Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala211134rrrs

kiedy dziecko przesypia cala noc ?

Polecane posty

Gość ala211134rrrs

J.w

Gość mammaa renatkii
moja od 4 mieisca zycia spala od 20-4 rano. zjadla i znow spala do 7-8.

Gość ijgf
moja corka od 4 mies. spala juz od 18 do 7 rano, zjadla mleczko i spala do 8 - 9,30

Gość nietakaznowustara
od 3 mies. życia dziecko zaczęło przesypiać od 22 do 6 rano, później 21-7 :)

Gość yukki
mój prawie 2 latek jeszcze się w nocy ok 2-giej budzi

To zależy od dziecka. Moj synek spał całe noce odkąd sie urodził (teraz ma 8msc, kładzie sie o 20, na pierwsze jedzenie wstaje o 8 i jak tylko zje to go jeszcze klade i śpi). Mam za to koleżankę z 4letnia córka ktora do tej pory budzi sie 1-2 razy w nocy bo chce pić, albo sie przytulić, albo cos tam cos tam

Moja coreczka ma 2mce śpi od 22 do 4-5. O 4-5 karmienie i dalej śpi do 8. Ostatnio pobiła rekord świata i spała bez przerwy do 7! :)

Córka przestała wstawać do jedzenia jak miała 3 miesiące. Za to teraz wstaje ze dwa razy do picia i zawsze znajdzie sobie jeszcze z dwa inne powody. Ma dwa latka teraz. Syn przestał wstawać do jedzenia jak miał około 8 - 9 miesięcy. Teraz ma 11 miesięcy. Zjada kolację tak około 19.30 - 20 i wstaje rano między 8 a 9. Młodsze sypia lepiej niż starsze.

Gość fdfg
moje dziecko przesypialo noc od połowy listopada:> 3 miesiace z hakiem.

Gość fdfg
kladzie sie spac okolo 20-do 7.30-9

Gość fdfg
tracy hogg polecam, kazdej mamie ktora ma problem z dzieckiem!!!magiczne rady, zaklinaczka dzieci, super. jest tam rada o dziecku wstajacym codzien o 2 w nocy. 3 dni z rzedu ustaw sobie budzik 2 godziny wczesniej i obudz je. podobno po tygodniu straci rachubę:>

kazde dziecko inaczej moja zaczeła przesypiac w nocy 12 godzin bez pobudek jak skonczyła 3 miesiace a moja bratanica ma 1,5 roku i dalej budzi sie w nocy nie ma reguły

moj syn ma 2 lata i 8 miesiecy i budzi sie w nocy :(

Gość qwerasdfzxc
a moj sie urodzil 24.08 a zaczal przesypaic cale noce (tak mniej wiecej od godz 22 do 9) juz w pazdzierniku, z tym ze w pazdzierniku przeszedl calkowicie na butle, do tego czasu wstawal 2,3 razy w nocy.

Gość abcdefghkobieta
ijgf wow, zazdroszczę - od 18 do 7! mój mały od 2go miesiąca budził się raz, koło 5, a od 3go miesiąca przesypia noce (od 22 do 8-9 rano) i jesteśmy na etapie kładzenia go wcześniej, ale i tak nie chce zasnąć przed 22 ;)

Gość córcia ma 4,5 lata
i nadal budzi się w nocy przynajmniej raz, czasem dochodzi do 4 razy; czasami-powiedzmy raz w miesiącu prześpi całą noc. Tylko z góry uprzedzam, dobre rady nie działają- po prostu czekam......

Gość ha ha ha dobre sobie
Od 18 do 7??? Idealne te wasze dzieci...

Gość Kurka bez pazurka
No czasem trafi się idealne;) moja też tak spała ale się zepsuła. i teraz budzi się o północy i o 3 gdzieś. A czasem o północy, o 2 i jeszcze o 4:(

To zależy od dziecka. Zresztą zmienia się też wraz z wiekiem dziecka. Nawet dzieci przesypiające całe noce mogą budzić się w nocy w okresie ząbkowania albo np w momencie jak nauczą się wstawać w łóżeczku. Mojej córeczce zdarzały się tygodnie z przespanymi nocami od 3 miesiąca i tygodnie gdzie się wybudzała. Zaczęła spać każdej nocy po skończeniu 2 lat 3 miesięcy. Mój 4 miesięczny synek budził się w nocy tylko przez pierwsze 2 tygodnie. Potem nigdy nie obudził się wcześniej niż o 7 rano.

A jeszcze napiszę że ja nigdy dzieci nie kładłam o 18 :-) Z moim synkiem ostateczne karmienie nocne ustaliłam na 23 i od samego początku starałam sie go karmić o tej godzinie. Potem odbicie i oboje spać. Po kilku tygodniach zaczęłam przesuwać to karmienie na wcześniejszą godzinę. I teraz karmię go między 20 a 21.

Gość wifigdansk
co za pytanie. oczywiscie ze kazde dziecko inaczej i nie ma jednej zasady. moja co prawda juz dawno przesypia cała noc ale ja musze wstawac po kilka razy bo przez sen kręci się na siku no i przez sen ją wystawiam na nocnik.czasami nawet 5 razy w nocy. jak miala pieluchy to sikala tyle ze trzeba tez jej było zmieniac w nocy,no ale to tylko raz w nocy. i od razu dodaję ze nie jakies zwykle pieluchy tylko te niby najlepsze-pampersy,niby 12 godzinne,ale w pół nocy miala juz do wymiany.

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
pierwszą noc przespał bez pobudki jak miał 18msc śpi od 20 do 6 a czasem krócej

Gość mamamamamama
moj od kiedy skonczyl 1,5 roku..jak skonczyly sie zeby...wczesniej ani jednej nocy. bylam w totalnym szoku jak udalo mi sie noc przespac. teraz ma 3 lata i spi od 19.30 do 6