Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Szczęsliwa Mamusia_

Czy uważacie że państwo powinno płacić mamą pensje?

Polecane posty

Gość d0a00adao
niestety bardziej opłaca się państwu utrzymywać niepracującą matkę niż cały żłobek. Tu płacisz kilkaset złotych, a tam trzeba utrzymać całą instytucję, opłacić obiady, przedszkolanki, sprzątaczki itd...

Gość jestem złodziejem
JEZDZENIE NA NARTACH TO NIE ODPCZYNEK TYLKO MECZATRNIA I CO W PRACY BEDE ODPOCZYWAŁ? W GORY NIE JADE WOLE W DOMU RELAKSOWAĆ SIE

Gość Nie jesli by mi to odpowiadalo
Mamom jak juz a nie kurwa mama ;) ja pierdole ale tluk. I jeszcze mi powiedz, ze masz dobra prace.

Gość kkkiiikkkaaa
Ale z drugiej strony państwo dając matkom kasę (i nie kilkaset zł, a całą pensję) nie ma z tego zupełnie nic. Bo matka nie pracuje, więc nie odprowadza podatku i mniej wydaje, więc i wpływy z vat są mniejsze. Wcale też nie jest powiedziane, że taka kobieta później pójdzie do pracy, bo mając zachętę w postaci pensji za siedzenie w domu najprawdopodobniej urodzi drugie albo i trzecie dziecko. I jak te dzieci podrosną to już widzę, jak ona znajdzie pracę...:o A teraz powiedzmy, że koszt żłobka to 1000zł/dziecko (tyle chyba kosztują prywatne) to przecież i tak mniej niż pensja matki. A i matka pracująca oddaje część dochodów z powrotem do budżetu i nie ma dłuższej luki w zatrudnieniu przez co jest cenniejszym pracownikiem na rynku pracy. No jakbym nie liczyła, to wychodzi, że kobieta za siedzenie w domu miałaby dostawać powiedzmy 1500zł. Utrzymanie żłobka czy przedszkola tyle nie kosztuje, więc zdecydowanie bardziej się to opłaca.

Gość kkkiiikkkaaa
Wybaczcie niespójnośc wypowiedzi, ale robię 5 rzeczy naraz:P

karolajna1982 czy jak ci tam nie wiem, w ktorej Anglii mieszkasz, ale napewno nie tej nad Tamiza. Pensja dla matek?? Buhahahaha ale bzdura. Jako nie pracujaca matka mozesz dostac zasilki, owszem, ale pensja? Przestan ludziom kity wciskac. Twoj facet musi zarabiac bardzo malo, akoro musicie ciagnac benefity. Jedyne co mozesz dostac do Child Benefit, Tax Credit i Child tax credit. No i pewnie jeszcze bierzecie Housing, i to wszystko nazywasz pensja :D no chyba, ze robisz panstwo w balona udajac samotna matke. I ze jeszcze niby sie do renty wlicza. Jeju smiech na sali :o...Widzisz cos czego mozna ci zazdroscic?? Zeby nie bylo, mieszkam w Anglii nad Tamiza, sporo dluzej niz ty, pracuje sobie i mam dzieci.