Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy bedzie ok

mocne uderzenie w glowke- prosze o pomoc doswiadczone mamy

Polecane posty

Gość czy bedzie ok

Witam wszystkie mamy. Moje pol roczne dziecko dzis rano mocno uderzylo sie w czolo. Nie ma zadnego zaczerwienienia jak juz pisalam to bylo rano ale strasznie sie martwie. Po uderzeniu plakala przez chwilke , potem zaczela sie smiac, bawic i zachowywala jak zwykle. Jednak ja ciagle o tym mysle bo uderzenie bylo bardzo mocne. Czy powinnam sie martwic ? Czy biorac pod uwage ze caly dzien nic sie nie dzialo wszystko jest dobrze ?

Gość w sumie
obserwuj przez 24 godziny, jak nic sie nie bedzie działo, to pewnie wszystko oki

Gość Kulencja32
Nie znam rodziców, którym coś takiego by sie nie przytrafiło. Łącznie z takim juz hardkorem, ze moja siostrzenice spadła ze schodów jak miała 2,5 roku. Siostra pojechała z nią do szpitala od razu bo bali sie o wstrzasniecie mózgu. Ale nic jej sie nie stało, mój syn jak miał pól roku sturlał sie z łóżka, płakał chwile, ale szybko zapomniał. Innym znajomym córka wypadła z krzesełka do karmienia... Te historie akurat dobrze sie skończyły, więc jeśli u Ciebie to coś w tym stylu tu tez nie masz sie o co martwić.

Gość Kulencja008
Nie znam rodziców, którym coś takiego by sie nie przytrafiło. Łącznie z takim juz hardkorem, ze moja siostrzenice spadła ze schodów jak miała 2,5 roku. Siostra pojechała z nią do szpitala od razu bo bali sie o wstrzasniecie mózgu. Ale nic jej sie nie stało, mój syn jak miał pól roku sturlał sie z łóżka, płakał chwile, ale szybko zapomniał. Innym znajomym córka wypadła z krzesełka do karmienia... Te historie akurat dobrze sie skończyły, więc jeśli u Ciebie to coś w tym stylu tu tez nie masz sie o co martwić.

Gość klockowa mama
tak, obserwuj a jakby nie daj Boże pojawiły się wymioty to pędem do Szpitala

Gość czy bedzie ok
Dzieki za odpowiedzi. Ja naprawde strasznie sie martwie ale caly dzien bylo ok zadnych wymiotow czy nawet zaczerwienienia ale plakac mi sie chce jak sobie pomysle ze moglo by cos sie stac. Moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość czy bedzie ok
Boze no o petardzie mi karzesz czytac ?

Gość nie chcę straszyć ale
nie - chciałam żebyś zwróciła uwagę na pewna rzecz - odejrzewają, że dziewczynka miała od jakiegoś uderzenia już w głowie krwiaka a potem lekkie uderzenie i on pękł co spowodowało jej śmierć. Jedx do Szpitala - niech obejrzą córeczkę

Gość czy bedzie ok
Przeczytalam I teraz to juz na pewno nie zasne. Moze jeszcze ktos sie wypowie na temat?

Gość nie chcę straszyć ale
przepraszam, nie o to mi chodziło. Chciałam Cię tylko uczulić:(

Gość czy bedzie ok
Tak mnie przerazilas ze plakac mi sie chce. Moj maz mowi ze przesadzam ze jakby cos to miala by siniaka na czole a ona nie ma zips nie nic I czula sie dobrze, ladnie jadla itp. Ale nerwy sa.

Gość jhvgcbmnv
autorko kto ma się wypowiedzieć i jak? tak jak chcesz usłyszeć? czyli, że nic jej na pewno nie jest? a skąd mamy to wiedzieć? szukasz tu spokoju dla swojego sumienia! Bardzo dobrze, że tu ktoś wkleił linka z petardą. Bardzo zbliżona sytuacja! To była tu najsensowniejsza odpowiedź a nie te, które Ci się podobały czyli NA PEWNO JEJ NIC NIE JEST aczkolwiedk życzę z całego serca żeby było ok

Gość czy bedzie ok
Ja wcale nie szukam tu pocieszenia pytam tylko co o tym myślą doświadczone mamy czy ich dzieci tez kiedyś uderzyły sie w czoło i z jakim skutkiem.

