Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laska12345

Zapalenie pochwy i biały sluz co to moze być i od czego?

Polecane posty

Gość laska12345

Witam od kilku dni swezi mnie wejscie do pochwy i wydziela sie z niej biały grudkowy sluz. Co to moze oznaczac grzybice? Od czego to moze wystepować?

Gość basiulakk
tak to grzybica bez lekarz sie nie obejdzie skąd sie bierze? -sex z zarażonym facetem(u męzczyzn nie ma objawów) -antybiotykoterapia -długoterminowy stres -zbyt częste mycie zwyklym mydłem -basen,sauna itp

Gość roomcik
Moze zarazilas sie od dowi z tematu "stylizacja paznokci jakos tam cis tam",albo od little czy krevetki ;) lub inszej durnoty z plebsu :D np.lori hehehe :P

Gość Emiliaa12387
miałam to samo, tak to grzybica, lepiej idz z tym do ginekologa, bo leczenie lekami bez recepty jest nieopłacalne i efekt po kilku tygodniach moze powrócić, pojdziesz do ginekologa to pewnie dostaniesz jakies leki dopochwowe i normalne tabletki do połykania, powinno ci minac po tygodniu. a przyczyny moga byc takie jak pisze basiulakk

Gość misiamarysia
tak jak pisze emiliaa, ginekolog jest niezbędny, a przynajmniej lekarz rodzinny, bo tez może wypisać receptę na leki, a terminy są krótsze. po kuracji warto zastosować jakiś probiotyk dla kobiet, np. lactovaginal dopochwowo, żeby odbudować florę bakteryjna w pochwie.

Gość Panamana
Może to też być spowodowane ogólnoustrojową grzybicą np. typu candida, tak jak w moim przypadku. Najlepiej zrób sobie badania w tym kierunku lub polecz się jakimiś lekami lub naturalnymi środkami przeciw grzybicznymi na mnie świetnie zadziałał oregar.

Witam, Budowa anatomiczna kobiet sprzyja rozwojowi zakażeń w obrębie narządów płciowych. Do czynników sprzyjających należy nieprawidłowa higiena intymna (stosowanie mydła), urazy mechaniczne (mikrourazy), noszenie obcisłej bielizny z włókien sztucznych i inne czynniki ogólnoustrojowe. Objawy opisane mogą być spowodowane zakażeniem drożdżakowym (najczęściej) ale zbyt lakoniczny opis nie pozwala na jednoznaczną odpowiedź. Proponuję wizytę u ginekologa lub lekarza rodzinnego. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl