Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazunia23

Trochę się przeziębiłam (ciąża).

Polecane posty

Gość gwiazunia23

Obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży, a od wczoraj mam wysoką temperaturę, katar, kaszel, gardło. Jednym słowem przeziębieniem. Mój mąż dzwonił wczoraj do lekarza rodzinnego i powiedział, że nie ma powodów do obaw, ale ja i tak się boję. A mój ginekolog nie odbiera telefonu. Co robić?

isc jutro do lekarza rodzinnego :) a do tego czasu pić mleko z miodem, herbate z miodem i cytryną itp

Gość Czego się boisz?
jw.

Gość gwiazunia23
Boje się, że coś może się stać mojemu dziecku. No wiecie, naczytałam się o tym, że przeziębienie w ciąży jest ryzykowne.

Gość wiem co i jak
na gorączkę paracetamol (zbijamy dopiero jak przekroczy 38 st) na gardło tymsal do psikania , syf straszny ale szybko pomaga

większość kobiet na czas ciazy powinna dostać bana na google...

Gość Bać to byś się
mogła gdybyś leki jakieś stosowała bez konsultacji z lekarzem. Pójdziesz na wizyte jutro i dowiesz się co i jak. Nie ma co panikować.

Gość gwiazunia23
O wszystkim już czytałam. Nawet mój mąż miał mnie dość jak siedziałam tylko w internecie. Mam 38,7 stopni i właśnie nie wiem czy coś brać.

Gość Lekarze mają
dyżury w weekendy i święta.Znajdz jakąś przychodnie w swojej okolicy i pojdz tam.

Gość gwiazunia23
Nie mam siły nawet ruszyć się z łóżka. Może wizyta domowa. Ale który lekarz przyjedzie do mnie w niedzielę i dodatkowo w święto.

Gość gwiazunia23
Mleko z miodem pije od wczoraj, dziś mąż mi musiał na siłę dać rosołu, bo kompletnie nie mam smaku do jedzenia.

Gość Z taką gorączką
masz jeszcze siłe siedzieć na necie?

Gość gwiazunia23
Nie mam siły, ale chciałam się kogoś poradzić, a po za tym poszukać przychodni i apteki.

Gość gwiazunia23
Dziękuję wszystkim za rady :)

Gość Na pomaranczowo napisze
Jak juz cie boli gardlo, to nie bierz cytryny i miodu, bo one podrazniaja gardlo. Na goraczke spokojnie wez sobie paracetamol - najlepiej rozpuszczalny, np. Efferalgan C lub apap C).

Gość gwiazunia23
Niedawno był u mnie znajomy męża, który jest lekarzem i nic takiego szczególnego nie powiedział. Gardło mi bardzo dokładnie oglądnął i powiedział, że to początki anginy, ale mam się bronić i jedynie brać paracetamol na gorączkę i jakieś takie zwykłe tabletki na gardło i dużo leżeć.

Gość gwiazunia23
Niedawno był u mnie znajomy męża, który jest lekarzem i nic takiego szczególnego nie powiedział. Gardło mi bardzo dokładnie oglądnął i powiedział, że to początki anginy, ale mam się bronić i jedynie brać paracetamol na gorączkę i jakieś takie zwykłe tabletki na gardło i dużo leżeć.