Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asgajsgasjasasas

Przepis na sos do spagetti.?

Polecane posty

Gość mi tez z torebki knora
Hehehe, nie na temat troche, bo o spagetti mowa ale faktycznie uwielbiam ten sos chinski. Z kurczakiem i do ryzu. Mmmm, pycha :D

Gość asgajsgasjasasas
moze gdybym kiedys jadla prawidze spagetti we wloskiej restaruacji lub we wloszech. poznalabym ten smak i sama zrobila. a ja sugeruje sie samkiem z paczki.

Gość Autorko fajna jesteś
bo nie atakujesz jak ciebie pouczają :) i nauczyłabym cię jak zrobić prawdziwe spaghetti ale co tam, sama się nauczysz bo jak widać dziewczyny tu podaje rewelacyjne przepisy a i sama znajdziesz coś fajnego. Kup raz dobre składniki (po znalezieniu oryginalnego przepisu) , ugotuj , spróbuj i potraktuj ten smak jako prototyp a jak ponowisz próbę , dodasz coś od siebie (proporcje jakie lubisz) to nie powrócisz do torebki :). Pozdrawiam.

Gość gość
Tez lubie ten smak z torebki ;) wez podsmaz pół kilo dobrej jakościowo wołowiny aż się zbrązowi. Dodaj posiekaną cebulkę, czosnek i marchewkę. (czasem dodajęteż inne warzywa, np. Drobno pokrojoną łodygę selera naciowego, startą cukinię lub paprykę). Przesmaż jeszcze chwilę i dodaj puszkę pomidorów wraz z ich sokiem i niecałą szklankę wody. Duś wszystko na małym ogniu ok godziny. Dopraw oregano i bazylią i zagęść SOSEM PIECZENIOWYM. Jeśli jest zbyt mało wyraziste dodaj trochę koncentratu pomidorowego i kostkę mięsną. Wiem że to wciąż chemia ale przynajmniej warzywa są świeże więc więcej składników odżywczych niż w sosie z torebki. Smacznego.