Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wqqurzona

Rejestracja do BEZROBOCIA - PARANOJA

Polecane posty

Gość wqqurzona

Właśnie wróciłam z Urzędu Pracy. Pominąwszy fakt, że musiałam "zatrudnić" (bo nie za darmo przecież) sąsiadkę do opieki nad półroczną córką i dojazd, to NIE ZAŁATWIŁAM NIC! Kolejka od 6 rano, wydawanie numerków, 40 na dzień, bo cytuję "po Nowym Roku mnóstwo ludzi straciło pracę"/ Czy tylko w tym kraju jest taka paranoja, że w ten sposób odstrasza się ludzi? Co mnie interesują limity? ! Baby w urzędzie pracują do 14 a nie do 40 numerka! Kolejny gwóźdź do trumny, zbieram się do wyjazdu, bo żeby dostać 500zł muszę przejeździć w miesiącu 100, dać opiekunce na dodatek. PARANOJA. Ktoś ma podobie?

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś płaciło się 20 zł miejscowym pijaczkom za miejsce w kolejce. Oni stali zawodowo od 1, 2 w nocy. Wystarczyło przyjechać przed 7,8 i mieć jeden z pierwszych numerków.

Gość wqqurzona
O, dziękuję za info. Niestety, nie mieszkam w miejscu gdzie jest Urząd, tylko kilkanaście km dalej, stąd ciężko mi znać nawet z widzenia miejscowych pijaczków, nie wiem też gdzie takowi się we Wieliczce rozbijają ;P :) Najbardziej wkurza mnie to, że to nie pierwszy raz tak mnie wyrolowano. Jutro spróbuję, chyba pojadę o 6 rano. :/ To są "moje" pieniądze, które za te wszystkie lata tyrania należą mi się jak psu buda. 500zł... No, ale nie wysrasz człowieku nawet złotówki.

Gość @wqurzona
a z jakiego jesteś miasta?

W Krakowie można przez internet umówić się na konkretną godzinę do konkretnego pokoju i wtedy nie czekasz. Tato tak był w zeszłym tygodniu i nie czekał ani minuty, tylko spóźnić się nie można.

Gość wyjątek
To "zatrudniasz" wyjatkowo luksusową opiekunkę do dziecka, która za kilka godz [ 6-8?] bierze stówkę. Sytuacji współczuję.

Gość hgvhjvjhhj
W Poznaniu też jeśli nie jesteś przed 6 to się nie dostaniesz.

Gość wqqurzona
Nie, nie jest wyjątkowo luksusowa. Bierze 8zł za godzinę. Ale - halo - skoro chcę się zarejestrować na bezrobocie, to - przynajmniej dla mnie - oznacza, że nie mam kasy... Być może są osoby, które robią to "hobbystycznie" (znam takowe, mąż zarabia krocie, a one dla tych kilku stówek na waciki stoją z tymi, których to 500zł ratuje dupę), ja do takich nie należę. I do tego te wredne babska z urzędu... :/ Znudzone wiecznie - ok rozumiem, rejestrowanie ludzi bez pracy to nie praca w biurowcu, ale to ich praca za którą dostają kasę z również moich podatków. Na Boga, jakby tam było choć trochę milej to i to czekanie nie byłoby takie wkurzające. A tak to czuję się jak w kolejce do dziekanatu - nie dość, że godzinami czeka się przed, to i tak nie wiesz co cię czeka w środku... Niestety to nie Kraków, a Wieliczka. :/

Gość wqqurzona
Nie, nie jest wyjątkowo luksusowa. Bierze 8zł za godzinę. Ale - halo - skoro chcę się zarejestrować na bezrobocie, to - przynajmniej dla mnie - oznacza, że nie mam kasy... Być może są osoby, które robią to "hobbystycznie" (znam takowe, mąż zarabia krocie, a one dla tych kilku stówek na waciki stoją z tymi, których to 500zł ratuje dupę), ja do takich nie należę. I do tego te wredne babska z urzędu... :/ Znudzone wiecznie - ok rozumiem, rejestrowanie ludzi bez pracy to nie praca w biurowcu, ale to ich praca za którą dostają kasę z również moich podatków. Na Boga, jakby tam było choć trochę milej to i to czekanie nie byłoby takie wkurzające. A tak to czuję się jak w kolejce do dziekanatu - nie dość, że godzinami czeka się przed, to i tak nie wiesz co cię czeka w środku... Niestety to nie Kraków, a Wieliczka. :/

Gość wqqurzona
Przepraszam za zdublowanie odpowiedzi.