Gość ale przeciez my nie
znamy siły uderzenia, nie widziałysmy tego. Moze i moje dziecko sie uderzeło ale znacznie lżej niz Twoje. Co za głupi temat. Dobrze Ci laska napisała z petardą...

Gość czy bedzie ok
Uderzenie nie było aż tak silne napewno upadek na główkę z takiej wysokości o jakiej piszesz jest dużo silniejszy.

Gość taaaaaaaaaaaa
nie pytasz a w niku masz CZY BĘDZIE OK a skąd mamy wiedzieć czy będzie - może będzie a może skończy jak z petardą. Co za tępe dzidy tu siedzą. Naprawde żal mi tych Waszych dzieci. Jak widziałaś, że to było naprawde mocne uderzenia to nie trzebabyło sie męża co mu sie dupska ruszyć nie chce pytać tylko jechac do Szpitala - tak by zrobiła każda odpowiedzialna matka dbająca o swoje dziecko

Gość taaaaaaaaaaaa
pomocy!!! najpierw piszesz "Jednak ja ciagle o tym mysle bo uderzenie bylo bardzo mocne." a potem "Uderzenie nie było aż tak silne"... to się zdecyduj łajzo - wybacz wyswisko ale nieznosze tyakiej nieodpowiedzialności i usprawiedliwiania swojej bezczynności na siłę

Gość czy bedzie ok
Czytałam ze przy mocnych uderzeniach dzieci strasznie płaczą a moje 2 min i już sie śmiała i bawiła . Pewnie sama chce sie podtrzymać na duchu no ale tylko analizuje w głowie wszystko jeszcze raz zreszta chyba już z 100 razy to analizowalam. Teraz malutka śpi spokojnie jak zawsze.

Gość czy bedzie ok
No jeśli tylko na tyle cię stać to proszę wyzywaj dalej. Ja dbam o swoje dziecko , kocham je i dałabym sie za nie pokroic ale skoro widziałam ze jest ok ze nie płacze, nie wymiotuje, nie ma guza tylko zachowuje sie normalnie to nie pojechałam do lekarza a to ze sie martwię jak każda matka to chyba bormalne.

Gość ale przeciez my nie
przeczytaj sama co Ty piszesz. A wiesz, że każde dziecko jak i człowiek jest inne - jeszcze nie słyszałam żeby od natężenia płaczu moznabyło stwierdzić siłę uderzenia

Gość taaaaaaaaaaaa
i szukam pocieszenia oraz usprawiedliwienia swojej nieodpowiedzialności na forum :) Dziewczyno, jak jest wstrząśnienie mózgu to wymioty pojawiaja sie nawet po nastu godzinach więc co Ty mogłaś stwierdzić oceniając płacz

Gość czy bedzie ok
Ale to chyba logiczne ze jak coś cię strasznie boli to nie zachowujesz sie jak zwykle, nie masz ochoty na zabawę

Gość czy bedzie ok
Ok skończyłam z tobą dyskusje dobranoc.

Gość taaaaaaaaaaaa
nie, to czy się np zrobił krwiak nie ma nic wspólnego z bólem. Może się zrobić od pozornie niegroźnego uderzenia a potem albo sie wchłonie albo pęknie i to drugie nic dobrego nie oznacza

Gość temat straszny ale Ty to
autorko, jak oceniasz uderzenie jako mocne to jedź na wszelki wypadek na izbę przyjęć, to Cię uspokoi

Gość OFFERMA
Madzia spadła na próg?

Gość najbardziej doświadczona
siedzi w katowickim areszcie :D

Gość ale widac,ze autorka
chciala tylko uslyszec,ze wszystko bedzie ok.Miejmy wiec taka nadzieje dla jej dziecka...Ale ten swoj tytul powinna przeczytac raz jeszcze,bo jest dobry do horroru!

Gość jhklhioi
petarda!!! przeciez tam bylo pekniecie czaszki, wiec nie sam krwiak z uderzenia, ktory pekl!!!