Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Szczęsliwa Mamusia_

Czy uważacie że państwo powinno płacić mamą pensje?

Polecane posty

Gość ptasiek jakis tam-------------
bylke ci brzuch nie urosl. Bo panstwa nie stac na pomniejszenie operacyjne zoladka:))

hmmm a wylezysz na tapczanie to 1200? czy tak wspaniele mops ci pomaga?

Gość oj tammmm przesadzasz
gdyby było więcej żłobków i miejsc w przedszkolach to wiele kobiet chetne poszło by do pracy ale to nie zawsze jest takie proste.

Ja mieszkam w Uk córeczkę urodziłam 22 msce temu i tyle czasu mam już płacone zasiłki na dziecko. Mało tego ten okres jest mi wliczany do renty poniewaz tutaj mama wychowujaca dziecko to jest tak jakby zawod czyli full time mother. Dodam ze nie pracowalam tutaj nigdy poniewaz przylecialam do meza i po dwoch tygodniach zaszłam w ciaze:)

Gość omnaa
no janse że nerwowa! jak można wogóle wyskakiwać z takim tematem: dajta kase bo mam bachora, mam bachora to mi sie należy!" Wynagrodzenie należy się za wykonaną pracę przydatną z punktu widzenia chociażby społecznego. Jak ktoś napisał wyżej posiadanie dzieci jest nieobowiązkowe, a jeśli komuś jest tak ciężko wychowywać to niech odda smarkacza do bidula. Poza tym było pracować przed danem duupy to teraz byłaby kasa z macierzyńskiego. KROPKA

Gość ior
ja mam dobrze sbosie boje miec dziecko i na szczescie jest facetem i do tego ...w Polsce nie na piszę

moja droga karoljan czy jakos tak, ale my gadamy o PL nie UK. Tam pojechalas naciagac opieke? bo na pewno nie jestes angielka:/

omnaa oj tobie melisa nie pomoże ...hmmm to może persen?

Gość omnaa
KAROLAJNA państeo polskie jest na to nie stać. A matce polce jak tutaj jest tak źle to niech wypierd..ala do Anglii brać zasiłki..Zresztą angielskie nieroby tak żyją. kupa dzieci i życie z zasiłków przyznanych na bachory

Gość no zdenerwowala sie dziewczyna
i miala racje. jakby tak non stop nam chcieli zabierac kase to bysmy wszyscy musieli jechac na prozacu. Bo persen to za malo:(( Posiadanie dziecka nie jest obowiazkiem, wiec nie robmy z siebie swietych krow.

no to niech sie denerwuje ale pisze normalnie a nie język jak z rynsztoka:)

oj widze ze was zazdrosc niezle zżera buhahahha:D i to najbardziej pewnie tych co nie maja dzieci bo by sobie rady z nimi nie dali :D Mam meza anglika i nasze dziecko tez ma obywatelstwo angielskie haha :D nie polaka nieroba i smierducha w podartych skarpetach. Zal wam ze polki tutaj maja lepiej zaloze sie ze wiekszosc z was by tutaj jednego dnia nie przezyla na obczyznie tepe paly hhaha:D zegnam

niektorzy w ten sposb sie komunikuja. Widzisz ze jedni maja "ciekawe " pomysly jak zyc za darmo, inni brak znajomosci podstaw polskiego, a jeszcze inni slownictwo z rynsztoka.

no zegnaj, zegnaj i nie wyzywaj nikogo od pal. Idz na strony angielskie, podkszol sie w jezyku. Zrob cos dla siebie. Przyjaciol tam nie masz czy jak?, ze tu wypisujesz?

