Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość26
Jejku to tak samo jak w Chrzanowie znieczulenie od 7-14 przerażające

Gość GośćSylwia
A ma pytanie. Kiedy się pąkujecie do szpitala?

Gość gość26
Ja się pakuje po niedzieli Lepiej za wczasu być przygotowanym.

Gość gość26
Ja się pakuje po niedzieli lepiej być wcześniej przygotowanym:-)

Gość gośćSylwia
No właśnie ja tez mam taki plan. Po niedzieli dokupię resztę rzeczy i sie spakuje bo cos czuje ze będzie wcześniej. Będziesz rodzic w Oświęcimiu?

Gość gość26
Teraz to już nie wiem czy Chrzanów czy Oświęcim. Przeraża mnie ten personel ww szpitalach :-( :-(

Gość gość
No niestety zalezy na kogo sie trafi. Ja rozmawiałam z miłą położną oby tez taka trafiła mi sie do porodu. Ja będę rodzic w Oświęcimiu bo tu mieszkam. No i jestem sama bo mąż za granicą wiec nie chce daleko jeździć.

Gość gośćSylwia
Podaj e-mail to wyśle ci numer telefonu jak byś miała jakies pytania bo nie chce numeru na forum wstawiać.

Gość gość26
Sylwia do kogo pisałaś o e-mail ?

Gość gość26
ulenka90@interia.pl

Gość gość
Dziewczyny dzisiaj o 8:30 rano urodziłam chłopca :)

Gość gośćSylwia
Przepraszam zapomniałam sie podpisać. Sylwia

Gość gość
to gratulacje :) Obyście się z maluszkiem dobrze czuli :)

Gość gość
Sylwio zatem opisz wrazenia no i oczywiscie czy dostalas znieczulenie? Bedziemy wdzieczne za kazde informacje:)

Gość gość
No i oczywiscie szybkiego powrotu do formy zycze:) zazdroszcze bo ja mam na 5listopada i ciezko mi jak fix:) nastawiam sie na koniec pazdziernika ale... ponoc chlopakom nie szybko na swiat:)

Gość gość26
Sylwia gratulacje ja juz jestem przerażona :-( :-(

Gość gość
Sylwia gratulacje!!!! Jak dojdziesz do siebie to daj nam znac jak wszystko przebieglo, czy mialas znieczulenie.

Gość gośćfabiola
To gratulacje:) ja mam termin na luty i juz przezywam teraz trzeba miec wielkie szczescie zeby dostac te znieczulenie ktore nam sie nalezy o kazdej godzinie mam nadzieje ze te szczescie nam sie trafi

Gość gość
Mam termin na styczeń. Czy sa tu panie ktore chodzily do dr. Kleczara w ciazy? I sa po cc, ktore robil?

Gość gośćSylwia
Cześć. Jestem juz z moją kruszynką w domu :) co dokladnie chcialybyscie wiedzieć? Spędziłam w szpitalu tydzień to trochę jestem "obyta" ze szpitalem w Oświęcimiu.

Gość gość
Sylwia jeszcze raz gratulację :) Ja się bardzo stresuję porodem. Jak to u Ciebie przebiegało, dostałaś znieczulenie?? Jak opieka położnych były pomocne, życzliwe czy nie. Piszę może chaotycznie,ale najlepiej wszystko bym chciała wiedzieć :)

Gość gośćSylwia
Wody odeszły mi z Nienacka o 5 rano wstalam bo myślałam ze chce mi się siku później skurcze od 5:45 przed 7 siostra przyjechala i zawiozlamnie do szpitala tam przemila pani położna zabrala mnie z izby przyjec odrazu na gore na porodowke bo skurcze miałam juz co 2-3 minuty a panie w rejestracji wolaly rozmawiać przez Tel niż sie mną zająć. Na górze szybkie ktg i wypelnianie dokumentów bo rozwarcie bylo juz na 3 cm po okolo 20 min juz na 6 i przewieźli mnie na sale porodową 3 osobową tam bylam 15 minut i juz skurcze parte i poród. Później szycie bo mnie nacieli i pękłam tez w kilku miejscach. Później przewieźli mnie na korytarz gdzie leżałam godzinę i później na poloznictwo. Tam są sale 5 osobowe a z poloznymi zalezy jaka zmiana. Jedne to są anioly ale niektóre są wredne zwłaszcza wytapetowana bladyna i taki gruby babochlop. U mnie nie bylo czasu na znieczulenie.

Gość gośćOla
Witajcie, ja mam termin na koniec stycznia i rozważam poród w oświecimiu. Czy oddzial jest już odnowiony? Ilu osobowe są sale i czy dzieci są z nami caly czas?

Gość gość
Ja wlasnie jestem na oddziale urodzilam przez cc z wyzszej koniecznosci. Zaloga: polozne, pielegniarki i od dzieci bez zarzutu. Tlumacza, pytaja w czym pomoc i naprawde pomagaja. Szpital nie kipi luksusem ale to nie prywatna klinika- wiadomo. Na pewno jest zzo ale 7-14 pon. -pt. Ja jestem bardzo zadowolona i nie mam podstaw do narzekan ale te nie jestem ksiezniczka. Ja osobiscie polecam i daje 5 gwiazdek.

Gość gośćE
Dziewczyny może wiecie jak to jest z cc. Mam skierowanie na 20tego do szpitala konieczność cięcia. Jak w ten dzień pojadę do szpitala z rana to w ten sam dzień wykonują cięcie?

Gość gość
Tak wykonuja w ten sam dzien:)

Gość gość
Mam takie pytanie, gdzie się zgłosić jak już zacznie się poród. Od razu na porodówkę czy najpierw na Sor?? Może to głupie pytanie, ale stresuję się zbliżającym się porodem :)

Gość gość
Oczywiscie ze na SOR one dzwonia po kogos z porodowki i juz ta osoba sie Toba zajmuje:)

Gość gośćfaniola
Moze ktoras z was rodzila zdajcie relacj***ardzo czekam na odpowiedz i pozdrawiam:)

Gość gośćta678
A ja na razie wypoczywam i czekam, termin mam na koniec grudnia. Myslalam o porodzie w innym szpitalu ale boje się ze nie dojedziemy. Postawiłam wiec na Oświęcim tym bardziej ze stad mam lekarza. Ale boje się bardzo tego szpitala. Dziewczyny jak w koncu jest z tymi salami do porodu po sprzeczne informacje widze? Ile sal i ilu osobowe???