Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miszmaszsz

pierwszy krok za mna

Polecane posty

Gość gość
Nie chcę być oskarżona o reklamę, dlatego nie wspominałam nazw na forum, ale ok. Ja robiłam implanty u doktora Mateńko. Pracuje w zespole z protetykiem, ale nie pamiętam nazwiska - coś chyba na "S". Fantastyczny człowiek i ogromna wiedza, nie zrobi krzywdy. Polegam go jako implantologa gorąco.

Gość gość
Jeśli chodzi o klinikę to ja wybrałam Perfekt Med bo było mi najłatwiej dojechać, ale wiem że doktor przyjmuje jeszcze na Ursynowie

Gość Chyba Ty
Witam Moja koleżanka robi zęby w tej klinice Muszę przyznać że jest dla mnie kilka niepokojących spraw związanych z tą Kliniką. Więc zacznę od tego ze przyjechałyśmy na wizytę zapoznawczą z warunkami i zasadami dotyczące całego tego zabiegu w Mallo P. Clinic i z przekonaniem całego personelu medycznego wszystko co czytałyśmy niby się zgadzało więc do dzieła. Nie jakiś miesiąc po tym spotkaniu moja znajoma dostała termin zabiegu w cennik który przedstawili wynosił 50-55 tysięcy całokształt przyjechałyśmy razem dzień przed zabiegiem bo jeszcze rozmowa z chirurgiem musiała się odbyć po rozmowie wszystko okazało się jednak inaczej niż przedstawiają media. W ten sam dzień który dotarłyśmy do Cliniki po rozmowie z chirurgiem moja koleżanka została położona na fotelu i 3 godziny zaczęli jej leczyć kanałowo trzy zęby. Po podróży bo jesteśmy z bardzo daleka moja koleżanka została odrazu położona na fotelu. Ale to jest nic dentystka która wykonywała leczenie nie poinformowała o tym ze to leczenie nie wlicza się w koszty zabiegu który ma odbyć się na drugi dzień o 7 rano. Dentystka nie miła arogancka zestresowała moją znajomą głupią gadką Np. To nic w porównaniu do tego co jutro panią czeka, pani może tego nie wytrzymać itp. To nie normalne. W dodatku cena wzrosła która wynosiła już 75 tysięcy chyba musi być coś nie tak nie znam się na tym ale pisze tu to bo potrzebuje rady

Gość gość
Ja chciałam sobie zrobić podobny zabieg we wrocławskiej klinice i mi odradzili, powiedzieli właśnie że mogą ale to bardzo niezdrowe i niekomfortowe dla organizmu i rozłożyli na etapy. Po co się męczyć nie lepiej zrobić normalnie etapami? We Wrocławiu masz armident albo omnident leczyłam się w obu mają dobre ceny i się trzyma więc sobie możesz wybrać ale takie masakry na jednym posiedzeniu???

Gość gość
Czy ktoś może orientuje się jaka klinika robi pełne uzębienie metodą All-On4 za jakieś przyzwoite pieniądze poza Malo Clinic ? To dla mnie bardzo ważne . Moja sytuacja "zębowa" jest tragiczna . Zdaję sobie sprawę że to i tak kosztuje ale może nie tak dużo . Odpowiadając na pytania o ceny w Malo Clinic : niedawno byłam tam na konsultacji . Interesowała mnie metoda All-On4. Ceny kosmiczne. W moim przypadku góra i dół za "jedyne" 90000PLN !!! ponieważ u mnie potrzebny jest 1 implant zygomatyczny, który kosztuje u nich 15000 PLN , zatem i tak po odliczeniu, standardowa opcja wychodzi 70000 do 75000pln. Gdyby wziąć kredyt to płaci się dużo więcej nawet o około 27000. Czyli nic dla normalnego człowieka. To tytułem informacji na temat tego co wiem o cenach w tej klinice.

Gość gość
Robiłam w sierpniu w Malo Clinic dół i za całość zapłaciłam 30.000 pln w listopadzie robił mój mąż też dól i zapłacił tyle samo.Nie jest to cena za same implanty ale wliczony jest tam most i cały zabieg.Spedziłam tam cały dzień od 8 do 21 i wyszłam z zębami.Pierwsza wizyta kosztowała 550 pln z tomografią i omówieniem planu operacji.Koszt implantów jest zależny od stanu kości czym mamy ich mniej tym drożej wychodzi.Z tego co pamiętam są chyba 4 sposoby i po tomografi dostajemy wycenę.Ja jestem bardzo zadowolona jak z samego zabiegu,tak i z obsługi.

