Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona-mezatka

pytanie o drugą ciąże do dziewczyn,które długo się starały o pierwszą ciąże

Polecane posty

Gość ona-mezatka

Mam pytanie do dziewczyn, które miały trudności z zajściem w ciąże po raz pierwszy, ale w końcu się udało. Czy gdy podjełyście decyzję o drugim dzieciątku, czy też miałyście trudności z zajściem w ciąże po raz wtóry ? Pytam bo z mężem staraliśmy się prawie 2 lata aż w końcu się udało, mamy kochanego synka,teraz zaczynamy myśleć o drugim dziecku, ale mam lęk i obawy, czy znów może to tak długo trwać ?

Gość była lubinowka ;)
O 1 dziecko staralam się bagatela 3 lata :o więc "chyba" dlugo co? Drugie udalo się w 1 "planowanym" cyklu :) także srednia 1,5 r na dziecko ;) ale koniecznie odwiedz gina przed rozpoczeciem staran i się przebadaj! Powodzenia!

Gość ona-mezatka
była lubinowka ;) - dziekuję za odpowiedź, na pewno skorzystam z Twojej rady :)

O pierwsze wspólne(bo córkę najstarsza mam z poprzedniego małżeństwa) staraliśmy się długo i skończyło się na in vitro....drugie wspólne w drodze:)Pierwsze ma ledwie roczek i wcale się nie staraliśmy....wpadka jakich mało bo ponoć nie moglismy mieć w naturalny sposób:):)

Gość adzia1982
o pierwsze starałam sie 6 lat...wkońcu 3 inseminacja udana..miałam sie starać o drugoie po 2 latch.tzn jechac do kliniki...ale już nie pojechałam...różnica między dziećmi 13 miesięcy

Gość adzia1982
pierwsze inseminacja po 6 latach starań-3 udana...drugie 4 miesiące po porodzie zaszłam naturalnie

Gość adzia1982
pierwsze inseminacja po 6 latach starań-3 udana...drugie 4 miesiące po porodzie zaszłam naturalnie

Na przykładzie mojej teściowej: o ciąże starali się 4 lata, w drugą zaszła niechcący trzy miesiące po pierwszym porodzie ;)

Gość elizka545
Ja o pierwsze dziecko starałam się rok, a o drugie 2 miesiące. Za drugim razem wyznaczałam dni płodne i używałam żelu conceive plus

Gość ona-mezatka
Dziewczyny dziękuję Wam za odpowiedzi :) Widzę, że znaczna większość nie miała w ogóle problemów z zajściem w drugą ciążę, tak jakby Bóg wynagradzał te wszystkie "niedogodności" mające miejsce za pierwszym razem. Podniosłyście mnie na duchu, dziekuję :)

za nie ma co:):)choć przyznam że pomijając cholerne zaskoczsenie w naszym przypadku to początkowo w 7 niebie nie byłam...bo młody strasznie wymagający :):)A tu noworodek za chwile......to taka mała złośliwość nieba:)

U nas starania o pierwsze dziecko prawie 3lata, idalo się po IUI. Obawialismy się, że przy drugim będzie tez to trochę trwało ale udało sie w 4cyklu starań. Jeśli wszystko się uloży to między dziećmi będzie równe 2,5 roku różnicy.