Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....Agnieszka.......

Rak - peruka - pytania

Polecane posty

Moja ciocia ma nowotwór, jest po pierwszej chemii i już jej wyszły włosy. Bardzo strasznie to przeżywa. Samą wiadomość o chorobie przyjęła bardzo spokojnie początek leczenia też ok ale przy wypadających włosach załamała się zupełnie. Tłumaczymy, że to nic takiego, że najważniejsze teraz jest dobicie gnoja a włosy przecież odrosną. Nic nie pomaga, siedzi całe dnie i płacze i to tym bardziej po obejrzeniu peruk jakie jej się należą z refundacji. Totalne załamanie wysoka temperatura, osłabienie, tragiczne wyniki, odłożona druga chemia która miała być dziś. Postanowiłam nazbierać pieniądze na naturalną perukę potrzeba 3500 czytałam właśnie, że to jest jakaś wszczepiana w skórę którą można modelować, czesać, nawet loki kręcić. Tylko nie mam 3500 zł i dlatego mam do was pytanie. Czy jest możliwość zdobycia skądś tych pieniędzy? Może jakaś fundacja czy szuka się jakiegoś sponsora? Nie mam pojęcia co robić:(:( Mam nadzieję, że temat będzie aktywny w morzu innych wątków

Gość no szok:D mam w dowodzie 181
pozyczka w banku tylko. co NFZ obchodzi,że ciocia chce miec naturalna perukę? weź no się zastanów co piszesz. przecież mają dla niej ofertę peruk refundowanych,a skoro ona chce naturalna to zbieraj pieniadze i nawet im o tm nie mów,bo cię wysmieją. gdzie ty zyjesz??? obudź sie z letargu dziewczyno.

hmm, Enfant tak myślisz? Ale to może chyba potrwać z pół roku co? Ja też mówię że to jest do przeżycia ten brak włosów, ale ona strasznie to przeżywa, normalnie histerie, spazmy i w ogóle

Gość ffddffgfgghghgh
3500 za peruke, kogos posralo :O im bidniej w kraju tym coraz wiecej debilnych tematow, a czemu nie wyjdziecie na ulice tylko zebrzecie?

Wyszliśmy już mamy 600 zł szukam alternatywy po prostu

Gość 89Sylwester
Udało wam się wyżebrać 600 zł? :O

Współczuję Twojej cioci ale...naprawdę to przesada. I wiesz co wydaje mi się, że nawet jak dostanie najpiękniejszą perukę to nic nie da. Bo problem tkwi gdzie indziej. A tej kasy po prostu szkoda bo to wydatek naprawdę zbędny.

No szukam też stron gdzie kobiety po chemii sie wypowiadają że to bez sensu peruka poczytała bym cioci może by to pomogło

Gość niech ciocia
wyrobi sobie orzeczenie o niepełnosprawności, dostanie wtedy dopłatę do droższej peruki, nie z naturalnych włosów ale nieźle one wyglądają też przeszłam chemię i łysinę, wypadniecie wlosów nie zrobiło na mnie wrazenia

Gość jhyguy
dieta dla osoby chorej na raka wg najważniejszych składników : 1) pietruszka( ma działanie odkarzające organizm) (wzmaża produkcję żelaza, zabija bakterie, musuje niczym plusz w układzie moczowym, jej śluzem wytworzonym podczas gotowania odżywia się ludzki mózg !) 2) chrzan (oczyszcza organizm zabijając bakteria) 3) czarna rzepa, jagody, jeżyny, borówki , maliny,dzika róża, rokitnik (oczyszczaja krew dają wit C) 4) żeń szeń, len, por, jabłka, kapusta w formie surowej (mineralizują organizm) 5) cebula, czosnek, koperek, szczypiorek (działanie bakteriobójcze na układ pokarmowy) 6) marchew, granaty, oliwa z oliwek (oliwa zatrzymuje subst odżywcze przed ich wydostaniem się z org) 7) buraki, seler, brokuł, groszek 8) smalec (pomaga w odbudowie komórej po przez przekształcenie białek), 8)pomidory bogate źródło potasu

Gość male ciche
jest funacja, nie pamietam nazwy mowili o tym w pytaniu na sniadanie w tvp2jakos z tydzien temu , pogoogluj, moze znajdziesz, mnie tez to czeka, tyle, ze z mama, jest po pierwszej chemii i jeszcze nic nie wypada, ale po drugie podobno ma zaczac, na razie mama ma dobre nastawienie i na dobra peruke na szczescie mozemy sobie pozwolic

.....Agnieszka....... no tak myślę, można kupić taniej a takie pieniądze zainwestować chociażby w terapię jeśli ciocia się załamała

Gość male ciche
jhyguy- napisz mi prosze czy te twoje wskazowki dot. diety sa potwierdzone przez lekarzy? bylabym wdzieczna

jeśli koniecznie chcesz nat wlosy to zrób na zamówienie perukę. Spokojnie kupisz za 1500zł z długich włosów. Ale myślę, że chodzi ci po prostu o to by ktoś ci na konto wplacił i tyle, bo peruka 3500 nie kosztuje. Chyba, ze taka jak Beyonce nosi ;)

Dzięki za jadłospis, taki stosujemy na poprawę wyników krwi, szczególnie buraki no sucho ma ta palma, no Poczytaj tutaj o jaką perukę mi chodzi i zobacz ceny i nie osądzaj kogoś wg swojej miary http://www.zaprojektujswojewlosy.pl/1magiczne_wlosy.html

Gość te peruki na fundusz
nie sa takie zle :) za niewielka doplata do 200 zl, mozna juz nabyc zupelnie fajna :) wlosy sie myje i uklada jak swoje :) a po ok 2 miesiacach od zakonczenia leczenia wlasne sa calkiem calkiem :) ­ kiedys byc program w tv na temat fundacji, ktora zbiera wlosy od kobiet wlasnie na to by z nich modelowac peruki ale na te chwile zapomnialam ich strone :) poszukaj w necie i przekonaj ciocie, ze wybor jest bardzo duzy i nie bedfzie wygladac w peruce zakupionej na fundusz jak w kasku :) pozdrawiam cieplo :)

Gość jhyguy
tak moje wskazówki są potwierdzone naukowo. Nadto dodam że są to także wskazówki potwierdzone przez franciszkanów- ludzi którzy posiadają największą wiedze na temat roślin, bowiem od czasów sredniowiecza do naszych czasów przetrwały kroniki łacińskie dotyczące działania roślin w tym też ziół. Wiedza zdobyta przez średniowiecznych franciszkanów została jednak ukryta w ich tajnej dokumentacji. Jedynym francjszkaninem który opisał wiedze o tych tajnych franciszkańskich średniowiecznych archiwach był ojciec Czesław Klimuszko.