Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie taka mała

suknia dopasowana do mojego stylu i do oprawy wesela - tak czy nie?

Polecane posty

Gość Nie taka mała

Czy nie uważacie, że mimo iż jest to szczególny dzien, suknia powinna sie wpisywac jakoś w nasza osobowość? Bo ja tak i przez to nie wiem, jakiej sukni szukać. Ogólnie marzy mi sie slub i wesele pełne kwiatów. chciałabym miec dużo kwiatów żywych we włosach (co sądzicie o wianku?), dużo kwiatów na stołach i dekoracje ogólnie takie troche retro-ludowo-kwiatowe. Wesele nie ędzie w jajkimś bardzo wytwornym i eleganckim miejscu, więc jakies superekskluzywne suknie z diamencikami odpadają, bo to by się gryzło. Jakie wzory sukni poleciłybyście więc? A odpadają dopasowane w biodrach :P Jakie materiały, jakie ozdoby?

To jaka suknie slubna ci sie marzy a w jakiej bedziesz wygladac pieknie to dwie rozne sprawy ;) sama zobaczysz jak cos bedziesz przymierzac ;D Duzo kwiatow? jak najbardziej mi sie taki pomysl podoba :)

Gość Nie taka mała
Nie chodzi mi tyle o krój (bo co do tego mam zwezone pole do popisu z racji nietypowej figury), ale bardziej o styl, w jakim jest suknia wykonana. Podobają mi się takie zwiewne, romantyczne, ale jak oglądam konkretne modele to cięzko cos mi dobrać. A sądzicie że wianek na włosach zamiast welonu będzie ok? Takie mam marzenie, ale jak ma byc obciachowo, to sobie daruję...

Gość musisz szukać i przymierzać
ja na razie szukam, znalazłam jedną dla siebie ale zobaczę jak przymierzę :) wianuszek mógłby być, ale też musiałabyś przymierzyć...jesli by Ci nie pasował zawsze możesz mieć wpiete kwiaty we włosy zamiast wianka, to tez ładnie wyglada :)

Byłam na weselu gdzie Młoda miała wianek. Na pewno głupio to nie wygląda, tak słodko i uroczo. Do tego miała skromną, prostą koronkową sukienkę. Wianek też był z niedużych kwiatów, drobniutki, z tyłu zakończony opadającą wstążką. Wyglądała jak rusałka ;)

Gość Nie taka mała
tak właśnie plasnowałam kok jakis oparty na warkoczach i wianek, ale owszem, delikatny. Ale wtedy już nie ma miejsca na welon, co moja mama strasznie przeżywa :/ A jaka to wg Was prosta koronkowa suknia? Ja uwielbiam kornki, ale wiele z tych sukni jest bardzo wytwornych i eleganckich i może się źle prezentowac z wiankiem i zwykła salą.

Kochana idź do salonu i po przymierzaj suknie aby zobaczyć jaka pasuje do Twojej figury. Potem zaczniemy myśleć jak to rozwiązać. Ogólnie z opisu wyglądało by to romantyczny ślub na łące pełnej kwiatów. Taka scen z romansów jak piękna dziewczyna biegnie po łące w lekkiej zwiewnej sukni. Ale czy taki fason pasuje do Ciebie?

Gość Nie taka mała
taki jest mój ogólny sposób bycia - mam sporo ubrań własnie w takim romantycznym stroju, w kwiatjki, z lekkich, delikatnych materiałow. Mam też łakę na której czesto bywam bo mieszkam na wsi :-) Tak więc pasowac do mnie pasuje. PS czy tylko mi sie wydaje, że suknia nie powinna mieć ramiączek żadnych? Bo mi takie z ramiączkami kojarza sie z koszulkami nocnymi. Poza tym na pewno musi miec dekolt typu serce, bo taki najlepiej pasuje do moich ramion i piersi. Ładne te Wasze suknie, choc żadna mnie nie zachwyciła, ale http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,Justin-Alexander,8653,Spring-2013,item,4803.html ta na przykład mogłaby źle wyglądać (mam bardzo szerokie biodra w stosunku do talii i bryczesy), choć faktycznie piekna.

Gość Nie taka mała
i serdecznie dziekuję za zdjęcia fryzur! coś takiego własnie mi sie marzy. Ale powiedzcie same, czy pieknych kwiatów i koczków z warkoczy nie szkoda zakrywac welonem?

Gość Nie taka mała
Obawiam się, że jednak tylko suknie typu księżniczka z odkrytymi ramionami będą mi pasować, choć ta podana od justina alexandra jest całkiem całkiem, to chyba jednak nie na moją figurę, która jest nietypowa: Mam bardzo szerokie biodra, talię raczej wąską, bardzo wyraźną. Biust mały-średni (zależy jak patrzeć ;-)) no i zmora moja: baaaardzo szerokie ramiona. Naprawde, bary mam jak facet. Wszystrko byłoby ok, gdyby nie mój wzrost 157cm :P Na pewno będę miałą obcasy, bo na co dzien noszę, ale i tak suknie proste lub z ramiączkami chyba odpadają, coby mnie nie ":przerysować". Jak uważacie? Na mierzenie jeszcze się nie mogę zebrać - muszę pojechać spory kawałek do dużego miasta, u mnie nic nie ma, a wciąż brak czasu. Musiałabym wziąć też urlop, a z tym u mnie teraz cięzko.