Gość gość
do gość 2015.12.13 z tego wszystkiego najbardziej boję się bólu, możesz mi powiedzieć coś więcej na ten temat? chodzi mi o ból podczas jak i po zbiegu

Gość gość
owszem dół w Malo Clinic kosztuje 30000 tys. co już jest kwotą kosmiczną , do tego góra która jest droższa - zawsze , u mnie + 55000tys z implantem zygoma. Zatem wszystko się zgadza. Ceny z nieba. Nie są dla normalnego człowieka.

Gość gość
2 lata temu dowiadywałam się i byłam na konsultacji w Malo clinic. Interesowała mnie metoda all on 4. Obliczyli mi górę i dół na ponad 90tys zł. Traktowana byłam oschle i arogancko, czułam sie jak intruz ( widocznie nie wyglądałam na osobę mogącą pozwolić sobie na taki koszt i nie rokującą kontynuacji leczenia). Ostatecznie zrobiłam sobie piękne ząbki tej samej klasy i jakości w komfortowych warunkach w centrum stomatologicznym najbliżej miejsca zamieszkania. Koszt 50 tys. metodą kilkuetapową. Lekarz wybitny specjalista, delikatny ,perfekcyjny,atmosfera przyjazna dla pacjenta, każdy traktowany jest indywidualnie,a w "razie czego" można było dzwonić lub przyjść w dowolnym terminie. Nie bolało NIC, tylko lekka opuchlizna 3 dniowa. Jestem bardzo zadowolona i szczśłiwa. Mam teraz piękny uśmiech za połowę ceny niż malo clinic.

Gość gość
w jakiej klinice?mozesz podac nazwe?

Gość gośćZOSIA
witam a ja polecam implamed łódż wspaniali lekarze właśnie jestem po zabiegach czekam na konicowy efekt i nie jest tak droga .pozdrawiam panstwo popińskich cudowni fachowcy takich więcej na rynku

Gość PAC
zawrotne sumy a ja jestem po zabiegach w łodzż polecam inplametd na bastionowej wspaniali lekarze od 25 lat na rynku z dużą praktyką stomatologiczną no i ceny nie najgorsze .

Gość Weeronikaaa
A ja polecam protezyzebowe.net działają na Śląsku, ceny maja bardziej "przyziemne" , ok 20 000zł za 1 łuk....to tez sporo ale 20 000 to nie 55 000zł :/ maja dosyć duża galerie własnych prac zarówno na stronie jak i na fb. Jeszcze nie skorzystałam, ale jestem po konsultacji w klinice i chyba sie zdecyduje. Lekarze wzbudzili moje zaufanie, a to chyba jest dosyć ważne...

Gość Julita32
Nawet się nie zastanawiaj nic tylko działaj. Będziesz szczęśliwa. Polecam zakup oryginalnych i modnych, sportowych butów Adidas na http://adidas-buty.pl/ :d :*

Gość gośćććć
Ja też sporo czytałam strone protezyzębowe i zadzwoniłam do nich. Okazuje się że maja klinikę w Czestochowie co bardzo mi pasuje. Mam umówiony termin konsultacji na 15 grudnia i wtedy wszystko się okaże. Na stronie maja ceny przystępne ale może się okazac , ze to dolna granica no i nie wiem czy w moim przypadku nie będzie kosc zbyt cienka. kiedyś już byłam zdecydowana robic implanty ale metoda tradycyjną i niestety u mnie nie było to możliwe. Zobaczymy czy to prawda , ze nawet przy cienkiej kosci jest to możliwe , tą nową metodą. Odezwe się po konsultacji. pozdrawiam wszystkich cieplutko.

Gość gość
No i jak tej Czestochowie?

Gość NatkaT
Super, że się zdecydowałaś!Bardzo dobra decyzja;) Też miałam wszczepiany implant tylko, że w Unident Union Dental Spa we Wrocławiu!Zabieg przeprowadzony był przez dr Wojciecha Kołosowskiego !Wszystko szybko się zagoiło a ja mogę w końcu śmiało się uśmiechać!Pan doktor to prawdziwy fachowiec;)

Gość gość
Witam, mam właśnie umówiony zabieg w lutym. Koszt góry i dołu ok. 40 tysięcy. Gwarancja na implanty dożywotnia, gwarancja na protezę 2 lata. Więc dopytałem mailowo, dlaczego tylko 2 lata. Dopiero wtedy mi wyjaśniono, że " proteza natychmiastowa " nie jest jakby proteza docelową. Zwykle po trzech miesiącach te protezy trzeba podściełać a po jakimś czasie zmienić na mocniejsze, trwalsze , czyli te docelowe. Pytałem o cenę obu łuków zębowych. Odpisano mi że w zależności od materiału to 18 bądź 22 tysiące. Nie napisano mi wyraźnie czy to cena jednej protezy czy obu. Właśnie napisałem maila z konkretnym pytaniem. Jeśli to jest cena za jedną protezę to robi się kosmos cenowy.