Gość CDSFGDSBGVSDBSCVS
hahaha żłobki są wszędzie? chyba w Twoich wyobrażeniach. Mam przynajmniej większe miasta w odległości od siebie 220-30 km a nabliższy żłobek jest 40 km ode mnie-Kraków. Więc nie pierdól jak nie wiesz. Do prywatnego przedszkola nie opłaca się dać dziecka, bo idzie na nie 600zł z wyżywieniem na 6 godzin! A są droższe. Lepiej siedzieć w domu do 3ego roku życia dziecka niż wysłać je do żłobka/przedszkola a pracy i tak nie ma. Jestem w drugiej ciążży. Mój synek mimo tego, że skonczy za 2 tyg. 3 latka pójdzie do przedszkola od września dopiero bo inaczej nie da rady. A drugiego bobaska też wyślę do publicznego przedszkola które mam na miejscu za przynajmniej 3,5 roku- tyle czasu będę siedzieć w domu bo inaczej nie da rady. Dobrze, że mój facet dobrze zarabia i dajemy radę. Co do tematu.. Pensji nie, ale jakiś zasiłek nieduży mógłby być. Chociaż zamiast tego wolałabym, żeby zwiększyli rodzinne bo 77zł miesięcznie to porażka. Ja dorobię sobie na boku mimo ciąży, ale niestety prócz prac dorywczych przez ostatnie 3-4 lata nie miałam żadnej stałej pracy-małe miasteczko.

Gość CDSFGDSBGVSDBSCVS
20-30km*

Gość ona_sh9989s89f
karolajna ale Ty sama przecież napisałaś, że przyjechałaś do męża za granicę, i zaraz zaszłaś w ciążę. Ty nawet nie wiesz co to znaczy utrzymywać się za granicą, siedzisz na głowie mężusia, pewnie nigdy tam nie pracowałaś, więc gdyby nie on to wątpię czy sama byś się tam odnalazła, a wyzywasz innych od "tępych pał". Oby Cię prawdziwe życie tam dogoniło i zobaczymy czy dasz sobie radę :) Pozdrawiam :)

Gość alassssmakotaotataa
gdzie jest moja renta? przesylka ZA WARTOSCI - moje!!! 😡😡😡😡

Gość mój wkład w ten świat
prosze powiedzcie ze wam pomogłem bo jestem darmozjadem ktory tylko pracuje mieszka z mamusia i nic nie robi dla innych ludzi zwierzat swiata

Gość dthbradthrt
_Szczęsliwa Mamusia_ Żadane panśtwo nie płaci"mamą" :-) Panstwo może płącić "mamom" :-)

Gość jestem złodziejem
lepiej mnie wyleczyć niż zwsadzić do więzienia nigdy mnie nie przyłapali na gorącym i dzieci nie mam przynajmniej nie wiem o tym wiec panstwo jest potrzebne

Gość jestem złodziejem
nie,nie wstydze sie wszyscy kradna w taki czy inny sposób UDOWODNIC PAŃSTWU

Gość jestem złodziejem
MAMUSI NIE RUSZAJ

Gość jestem złodziejem
I ZABIC MNIE TO ZA MAŁO

Gość jestem złodziejem
ALE JUZ NIE KRADNE SZKODA ZACHODU TERAZ IDE NA WSCHOD

Gość jjakakakkasmsmm
przeciez to prowo :D🖐️

Gość jestem złodziejem
TERAAZ SEKSERKI SA WAZNIEJSZE

Gość jestem złodziejem
PATRZA W KUPER I ROZRÓZNIAJA PLEC I ODDZIELAJA NA KUPKE

Gość kkkiiikkkaaa
Sytuacja, w której państwo płaciłoby kobietom za siedzenie w domu to chyba byłby koniec naszego kraju. Nie jesteśmy Szwecją czy Norwegią, że stać nas na taki socjal, a poza tym mamy za duży odsetek patologii. Jak najbardziej jestem za budową i dofinansowaniem jak największej ilości żłobków i przedszkoli, żeby umożliwić matkom szybki powrót do pracy, bo to napędza gospodarkę. Nie oszukujmy się - dzieci są potrzebne, może niekoniecznie dla przyszłych emerytur (bo kto normalny wierzy jeszcze w system emerytalny), ale za niżem demograficznym idzie szereg konsekwencji ekonomicznych, których lepiej byłoby uniknąć. Natomiast dawanie komuś pensji za free (bo to jest za free) to patologia.

Gość jestem złodziejem
DACIE MI ODPOCZAĆ?