Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaczarna1488

nazwisko a prawda

Polecane posty

Gość malaczarna1488

Witajcie dziewczyny , za 2 tyg mam termin porodu ale przede wszystkim chcialam powiedziec ze gdy zaszlam w ciaze to ojciec dziecka mnie zostawil , okazal sie nie dojrzaly , dzis jestem w nowym zwiazku z mezczyzna ktorego tak naprawde znam 4 lata i on chce uznac te dziecko za swoje. Czy ja moge w urzedzie podac jego nazwisko czy nazwisko ojca? dodam , ze z ojcem dziecka to ja nie chce miec nic wspolnego , nie chce alimentow niczego , to smiec a nie facet... boje sie tylko ze w przyszlosci z tego powodu moge miec prawne nie przyjemnosci , czy moze wpisac ze ojciec nieznany ?

Gość kaftanik niebieski
a z kim wzielas slub?

Gość malaczarna1488
z żadnym

Wpisujesz tego z kim żyjesz. On przy tym będzie i potwierdza więc jakie prawne kłopoty? W urzedzie chodzi o ojca jako drugiego prawnego opiekuna, a czy biologiczny czy nie urzędników nie obchodzi jeśli on sam tego chce

Gość Niuniulkai
jak wpiszesz , że ojciec nieznany to zapomnij o alimentach. Tamtemu burakowi oczywiście nie popuść zróbcie badania DNA. a co do twojego terazniejszego związku miłość miłością , ale jest zawsze te ale... nie mieszaj narazie w papierach daj nazwisko dziecku twoje a za rok dwa czy jak tam wexniecie slub to zmienisz

Gość adaaas
trzeba w usc podać biologicznego ojca

Gość malaczarna1488
ale z bilogicznym to ja nie chce miec doczynienia... bo za pare lat moze mu sie odwidziec i zaczac walczyc o dziecko... i tylko bede latac po sadach a dobro dziecka jest dla mnie najwazniejsze !

Gość adaaas
to wpisz ojca nieznanego,żeby mieć spokój.A jak ten nie-biologiczny uzna dziecko i potem mu się odwidzi ,to też duży kłopot dla Ciebie ,dla dziecka jeszcze większy.A w życiu bywa różnie .Powodzenia.

Gość mmmmmmaaaaaaaa
NAZWISKO MOZESZ PODAC JAKIE CHCESZ!!!!!!!!!!!!!! WIEDZ TYLKO ZE Z TYM MOMENTEM NIE MASZ ZADNYCH PRAW ALIMENTACYJNYCH I SPADKOWYCH-TZN DZIECKO

Gość adaaas
mamaaa co z głupoty wypisujesz

Gość malaczarna1488
macie racje w sumie ;) dam dziecku swoje nazwisko i juz :)

Gość adaaas
autorko,to że przy rejestracji dziecka dasz swoje nazwisko,to nie wyklucza w czasie późniejszym sądowego ustalenia ojcostwa

Gość malaczarna1488
no nie zartuj ? to co ja mam zrobic , zeby sie go pozbyc na zawsze , zebym mogla zyc wlasnym zyciem i w ogole ;/

Pierwsze słyszę ze biologicznego. Mam nawet kolezanke co tez facet zostawił, związała się z innym. Dziecko zachorowało i potrzebny był przeszczep, ona dawca być nie mogła i normalnie odnalazła tamtego, robili badania bo się zgodził mimo ze udziału żadnego nie miał w życiu dziecka. Nikt nic nie mówił ze ojciec ten "Urzędowy" a tamten biologiczny... Zresztą zawsze można powiedzieć " puściłam się z dwoma i myśleliśmy ze ten ojciec" ;-) poza tym jakby miał być obowiązek wpisywania biologicznego to jak wyjaśnisz że gdy mężatka ma dziecko z kochankiem i nawet jak to powie to i tak wpisują automatycznie męża i dopiero później trzeba pisać o zmianę. Urzędu nie interesuje ojciec biologiczny tylko prawny

a co twój partner na to ,e chcesz przypisać mu cudze dziecko ?

A nie możesz mu powiedzieć że to nie jego dziecko?:) Przecież skoro on się na Was wypiął a Ty też go nie chcesz to co Ci szkodzi?

Gość malaczarna1488
partner obecny sam zaproponowal ze uzna dziecko i bedzie go utrzymywal i w ogole , ojciec dziecka wie ze jest prawdziwym ojcem , bylismy razem 6 lat z nikim innym nie sypialam wiec wiecie..., zreszta ma tyle siana ze moze zrobic badania dna... sama juz nie wiem ;/ jestem w czarnej dupie - za przeproszeniem ;/

Jeśli nawet wpiszesz prawdziwego ojca jako ojca to możesz zawsze pozbawic go praw ojcowskich - jak wami się nie będzie interesował czy odwiedzał, ani nie płacił. Ty go znasz najlepiej - czy będzie walczył o dziecko czy nie. Najlepiej przed porodem weź ślub z obecnym partnerem i z automatu będzie ojcem:D:D:D

Gość hookkej
wow,nazywac ojca dziecka smieciem.... to co ty robilas te kilka miesiecy temu?czemu sie ze smieciem puszczalas?nie wierze,ze nagle po kilku miesiacach tak sie zmienil. moze dla niego to ty wlasnie jestes zwykla korewka,a jak bedzie chcial kontakt z dzieckiem to dlaczego chcesz mu utrudniac?? nienawidze takich jak TY

Gość adaaas
ale autorka nie jest mężatką i nie ma tutaj domniemania ojcostwa męża :)

Gość adaaas
ma wolną rękę i może ustalić ojcostwo :)

Gość malaczarna1488
hookkej - brawo tworcza wypowiedz - nie oceniaj jak nie znasz Kotku ok ? Ojciec dziecka gdyby byl normalny i odpowiedzialny to by nas nie zostawil. Tylko jak zaszlam w ciaze to wiesz co powiedzial " odchodze bo ile mozna pchac w jedna i ta sama dziure" - jemu sie w glowie przewraca od pieniedzy i dziwek... przez 6 lat bylo dobrze bo bylo " bez zobowiazan" teraz gdy zobowiazanie sie narodzi to nara...

Gość adaaas
a może zrobić ustalenie ojcostwa i pozbawić praw rodzicielskich.Wtedy alimenty będziesz miała na dziecko a on skoro się nie intersuje dzieckiem,to praw do dzieck mieć nie będzie i będziesz miała wtedy wolną rękę :)

Gość adaaas
Sama widzisz,że faceci nie są odpowiedzialni .Podasz obecnego partnera ,a jemu też się odwidzi i klopot znów.

Gość cos wam powiem
wpisz nazwisko obecnego partnera a jak cos to powiedz ze bylas pewna ze to on jest ojcem :D

Gość Nie jesli by mi to odpowiadalo
Duzo takich skurwysynow. Poruchac, pobawic sie a jak dziecko przychodzi na swiat to umyc rece. Zostawil ja gdy zaszla w ciaze to i ma dziecko gdzies. Daj dziecku twoje nazwisko lub nowego faceta.

Gość hookkej
po 1-nie pisz do mnie kotku:D po 2-jesli nie byl gotowy na dziecko,to odszedl.A co?mial sie z toba zenic i tworzylibyscie rodzinke rodem z tv. Dziecko bylo planowane? zrozum tez faceta i nie utrudniaj mu kontaktow w taki sposob w jaki ty probujesz robic