Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociara2222

co dajecie waszym kotom poza sucha karma?

Polecane posty

Gość kociara2222

Mam dwie kotki prawie roczne. Karmie je sucha karma purina pro plan. Do tego jedna kotka codziennie zjada saszetke miesna tez z purin, a druga wcale tego nie chce jesc. Zmienialam na rozne inne smaki i firmy i zadnej nie chciala nawet sprobowac. Jak byla mala lubiala jesc tunczyka z puszki, a teraz tez juz nie lubi. Wiec je tylko sucha karme i zastanawiam sie, co moglabym jej jeszcze sprobowac dac, zb jakos jej urozmaicic jedzenie? Jest cos za czym wszystkie koty przepadaja? Dodam, ze surowego miesa w zadnej postaci nie chca jesc obydwie.

Gość kociara22222222
no przeciez pisze, ze tunczyka nie chce, zreszta obudwa nie lubia niczego o smaku rybnym.

Gość ryby,wątróbkę
kocie puszki,kurczaka,ja raczej muszę te ryby,wątróbkę na patelnię choć wrzucic,bo surowego nie chcą moje koty

Gość ryby,wątróbkę
puszki lubią whiskasa,z rossmmana(uwielbiają) ,z kauflanda i lidla reszty nie a szaleją za takimi resztkami wędlin(mozna lkupić koncówki zapakowane)ale rzadko to dostają bo to sama chemia przeciez ..raczej

zmienianie co chwile na inna karme im szkodzi. Jesli nie je to odstawiasz miseczke i dajesz dopiero nastepnego dnia. I tak do skutku az w koncu zje. Nie boj sie, zapewniam, ze nie umrze. v v v Urozmaicic mozesz twarozkiem, ryba, ugotowane jajko od czasu do czasu, w sumie to wszystko do mieska po warzywa jakies i inne, mozesz dawac im wszystkiego po to trochu kazdego dnia kawaleczek czegos innego dla posmakowania. co do surowego miesa to wlasnie jest dla kotow najlepsze - twoje wybrzydzaja bo sama ich tego nauczylas. Unikaj wieprzowiny, wybieraj raczej chude miesko. No i absolutnie zero kosci z drobiu.

Gość u mnie jedna kotka
lubi jogurty ,taka smakoszka

Gość kociara22222222
To ja nie wiem, chyba faktycznie sa jakies wybredne, bo one zadnej szynki, twarogu czy jajka nie zjedza. Jedna tylko lubie miesko w saszetka z kurczaka w galaretce i tylko taki jej smakuje. A ta druga tylko sucha karme je i nic innego nie chce. A moze zyc tylko o suchej karmie czy powinna jesc cos jeszcze? Sama juz nie wiem co bym mogla jeszcze sprobowac jej dac.

Moj Pipuś ma zawsze sucha karme dowolnie jaka I saszetke miesna felix z puriny- tylko to moze jesc bo jest uczulony :/ nabial choc uwielbia to moze pomarzyc bo sraczke dostaje

Gość skarpetka22
moja nie chce sazsetek pije wodę, daje przemrozone mięso surowe z piersi, watróbke, inne chude; oczywiscie rozmrozone i opłukane ciepłą wodą latem śmietanke, teraz nie, bo ma rozwolnienie! purine dla kastratówczasem hrabina zje saszetkę wiskas adjult w sosie

Gość kociara222222222
No moja tez dostaje wlasnie ta saszetke z felixa z kurczakiem bo tylko ta lubi, ale druga kotka nic poza sucha karma nie chce i nie wiem czy tak moze byc?

Moj na poczatku tez nie chcial, to doktor mi kazal dac jej w misce sucha karme I miesna saszetke co jej nie chcial jesc. No I dlugo o suchej karmie nie wytrzymal hmm moze kilka dni I zaczal purine zajadac az mu sie uszy trzesa, juz nie ma problemu niech wie ze ten rzadzi kto placi he he ;) no I czasem mu troche kurczaka dam ale to od swieta :)

Gość skarpetka22
daje też gotowane mięso wędlin raczej nie lubi

Gość skarpetka22
ja własnie daję mięso, bo taniej to wychodzi i zdrowsze dla kota a karma śmierdzi w całym domu, talerzyk zasycha od żelatyny

Gość drutrewuio
a czemu to truciznę ?co mrożenie robi?utrwala moja droga

napisalam Ci juz co moim zdaniem powinnas zrobic. Surowe mieso jest o wiele lepsze i bogatsze niz trociny w karmach z marketow. Royal canin wcale nie jest dobra karma - ten sam producent co pedigree. Generalnie karmy ktore zawieraja zboze mozna od razu skreslic, a pelnowartosciowe karmy sa bardzo drogie - a i tak zawsze jest jakas chemia. v Ja osobiscie stawiam na BARF czyli naturalnie, podawanie zwierzetom surowego miesa, w przypadku kotow jest duzo latwiej bo mozna rybami, twarozkiem, warzywami a nawet ziemniakami i roznymi urozmaicac im diete. Jesli bedziesz mieszala gotowe sklepowe zarcie z robionym wlasnorecznie tez mozesz zaszkodzic, bo jednych witamin bedzie wowczas o wiele za duzo innych wcale.

Gość kociarnia:)
no to moje koty od dawan nie żyją :)

kupuje specjalne mleko dla kota, czasem daje mu gotowane jajo, kawalek surowego miesa, czasem gotuje rybe, albo daje surowa w calosci o o tak czy siak, nauczony jest jesc sucha karme wiec inne przysmaki nie goszcza w jego misce zbyt czesto

Gość drutrewuio
jeden kot jadł wszystko,mieso ,podroby ,nabial i zyl 5 lat drugi tylko sucha i puszki zyje juz 12 ?

Gość skarpetka22
moja hrabina dachowiec dostaje nawet łososia smazonego, bez skóry i wszystko ,co jej pachnie...czeka i sie oblizuje

Gość fdjetyy
karmisz kota tylko karma dla kotow? moj kot je wszystko to co ja i jest zdrowy jak ryba

Gość kociara22222222
Maravilha a jaka mu dajesz sucha karme? Ja swoim daje purine pro plan. I jeszcze jedno, one od malego jedza tylko sucha karme o smaku kurczaka, wy swoim zmieniacie smaki? Ja zauwazylam, ze moje nie chca zadnej innej a juz o jakiejs rybnej nie ma mowy. Cale zycie myslalam, ze koty przepadaja za ryba, a tu moje nawet na rybe nie spjrza.

Gość kociara22222222
Maravilha a jaka sucha karme dajesz? Dla mnie to jest w ogole dziwne, ze moje nie lubia ryb w zadnej postaci, nawet suchej karmy o smaku ryby nie zjedza. Zawsze mi sie wydawalo, ze koty za rybami przepadaja.

ja teraz kupuje wlasnie purine dla kotow wykastrowanych - nie przepada za nia, ale jesc musi bo nic innego ode mnie nie dostanie ;) staram sie zmieniac karme co miesiac, najbardziej smakuje mu zwykly frieskis czy jak to tam sie pisze - w skladzie nie ma powalajacej roznicy miedzy purina proplan np - rozwija sie zdrowo, przybiera ladnie na wadze i w sumie nie widze powodow by dokarmiac go czyms innym - no ale kto by chcial jesc codziennie to samo :P moj tez woli mieso od ryby, w zasadzie jezeli o rybe chodzi to najbardziej mu glowa smakuje z malych sardynek