacja kura, maja najlepiej na wrotkach jezdzic, i oddawac szczegolnie tym sasmrodzialym ateistom ostatnio grosz aby ich nawricic

wszystko jest potrzebne nawet przyjechać do konających ale nie wiem czy Jezus by wybrał nową Audicę za 250 tys zł, czy np. Twingo za 39 tys. no cóż Ty wiesz swoje, ale te wszystkie rzeczy co opisujesz, to za Twoje pieniądze. Myślkisz że on charytatywnie buduje Parafie. I w ogóle po co tyle parafii plebań, po co u nas 5 kościołów na 20 tys mieszkańców to ja nie wiem. ale cóz zrobić Jezus przegrywa walkę z Szatanem dzięki Tobie min.

Gość Ludzie myślcie sami
Zakaz tworzenia wizerunków obowiązywał do momentu wcielenia Jezusa. Matko, Wy tak mało wiecie o nauce KK, o Biblii ? Szok. Się doszktałccie najpierw a potem zabierajcie za takie dyskusje, przecież to nie ma sensu tłumaczyć tak podstawowych rzecczy, macie wielkie luki w wiedzy. Teksty biblijne nie były nigdy zmieniane, wiadomo że każdy jezyk ma swe niuanse, nie wszystko da się przełożyć dosłownie, ale są przekłady z języków orginalnych (np Tysąclatka), tam jest wszystko toczka w toczkę jak w orginałach, więc o co chodzi?

Apokryfy zostały odrzucone przez KK, ten co jest w sługach szatana. Jakbyś był szatanem tez byś odrzucał teksty które Ci nie pasują.

Gość Słomek od trawasa
Ludzie myślcie sami czy ty kiedyś czytałeś biblie kij z apokryfami w biblii tysiąclecia pisze że ksiądz powinien mieć żonę że nie powinien gromadzić majątku że powinien być nieskalany czy to rozumiesz czy nie biblia mówi po owocach ich poznacie a co oni robią pijaństwo nowe samochody na dziwki jeżdżą dzieciaki robią grzeszą na umór i taki ci powie że może przeklinać bo jest już po pracy czy to zgodne jest z bilią do tego kult matki boskiej co jest totalnym ohydztwem i bałwochwalstwem tez z biblą jest z godne co a może stawianie jej rzeźb i modlenie się do niej co

Gość Ludzie myślcie sami
Haha najlepiej wg nich niech piechty zapierdalają ;) Szczewiki na nogi i heja :P

Gość Ludzie myślcie sami
Czytałem czytałem, nie bój żaby, jak chcesz to Ci buchnę 4 cytaty sw Pawła mówiące o celibacie chcesz?

były oj były zmieniane. ty tylko masz informacje z KK, i Bibli wiec tego nie wiesz.

Gość Słomek od trawasa
Ludzie myślcie sami celibat powinien być dobrowolny co do cytatów to buchnij mi parę albo chociaż jeden o kulcie matki boskiej

Gość haha hi ho
dzisiejsi ateisci to kretyni i malolaty, wiecie co, ja specjalnioe jakis katolik nie jestem, ale zycze wam aby sie tak stalo zebyscie zdechli gdzies na drodze, i nie bedzie ksiedza, a za usligi panstwowe bedzie z deka tez 5tys tyle ze wrzuca was do wora i na smietnik

Gość Ludzie myślcie sami
Ech jak Ty nic nie jarzysz chłopaku (czy kobito?) , powtarzam jeszcze raz:ksieża to tacy sami ludzie jak Ty czy ja. Tak, oni tez grzeszą. Niektórzy-bo uwierz że nie wszyscy. Znam ja i księży takich co naprawdę są święci, żyją tak że w główce ani pale się nie mieści ze tak można żyć. Przestań pociskać te głodne kawałki o dziwkach etc, bo to starta płyta. Ja nie znam ani jednego który jezdzi na jakieś dziwki. Jeśli Ty znasz-prosta rzecz: zgłaszsz do kurii a już oni mu dadza w doopę. Każdy może upaść, ważne aby w tym upadku nie trwać . Ty teraz też grzeszysz obmową, kto wie może oczernianiem-to co robisz nazywa się fachowo"mówieniem fałszywego świadectwa przeciw blizniemu swemu". Bo nie wierzę że mi mówisz jakieś prawdziwe udowodnione rzeczy, tylko powtarzasz ploty i oszczerstwa. Bo chyba nie jesteś prywatnym szoferem księdza i go nie wozisz na te dziwki, co? Ten który jezdzi, to on sam odpowie za swoje czyny, i nie bój się jego zapłata go nie minie, już tam dobrze Bóg podsumuje za to, bo nie dość że grzeszy sam to jeszcze daje zgorszenie innym.A Biblia mowi prosto: że lepiej kamien młynski miec zawieszony u szyi niż stać sie zgorszeniem dla maluczkich.

Gość Ludzie myślcie sami
Spoks, zaraz buchnę ,jeszcze tylko powiem jeden" słów ich słuchajcie, czynów nie naśladujcie"-zgadnij o czym to jest-zagadka for You :D

ale nie ma tylko ateistów i katolików są jeszcze Ci co wierzą w Boga i Jezusa, ale nie potrzebują do tego murów, nie potrzebują obrazków, nie potrzebują facetów w sukienkach, aby to wiedzieć. Prawdziwe dobro jest w nas samych. ale jesteśmy atakowani filmami, muzyką i kościołem promującym śmierć np. Kościół bardziej wielbi śmierć niż pozytywne rzeczy Jezusa.

Gość haha hi ho
Ludzie myslcie sami, slusznie prawisz, dzieki za wsparcie bo z tymi debilami ciezko cos pogadacheh

Gość Słomek od trawasa
Ludzie myślcie sami gdzie te cytaty o matce boskiej?

Gość haha hi ho
prawda, bo smierc to jak kara za jazde bez pasow, nie ma kary nie wiesz ze jest toi olejesz przepisy, czlowiekul to tak smo dziala, bo ludzie sa tepi i musz miec przykaznia, przepisy [prawo

Gość Słomek od trawasa