Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 329858

CIASTO NA PLACKI ZIEMNIACZANE - czy można je przechować?

Polecane posty

Gość 329858

Ze 100 lat już nie robiłam placków ziemniaczanych, dzisiaj mnie naszło ;), no i przegięłam z ilością. Czy takie ciasto można przechować przez noc w lodówce i jutro będzie ono nadal ok ? Teoretycznie mogłabym usmażyć te placki i takie schować do lodówki i jutro odgrzać, no ale takie na świeżo robione są smaczniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mordo_ty moja
nie prubowałem ale jak sprubójesz to nam opiszesz doswiadczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sczernieje ci
.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie bardzo;/... ciasto zczarnieje i stanie się gorzkie, lepiej usmaż dzisiaj, a podam Ci przepis co zrobić z usmażonymi na drugi dzień, ja zawsze tak robie;);... placki rozdrabniam na kawałeczki i smaże na patelni, później dodaje śmietany i wszstko razem podsmażam ;) mówie Ci pyyyycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dokladnie- ciemnieje strasznie
jw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie sluchaj ich!! ciasto moze i szczernieje ale gorzkie nie bedzie, wiem co mowie, zawsze zostawiam reszte ciasta na drugi dzien i smaze placki na swiezo - sa dobre, nawet lepsze niz 1wszego dnia i nie sa GORZKIE!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 329858
To, że zrobi się ciemniejsze to wiem, ale chodzi głównie o smak i tak jak się usmaży to kolor się zmienia ;) .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zczernieje ale tylko u gory
pozniej mozesz wierzchnią warstwę zebrać ale ja najczęściej mieszam i normalnie smażę na drugi dzień. Placki są takie same jak dnia poprzedniego, nic nie jest gorzkie. Za to odgrzewane placki ziemniaczane są niedobre :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zczernieje ale tylko u gory
pozniej mozesz wierzchnią warstwę zebrać ale ja najczęściej mieszam i normalnie smażę na drugi dzień. Placki są takie same jak dnia poprzedniego, nic nie jest gorzkie. Za to odgrzewane placki ziemniaczane są niedobre :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zawsze robię więcej
ciasta na placki ziemniaczane i przechowuje je na następny dzień w lodówce. Czernieje górna warstwa, wystarczy wymieszać i nie zmienia się smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gh
mozna dolac troche mleka albo wody to nie zczernieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anisss
I łyżkę octu to nie z czernieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anisss
I łyżkę octu , to nie z czernieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość desperacja ostateczna
albo benzyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaziuk
jak byś jednak usmażyła, to najpyszniejsze są na drugi dzień pokrojone w kostkę odsmażone na na patelni jako podstawa do jajecznicy, jak juz są bardzo gorące to wbijamy w to kilka jajek i dużo pieprzu, to najpyszniejsza wersja placków ziemniaczanych ja zawsze robię więcej żeby była jajecznica na drugi dzień

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zeby ciasto nie zczernialo dodaj 1 lyzke smietany ,jesli stoi dluzej zczernieje tylkoz gory po wymieszaniu bedzie normalne ,sprawdzony dobry sposob polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika
Dnia 9.01.2013 o 18:02, Gość Sczernieje ci napisał:

Posyp gore lekko maka.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×