Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupa owocowa

Czy da się zrobić zupę owocowa z owoców ze słoika?

Polecane posty

Gość zupa owocowa

Tak jak w temacie,ja nigdy nie robiłam zupy owocowej i nigdy nie jadłam jako dziecko takich zup i tak się zastanawiam czy można zrobić z kompotu czy tylko latem ze świeżych owoców? A przede wszystkim jak zrobić taką zaupę,jak zagęścić? Chciałam zrobić córcę ale nie wiem jak sie za to zabrać:)

Gość dobraciociadobrarada
Ja robię z mrożonek, są bardzo fajne w smaku, np. jagodową albo wiśniową. Kupuję mrożone owoce najlpiej Hortexu, wrzucam do wrzątku i gotuję tak jak kompot, słodzę do smaku, studzę, podaję z kluseczkami i śmietaną (jak ktoś lubi) :)

Ja nie zgęszczam takich zup, ewentualnie trochę tych ugotowanych owoców możesz przetrzeć lub wrzucić do blendera i tym zagęścić zupę:)

Ja nie zgęszczam takich zup, ewentualnie trochę tych ugotowanych owoców możesz przetrzeć lub wrzucić do blendera i tym zagęścić zupę:)

Gość zupa owocowa
to nie trzeba zagęszczać takiej zupy? to jak bym wrzuciła kompot z wiśni i dodała trochę cukru,zagotowała,dodała makaron to by coś wyszło?:)

Ja nie zagęszczam zupy ale jeżeli już chcesz czymś zagęścić to odrobina mąki ziemniaczanej.

Gość zupa owocowa
to jutro zrobię córce jagodowa bo otworzyłam słoik z jagodami:) mam nadzieje,ze coś z tego wyjdzie:)

Gość zupa owocowa
to jutro zrobię córce jagodowa bo otworzyłam słoik z jagodami:) mam nadzieje,ze coś z tego wyjdzie:)