Gość gh4565
U nas w Cieszynie ( południowo czeska granica ) przychodzisz i w automacie pobierasz numerek a później się czeka. Raz trafi się że czekam od 10-15min a raz nawet godzinę bo ludzi dużo a teraz po nowym roku jeszcze więcej bo masa ludzi straciło pracę. Ogólnie teraz już przy pierwszej rejestracji nie trzeba wypełniać tej wielkiej żółtej karty tylko ułatwili sprawę a raczej sobie bo za dużo ludzi na bezrobocie wpadło znowu a za jakiś czas będzie można rejestrować się przez internet. Też byłem dwa lata na urzędzie pracy ale nie polecam, banda, banda i jeszcze raz banda.

Gość Wieliczka Artur Szpilka
trzeba przylaczyć wieliczke do krakowa!

Gość O szpilka
Dobrze z bani bijesz - ostatnio dałeś popis

Wszędzie jest tak samo. Chamstwo za NASZE pieniądze. Najlepsze, że jak odmówisz pracy to wylatujesz a potrafią komuś z wykształceniem zaproponować sprzątanie lub np mojej znajomej sprzątanie jakiś substancji niebezpiecznych. To szkoda komentować. Omijać jak najdalej.

Gość gh4565
Ale to już nie chodzi o wykształcenie. Ja np mam wykształcenie tylko zawodowe i mam zawód z dyplomem kucharz, szukam pracy fizycznej na kuchni lub na budowie a oni mi zaproponowali dwa razy pracę w ubojni przy zarzynaniu kur za 7zł/netto praca co dziennie od 14-22. Odmówiłem to pani pracownica wielkie oburzenie bo jak to tak bezrobocie wszyscy narzekają że pracy nie ma a jak się oferuje to nikt nie chce :D Powiedziałem jej że to nie jest dla mnie praca, nie potrafiłbym mordować zwierząt a jeśli coś to możemy się zamienić to od razu jej mina zrzedła. No ale odmówiłem to mnie wyrejestrowali na cztery miesiące i musiałem za cztery znowu przyjść i się podpisać. Później po jakimś czasie dostałem ofertę za 5,50zł/netto przy zamiataniu ulic nosz kurwa... praca od 7-18 a w soboty od 7-11 też odmówiłem a pani w urzędzie z chytrym uśmieszkiem do mnie " Boimy się zamiatać ? " Szkoda gadać

Ogromne bezrobocie to też wina naszego rządu - i jest coraz gorzej

Gość gh4565
Już nie wspominając o tej całej ściemie co trzymiesięcznego podpisu. Jak ktoś się zarejestrował to nie musi wcale jeździć co trzy miesiące składać podpis bo po co ? Tutaj chodzi o to że urzędnicy mają pracę, w archiwum masa papierków i to chodzi, system się sam kręci, oni mają robotę, pieniądze idą i dziękuję a ludzie jeżdżą i się podpisują a jak nie przyjmiesz oferty to cię wywalą na zbity pysk z oburzeniem. Ten kraj jest chory i nigdy się tutaj nie zmieni, ja mówię każdemu młodemu żeby uczył się języka angielskiego i uciekał stąd gdzie pieprz rośnie.

Gość wqqurzona
No, to co wyżej - racja! Jutro pojadę o 6 rano, znowu muszę kombinować opiekę do Młodej, ciekawe czy ktoś mi za to odda:P Podatki zdzierają bez zająknienia, ale żeby coś dać.. chyba w zęby tylko w tym kraju. I co się dziwią, że zamiast Drugiej Irlandii będziemy mieć - drugi kołchoz. Dochodzę do wniosku, tak wiem, późno, ale lepiej tak niż wcale, że dalej żyjemy w PRL-u. Wszędzie kolejki, kurwa dalej komuna... Ciekawe czy środa będzie TYM WIELKIM DNIEM zarejestrowania się na bezro. I ciekawe jak będą wyglądać ewentualne oferty pracy - mam wykształcenie wyższe, 5 lat pracowałam na "stanowisku" sprzedawcy, w tym zajmowałam się od a do z reklamacjami... (czyli też papierkowa robota-byłam "prawie panią w urzędzie" lol:P:D). Jeszcze raz powtórzę, NIC TU MNIE NIE TRZYMA. Zero perspektyw, przestaje to być slogan a zaczyna hasło na życie...

Gość Le Soldat
ja przychodziłem po 13 i mówiłem kobicie że ona pracuje do 14 a nie do konca numerkow i musi mnie przyjac

Nie myślałaś o wyjeździe ? Np w Anglii nie miałabyś problemu z mieszkaniem mając dziecko. Może nie w centrum Londynu, ale w gorszej dzielnicy lub mniejszym mieście mogłabyś dostać dość szybko. Do tego zasiłek na dziecko no i praca za normalne pieniądze.