Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slowisia22

co ile macie wykonywane badania do tabl anty i an ile dostajecie recepte

Polecane posty

Gość slowisia22

czy chodzicie prywatnie czy an nfz. ja do tej pory chodzilam prywatnie badania wykonywane mialam 2 razy w roku sporo badan za kazde musialam placic oczywiscie . a recepty dostawal na 3 opakowania, aprzy rozpoczeciu tylko na 1 a wy ?

A o jakie konkretnie badania Ci chodzi? Wizyta mniej więcej raz na 2-3 miesięce w zależności od wyników badań. Cytologia raz w roku, badanie ginekologiczne na co drugiej wizycie, badanie piersi na co drugiej wizycie (na zmianę). Próby wątrobowe i krzepliwość krwi też wychodzi mniej więcej raz w roku, czasami częściej, ale to zazwyczaj jak są potrzebne do czegoś innego.

A receptę dostaję na tyle opakować, żeby starczyło do następnej wizyty, z reguły 3 lub 4.

Gość slowisia22
co 3 miesiace badanie to czesto. znam z zycia przypaki osob ktore chodza na nfz bez badan dostaja recepte na pol roku czasem przychodza po recepte rowniez bez badan dodatkowych i ogolnego badania, dlatego zastanawiam sie jak to jest u was. ja najwiecej badan wykonywalam przed 1 tabl AST ,APTT, morfologia,TG, INR .badania hormonow, no i standard cytologia, usg ogolnie badana jestem 2 razy na rok przez gina na wizycie. i wtedy zleca mi badania .Perwersja a ty chodzisz prywatnie ?

Chodzę do tego samego lekarza na NFZ i prywatnie i zdecydowanie bardziej o mnie "dba" jak chodzę na NFZ.

Gość slowisia22
a no i oczywiscie pomiar cisnienia. zminiajac temat niesty pojawily mi sie od niedawna pajaczki przy okazji zmiany tabl

Gość slowisia22
to masz wielkie szczescie ze takiego znalazlas rzadko to sie jednak udaje

Ciśnienie to przed każdą wizytą mierzy mi zawsze położna (na NFZ, bo prywatnie nie, chociaż byłaby taka możliwość tylko tam jest tak wszystko zorganizowane, że ja o tym nie pamiętam :p).

Gość kochamsiewtobie
mi czasem polozna/ pilegniarka wydaje recepte a co 6 miesiecy normalna wizyta

Gość misielubiapysie
a czy wasi lekarze informuja was jak stosowac tabl i co sie zminia w waszym organizmie. mnie nie .a tez chodzilam prywatnie to strata pieniedzy prywatnie chodze tylko teraz gdy najdzie pilna potzreba.

Jak masz jakieś pytania to powinnaś je lekarzowi po prostu zadać. Wszystko potrzebne informacje są zawarte w ulotce. Przy pierwszych w życiu tabletkach powiedziano mi jak mam je stosować. Przy kolejnych lekarz zapytał czy wiem jak stosować, powiedziałam, że tak i tyle.

Gość badania hormonow musza
byc przed i w trakcie brania regularnie! Jak lekarz nie zleca, zmniencie lekarza i nie dajcie sie wkrecac, ze to niepotrzebne, to chodzi o WASZE zdrowie.

Gość slowisia trafilas na
dobrego lekarza. I takich trzeba szukac, a konowaly ktore olewaja pacjentki i rutynowo przepisuja im badz co badz silnie dzialajace leki, powinni odpasc z tego zawodu.