Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olina1234

Jaka kara za zgwałcenie kobiety?

Polecane posty

Gość olina1234

Jeszcze niedawno byłam przeciwniczką zbyt surowych kar za przestępstwa, ale ostatnio radykalnie zmieniałam zdanie. Kiedyś sądziłam, że każdy powinien dostać szansę na refleksję, poprawę.... Dziś mam inne zdanie. jestem oburzona i wstrząśnięta. Dowiedziłam się, że siostra mojej koleżanki (23 lata) została brutalnie napadnięta i zgwałcona, gdy wracała wieczorem z pracy (kelnerka). Zdarzenie miało miejsce 2 miesiące temu, ale ona nie wróciła jeszcze do zdrowia. Próbowała popełnić samobójstwo, cały czas płacze, nie może jeść, przestała się myć (tam) a jej ciało cały czas się trzęsie. Ten gwałt dotknął całą jej rodzinę, a w szczególności rodziców, którzy nie mogą pogodzić się z tym, że ktoś tak skrzywdził ich kochaną córeczkę. Dla tej rodziny, dzień gwałtu był prawdziwym końcem świata. Kim musi być gwałciciel, żeby wyrządził taką krzywdę. Czy zaspokojenie popędu jest większe niż świadomość zniszczenia komuś życia. Od teraz jestem za karą kastracji dla gwalcicieli.

Gość 987654321123456789
kastracja!

Gość gfdgdf
dokladnie KASTRACJA

Gość kastracja!
plus bransoletki na stałe po wyjściu z więzienia, chuj wie czy taki nie będzie chciał się mścić na ofierze lub jej rodziny w przypadku gwałtu, pedofilii itp nie wierze w drugą szansę

Gość miss peggy
pedofile i gwałciciele to nawet dla więżnów ścierwo -o czymś to świadczy.Chemiczna kastracja.

Gość 987654321123456789
oj tam chemiczna, upierdolic jajca na zywca tepym nozem!

Gość nie wiem jak można
Nie wiem jak można byc takim zwyrodnialcem, a paradoks w tym, że niektórzy gwałciciele mają żony i dzieci (corki)....

Gość vcxvcx
urwanie jąder na żywca bez znieczulenia

Gość warszawianka10
Szczerze-nie jestem za karą śmierci ani jakimkolwiek okaleczaniem. Jestem za solidną resocjalizacją. Wiem, to brzmie idealistycznie, bo, gdzie u nas resocjalizacja? Człowiek, który wychodzi z więzienia, bierze się za jeszcze gorsze niż poprzednio przestępstwa... Nie każdy, ale są tacy. Nie wiem, jak to naprawić, ale myślę, że psychologowie i specjaliści od resocjalizacji powinni włożyć trochę pracy w naprawę systemu...

Gość dziaddek
warszawianka uwierz niektorzy przez cale zycie w takim bagnie i myslisz ze tak poprostu sie ucywilizuja

Gość warszawianka10
No właśnie nie "tak po prostu". Dlatego potrzeba rzetelnej resocjalizacji. A wiesz, każdy powinien miec szansę, żeby się zmienić.

Gość jestem facetem...
jestem facetem i z jednej strony aż ciary mnie przychodzą na samą myśl o kastracji, ale z drugiej .... mam żonę, siostrę i córkę..... Nie wyobrażam sobie, co mógłbym zrobić takiemu gnojowi, który skrzywdziłby moje kobiety Kastracja to chyba za mało.....

Gość atrka31
Kastracja plus tatuaż na czole.

Gość jestem facetem...
tak tatuaż jest OK - to by ich skutecznie odizolowało od społeczeństwa. I w ramach dozoru raz w tygodniu łoże madejowe z torturami

Owszem najlepiej było by takiego gościa wykastrować. Lecz znając obrońców praw człowieka podnieśli by wielką awanturę w mediach. Lecz czy ci obrońcy zastanowili się ci musi czuć ta poszkodowana kobieta??

Moim zdaniem gwałciciele i pedofile to po prostu chorzy ludzie, którzy powinni być odizolowani od społeczeństwa. Powinni przebywać dożywotnio w zamkniętych oddziałach

Gość grdge
wiecie co... a ja sama nie wiem co mysleć. bo rozumiem, że gwałt dla kobiety to tragedia. ale też dużo zależy od naszego podejścia - ja spotykająć gwałciciela oczywiście próowałabym się bronić, uciekać. ale gdyby nie było takiej możliwości to potraktowałabym to jako przygodny seks (nie jestem puszczalska, mam jednego jedynego faceta w lozku). ale jesli mam wybor - zostac pobita, zmuszona do seksu, brutalnie zgwalcona, albo dac po dobroci kiedy widze ze nie ma szans na ucieczke to chyba wolalabym to drugie. oczywiście, że potem źle bym się czuła, ale przetumaczyłabym sobie, że to był po prostu "przygodny seks". wiele kobiet same sobie pogłębia cierpienie...

warszawianka10, resocjalizować można ludzi, którzy zbłądzili. Wpadli w złe towarzystwo przez co zaczęli się babrać w narkotykach, napadach, który zamorduje lub pobije dla chęci zysku itd. Takie osoby jeszcze można nawrócić i naprawdę w to wierzę bo nawet spotkałam się z takim zresocjalizowanym człowiekiem. Jednak nie zresocjalizujesz kogoś kto odczuwa przyjemność z krzywdzenia kobiety czy dziecka i ma dewiacje na tym punkcie. Oczywiście można próbować leczyć takie osoby jednak rzadko to przynosi jakiś skutek

Gość xccxseex
a mi sie wydaje ze gwałt na kobiecie dorosłej powinien być karany w mniejszym stopniu niz gwałt na 7 letnim dziecku.. Dziecko jednak ma zawsze wieksza traume niz osoba dorosłą ..

Gość xccxseex
za gwałt na kobiecie powinni dawac 5 lat wiezienia , a na dziecku 10 lat ..

Gość pieniacz112
Ogladał ktoś Symetrię? Właśnie taka kara jak tam gość wymierzył.

Gość jestem facetem...
do grdge: Kobieto, ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Przecież gwałcicielom najczęściej o to właśnie chodzi, żeby kobietę poniżyć i zgwałcić brutalnie, bo normalny seks ich nie podnieca. Więc jeśli tak to traktujesz to wyobraź sobie, że cie ktoś napadnie po cieżkim dniu pracy, najpierw cię pobije, potnie nożem, wsadzi ci kij do odbytu a potem będzie cię gwałcił naprzemiennie we wszytskie otowory nie bacząć, czy cie to boli lub brzydzi. Bo o higienie gwałciciela to raczej też możesz pomarzyć.

Gość 987654321123456789
grdge - ty chyba nie wiesz, co mowisz... w gwaltach najczesciej chodzi wlasnie o ta przemoc a nie sam seks, praktycznie kazdego gwalciciela kreci ta jego moc i uzywa sily wobec ofiary. poza tym tylko sobie wyobraz brudnego, smierdzacego polglowka jak ci sie pcha miedzy nogi... jak tu sie nie bronic?

Gość yrjrj
ona moze mysli ze gwalciciel to przystojny mily mlody facet:o

Myślicie, że każdy gwałt jest aż tak bestialski, że kobieta jest brutalnie bita i cięta nożem? Chyba za dużo filmów się naoglądaliście. Nie mówię, że to się w ogóle nie zdarza ale na pewno nie jest to tak bardzo powszechne.

Gość gwalciciele powinni byc
kastrowani na zywca a potem zaraz gwalceni analnie dla zlagodzenia bolu

KASTRACJA I DOZYWOTNIE WIEZIENIE bezmozliwosci warunkowego wyjscia. To jest jedyna sluszna kara dla gwalcicieli a takze pedofili

Gość jestem facetem...
Azura, tylko niewielki procent kobiet decyduje się na zgłoszenie przestęstwa gwałtu - ze strachu przed gwałcicielem, z niemocy mówienia o tym policjantom, prokuratorom i sędziom. Niestety ststystyki dotyczące polskich gwałtów są tylko wierzchołkiem góry lodowej. I nawet sobie nie wyobrażasz, jak postępują sprawcy gwaltów. Mój brat jest gliniarzem w dużym polskim mieście. Znam ten problem od podszewki. Nawet mnie (faceta) przerażają niektóre jego opowieści. A wyobraznia gwałcicieli jest ogromna (przerażająca). Uwierz !

Poza tym macie dziwne wyobrażenie, że gwałciciel najczęściej czai się gdzieś w krzakach lub ciemnym zaułku ale tak naprawdę zdarza się to rzadko. Głównie gwałty popełniane są przez osoby znajome. Partner, kolega czy sąsiad. Dlatego wcale nie musi być on brudny i zawszony. Może wyglądać normalnie, może być nawet przystojny. Zryta bańka nie wybiera i może być u każdego

Gość warszawianka10
grdge: Czy Ty myślisz, że każda kobieta chce uprawiać przygodny seks???? Ja chcę zachować siebie dla jedynego-ukochanego. I mam do tego prawo! azura: Jeśli ktoś lubi krzywdzić, to znaczy, że jest bardzo poraniony. Potrzebuje pomocy. Nie chodzi o to, żeby z kata robić ofiarę, ale jednak powinno się szukać przyczyn takich zachowań i z nimi pracować a nie wykastrować człowieka...