Gość gość
to jeszcze znowu ja, ta od 25 letnich implantów jw. Dodam, że warto jest 1) znać języki obce i poczytać na zagranicznych stronach, co o implantologii piszą DZISIAJ za granicą. No choćby po to, aby nie słuchać mojej opinii lecz na WŁASNE, BEZSTRONNE OCZY przekonać się o tym, co pisałam wyżej, że postępu w implantologii nie ma do dziś ani w USA ani nigdzie na świecie, a poprzez to - macie gwarancję nie na dożywotni efekt ale dokładnie odwrotnie, macie gwarancję na krótkotrwalość metody. Nie wierzycie mi ? Sami poczytajcie, co w świecie DZIŚ piszą o tym na stronach różnych uniwersytetów, akademii medycznych ... (no NIE na stronach gabinetów wykonujących usługi zarobkowo !- to chyba jasne) 2 ) Z raz wykonanym pantomogramem zębów przejść się nie do jednego, lecz do 4-5 różnych implantologów (no teraz to ich jak grzybów po deszczu). Szacuję, że przynajmniej że dwoje z nich powie prawdę, jak rzeczywiście sprawy z trwałością implantów stoją. Kieruję te słowa nie do ludzi bogatych, którzy nie zauważą wydatku rzędu 100 tys zł, lecz do zwykłych zjadaczy chleba, którzy wabieni reklamami i chęcią zysku grupy stomatologów, są gotowi poświęcić zbyt wiele na ładne ząbki, mówiąc "zbyt wiele" mam na myśli tzw. zwrot z inwestycji. Lepiej wydać połowę tej kasy na korony i mosty z dobrych materiałów, a pozostałą połowę zainwestować nie w mieszkanie stomatologa lecz we własne. Na przykład.

Gość gość
Wszystko fajnie ale czytałam że ta technika jest alternatywą bardziej ekonomiczną i mniej profesjonalną. Chodzi o to ze all on 4 często wiąże się z problemami takimi jak odkręcanie się, luzowanie mostu, złamań śrub wewnątrz implantu, trudnych do usunięcia później. Nie wszystko co tanie się opłaca. Lepiej skonsultowac się z kimś kto zna inne mozliwosci i nie zachęca do tej metody jako najlepszej.

Gość QMarta
Jest taki lekarz w Warszawie, stomatolog z ponad 25 letnim doświadczeniem. Oprócz implantów, odbudowy kości i budowania pięknych uśmiechów zajmuje się ratowaniem pacjentów po zabiegach nie udanych. Tzn po takich zabiegach implantologicznych których naprawy nie chce się podjąć żaden lekarz. Niestety teraz prawie kazdy lekarz stomatolog wstawia implanty. Pozostaje zawsze pytanie o doświadczenie, a tu jest różnie. Warto polecić, lekarz stomatolog to Agnieszka Sicińska.

Gość Freak

Jeśli chodzi o Gdańskto tylko Wrzeszcz i dr Krupski. Doktor wstawia implanty w K2dental, ale oczywiście również kanałówkę (ja miałem kanałowo leczone 3 zęby, a żona wstawiane dwa implanty). Pełen profesjonalizm. Tutaj macie więcej informacji http://www.klinikastomatologiczna.com.pl/implantologia

Witajcie,

Jestem Waszym doradcą online. Pojawiłam się na tym forum w ramach kampanii informacyjnej Dental Fraternity. Chciałabym odpowiedzieć na wszelkie pytania, związane z metamorfozą uśmiechów. 

Chętnie porozmawiam o  implantach stomatologicznych, a w szczególności z implantach zygomatycznych, które są ratunkiem dla wszystkich, którzy myślą, że są skazani na protezy. Drodzy – jest na to rozwiązanie! Zapraszam do dyskusji w tym oraz pokrewnych wątkach. 

Jestem do Waszej dyspozycji.

Anna

Doradca Online Dental Fraternity

dentalfraternity.pl