Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja inka 90

PALENIE NA LADNA FIGURE????

Polecane posty

Gość moja inka 90

Moja szwagierka urodzila 2 dzieci takl samo jak ja obydwie ammy sklonnosc do tycia :( ja stawiam na diete i cwiczenia ona zaczela palic papierochy :( No i faktycznie szybko schudla :) troche jej cera zszarzala no ale ok. Teraz smieje sie ze mnie , ze ja jestem gruba ( niestety prawda) a ona szczupla . Tylko ja nie wiem czuy to taki dobry sposob an kg te papierosy :O sama nienawidze palenia i dymu.

Chcesz się odchudzać papierosami??? Ona chudnie bo zamiast śniadania czy obiady pali papierocha i albo będzie palic wiecznie albo rzuci i przytyje... Twój sposób jest lepszy.

daj sobie spokój kobieto z paleniem. Ja paliłam 9 lat (rzuciłam bo jestem w ciąży). Rzeczywiście papierosem da się najeść- serio, ale kurde za jaką cenę! Pomijając koszta (teraz są jakieś masakryczne...a ja paliłam naprawdę dużo), cerę (bo mi akurat się nie pogorszyła) to ciuchy śmierdzące (mimo, ze paliłam na balkonie), ciągły kaszel, rano masakra bo musiałam dzień w dzień odkaszlnąć brązową flegmę (sorry, ze tak obrazowo, ale taka prawda). Do tego papierosy wspomagają odkładanie się cholesterolu co prowadzi do zatorów, zawału. Zawierają 40 substancji rakotwórczych. Odkąd zaszłam w ciążę i nie palę czuję się jak nowo narodzona. Mimo ciąży mam dużo mniejszą zadyszkę, lepszą kondycje, bo płuca wreszcie zaczynają pracować tak jak powinny. Ta Twoja kuzynka to ma nieźle narąbane skoro zaczęła palić z tak trywialnego powodu. O ile ja byłam głupią gówniarą i poszłam za modą o tyle dorosła osoba powinna mieć nieco więcej oleju w głowie...

Gość moze nie jest
sie do konca zdrowa ale szczupla :)

Gość Ja przez dwa lata miałam taką
przemianę materii po ciaży że nawet minimalna podaż kalorii nie pozwalała na schudnięcie (jedynie 3 kg za cały okres od ciąży) a przytyłam 28 kg i ważyłam przez 70kg. Zaczęłam pić olej lniany za poradą teściowej (olej ten zamienia tkankę tłuszczową w mięśnie) i faktycznie po 3 miesiącach regulatrnego picia schudłam kolejne 4 kg jednak olej mi obrzydł i na sam widok miałam odruch wyniony. Obecnie minęły 2 lata od porodu i jeszcze miesiąc temu ważyłam 61 kg a dziś patrzę na wagę i jest 57kg ale codziennie palę jednego papierosa, zdrowo ale niskokalorycznie się odżywiam noi nie ukrywam że ten jeden papieros odebrał mi jakoś apetyt na jedzenie więc jem śniadanie , obiad i tyle. Myślę że dopóki nie dobiję do wagi sprzed ciąży (52 kg) to nie rzucę tego papierosa . Piję też mate z dodatkiem ziół od kilku dni i będę kontynuować kiedy rzucę papieros.

Gość moze nie jest
do pani wyzej, no widac , ze niektorym pomaga.

Gość nic co ludzkie nie jest mi obc
z papierosami jest tak jak ktoś napisał wyżej, najadasz się nimi, szczerze mówiąc wolałabym być gruba i mieć ładną cerę niż szczupła i w wieku 30 lat wyglądać na 40...

Pomaga czy nie pomaga, ale śmierdzi a "zapaszku" papierochów nie da się zabić nawet najpiękniejszymi perfumami.

No niestety jak palisz to chudniesz . Ja przed pierwszą ciążą paliłam , zaczełam zaraz jak odstawiłam córkę od piersi, schudłam baaardzo . Po jakiś trzech latach postanowiłam rzucić palenie i co tu mówić , rosłam w oczach :P. Oczywiście zapisałam się na aerobik, przeszłam na dietę i nawet coś tam schudłam, po następnych dwóch latach zaczęłam znowu palić, figura zrobiła się jak u nastolatki :P i zaszłam w ciążę :P . Teraz nie ma mocnych i nie zaczynam palić, jestem dwa miesiące po porodzie, postawiłam na sport , zobaczymy jakie będą efekty. No i tak naprawdę wróciłabym do palenia jakbym chciała palić, ale żeby palić aby zachować figurę to już bez sensu :P.